agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai malzemeleri ve aletler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2007, 19:17   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Ade hoşgeldiniz

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 21:31   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-06-2006
Şehir: Derbyshire U.K
Mesajlar: 103
tsk mine hos bulduk.

ade1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2007, 22:17   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili Bonsai Severler,
Valla sizin çoşkunuza özenmemek mümkün değil.
Şu sardunya işi aklıma yattı. Bir küçük saksıda sardunyam var. İlk kobay o olacak.Bu konuda site içinde söylenmemiş bir söz, dile getirilmemiş bir öneri varsa bu fakiri memnun etmiş olursunuz.

Gelelim şu güveç delme sorununa:
Bonsai yetiştirmede herşeyi halleden sizler bir tek güvecin altını mı delemiyeceksiniz?
Yapılacak iş çok basit.

Malzemeler:
1 Adet saksılık için seçilen güveç
1 Adet klasik kontrol kalemi boyutlarında ağzı düz (yıldız değil) tornavida...
1 Adet fırın eldiveni (Avuç içinizi korumak için)
1 Adet iş pantolonu (ya da örtü)

Güzel bir havada malzemeleri alıp bahçeye ya da balkona çıkın. (Evde yapacaksınız örtü yaymalısınız.) Güveci, deliği altından açacak şekilde kucağınıza alın.Fırın eldivenini tornavidayı kullanacağınız elinize takın. (Önce güvenlik: Diğer eliniz tornavidanın kayması halinde yaralanmayacak bir yerlerde olsun)Tornavidanın ucunun sivri köşesini delik deleceğiniz yere sağa sola döndürerek üstteki sırrı çatlatarak yer açın. (Dikkat fazla güç kullanırsanız tornavidayı kaydırarak kendinizi yaralayabilirsiniz. Az sabır ve kuvvet kontrolü bu işi halleder. Bütün mesele çivi ucu kadar da olsa bir yer açabilmek...) Sonra tornavidanın ince köşesini sağa ve sola çevirerek deliği tornavidanızın ucunun tam olarak girebileceği bir yuva açmak.
Sonrası kolay... Tornavidayı sağa sola çevirmeye devam edin. Deliğin güveçin içini parçalamadan açılmasını istiyorsanız İşin sonuna doğru tornavida hareketlerini yavaşlatmalısınız. Ancak parçalansa bile deliğin çapı çevresinde oluşacak keyfe keder bir hasar sorun olmaz sanıyorum. Ben bu usülle seramik kaplara bile delik açtım.

Güveçi şehirlerarası yolculuklarında çoğu dinlenme tesislerinde ve büyük marketlerde ve yazlık semt pazarlarında bulabilirsiniz.

NOT: 'Güveç kabı' ya da 'güveç kabı' demek yanlıştır. Çünkü, güveç zaten içinde yemek pişirilen toprak kap demektir. Hoşgörünüze sığınırım..

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2007, 02:15   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-06-2006
Şehir: Derbyshire U.K
Mesajlar: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Ade hoşgeldiniz
Tesekkurler Mine hos bulduk yine.

ade1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2008, 11:56   #5
Ağaç Dostu
 
ataser's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: bilecik
Mesajlar: 356
Güveç ya da göveç işine bende girdim,
Geçen hafta Eskişehir den Bursa'ya giden yol üzerindeki bir çömlekçiden daha sonra da Kütahya'da her km başında bulunan hediyelik eşya satan yerlerden 10 taneye yakın güveç aldım. Fiyatları oldukça makul ben orta boy yuvarlak olanların 7 tanesini 10 ytl ye satın aldım boy büyüdükçe fiyatta cüzi şekilde artıyor. Altlarına delik delmek için matkap kullandım, içleri sırlı olmadığı için çok ufak pullanma dışında çatlama **** kırılma olmadı, yanlız burada dikkat edilmesi gereken durum ateşe dayanıklı olanlardan almak. Güveç normalde cıplak ateşe dayanıklı olmaz, fırında kullanıldığı için ısınma eşit miktarda olacağından ve çinde de malzeme olduğundan fırında sorun çıkarmaz ama ateşe direk koyarsanız kırılır hatta infilak eder. Bu tarz olanlar suyu emecekleri ve soğukta da kalacakları için patlayabiliyor. Direk ateşe dayanıklı olanlardan almakta fayda var. Her boy ve tarz da bulmak mümkün renk olarak da toprak rengi **** kırmızı tonlarında, akşam resimlerini de çekip ekleyebilirim. Bence tek sorun derinliklerinin az olması ama yinede sırlı parlak kaplardan bence çok daha kullanışlı ve estetik duruyor. Özellikle kiremit olarak adlanrılan ve kebap ya da balık için tasarlanmış olanlar çok daha şık duruyor.

ataser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025