agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai ağaç türleri (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/)
-   -   Crassula arborescens (yeşim ağacı) (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/2093.htm)

badrobot 20-11-2014 07:59

Sn.a.a.
Resimdeki Crassula çok yaşlı görünüyor, zaten öylede. Ağaçta hiç bir görsellik yok. Sadece çok kalın. Sadece yaşlı olduğu için saygı gösterilebilir ama bonsai için önünde çok uzun bir yol var.
Ben olsan özellikle tepe bölgede radikal bir budama yapar, bu bölgedeki yaprak ve dalların yarınsındanfazlasını alırdım.

Jezebel 27-11-2014 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a.a. (Mesaj 1330849)
Paylaşmadan edemedim, çok yaşlı gözüküyor.

Bu bitki netten alıntı sanırım :)
https://www.google.com.tr/search?biw...&start=50&sa=N

En eski tarihli paylaşım da bu sitede : http://www.palmgarden.ir/products/%D...assula-bonsai/

Kaç yıldır paylaşılıp durmuş.

samur 27-11-2014 19:31

crassula

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim crassulalarım.Yaklasık 5 yıllık

samur 28-11-2014 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi draylin (Mesaj 1336465)
Bunlar da benim crassulalarım.Yaklasık 5 yıllık

teşekkür ederim arkadaşlar forumda yeniyim, zaman zaman çiçeklerimi paylaşırım sizlerle

taisenberg 30-06-2015 00:34

Merhaba Suda köklenir mi bu bitkiler ?

Bayçalı 30-06-2015 10:26

merhaba taisenberg Crassula toprağa diktiğinizde ve toprağı nemli tuttuğunuzda çok çabuk köklenir yapraktan ve çelikden köklenir.

taisenberg 02-07-2015 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bayçalı (Mesaj 1392165)
merhaba taisenberg Crassula toprağa diktiğinizde ve toprağı nemli tuttuğunuzda çok çabuk köklenir yapraktan ve çelikden köklenir.

3 tane toprağa diktim 1 tanesi kurudu. Toprağın altında köklenip köklenmediği çok belli olmuyor. 4 tane daha buldum su bardağına koydum. Suda köklenmez mi diyorsunuz yani?

highgen 21-07-2015 00:16

arkadaşlar şu ağaçlardan havaii köklendirme yapmak istiyorum sizce nasıldır

Sakaki 21-07-2015 09:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi highgen (Mesaj 1397018)
arkadaşlar şu ağaçlardan havaii köklendirme yapmak istiyorum sizce nasıldır

Merhaba sn highgen,

Havai köklendirmeyi çalı ve ağaç türlerinde uyguluyoruz, bu bir sukulent türü olduğu için havai köklendirmeye gerek yok, çelikle köklendirmesi çok kolaydır.

Moringa_sülo 23-08-2015 01:31

1 Eklenti(ler)
Bu da benim Crassula Bonsai bebegim :p

Moringa_sülo 23-08-2015 01:36

1 Eklenti(ler)
Bu da benim ;-))

sevgihoca 27-08-2015 00:38

Yapılan çalışmaları çok beğendim.Sanki bu ağaç türü beni bonsai yapın diyor.Ben bu işlerden pek anlamıyorum ama sayenizde birkaç gündür bilgi sahibi oluyorum.Yeşim ağacı ben istemiyorum dese de bonsai olacak bir ağaç türü .Bakalım çiçekçilerde bulabilir miyiz?Deftere yazdıklarımdan.Esen kalın.

nazilliden 30-10-2015 09:15

merhaba halit bey.benim yeşim ağacımda problem var.yaprakları kuruyor gibi büzülmüş durumda.yardımınıza ihtiyacım var.resimler var ama ekleyemedim.selamlar.

ahmetyasar 31-10-2015 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazilliden (Mesaj 1417201)
merhaba halit bey.benim yeşim ağacımda problem var.yaprakları kuruyor gibi büzülmüş durumda.yardımınıza ihtiyacım var.resimler var ama ekleyemedim.selamlar.

önceki sayfalarda birinin daha başına gelmiş.
az güneş gördüğü için oluyormuş.

Sakaki 10-11-2015 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazilliden (Mesaj 1417201)

Yeterince güneş görmediğinde yaprakların rengi solarak sarıya döner ve dokunduğunuz anda kolayca dökülür.
Yapraklarda büzüşme varsa (eğer sulamayı doğru yaptığınızı varsayarsak) kök sisteminde sorun var demektir veya bulunduğu ortam koşulları (örneğin ısı) uygun olmayabilir.

yagmursuz 02-12-2015 23:53

Merhaba arkadaslar araniza yeni katildim. Cicek askina uykusuz gunler geciriyorum. Gectigimiz hafta bonsai olarak yetistirilmis bir yesim agaci aldim fakat govde rengi ve kurulugu bende agacin öldüğü hissi yaratiyor. Sizlerin fotograflarina baktigim zaman cok canlilar bana yardimci olmaniz mumkun mu acaba?

Cem Gündoğdu 09-01-2016 23:13

1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben bu ağacı yazın bir bahçede görmüştüm, kötü durumdaydı. Bir ümit bir dalını koparıp eve getirdim. Birkaç hafta sonunda köklenmeye başladı, sonraki yaz mevsiminde de boyu uzamaya başladı. Neyse, soruma geçeyim. Yaprakları üstten başlayarak kahverengiye dönmeye başladı. Gövdesi de kötü bir hal alınca üst kısmı kestim ve kestiğim yerden yeni bir sürgün çıktı. Acaba bu bitkinin de paylaşılan fotoğraflardaki gibi odunsu bir gövdeye sahip olması hala mümkün müdür? Yani altta kalan gövde kalınlaşabilir mi? Yoksa bir parçasını tekrar köklendirmem gerekir mi?
Bir de, yaprakların kahverengiye dönüp dökülmesinin nedeni nedir? Çok sulamış olabilir miyim?

Eklenti 591863

tuyku 14-03-2018 14:18

Selam,ben de bu bitkiden büyükçe bir saksı var.Teyzemler geldiklerinde dallarından birini kırıp götürmüştü,birkaç hafta suda tuttuğunda köklendiğini söyledi.Şu an toprakta yaşıyormuş.Ben de bir dalını kırıp direk toprağa soktum,birkaç gün geçtikten sonra fısfısla sulayarak gözlemleyeceğim,tutup tutmadığını anlamak kökünü görmeden zor olacak elbet ama emin olursam gelişmeleri yazarım.

tuyku 14-03-2018 14:19

Bir de başka bir dalını kırıp bonzai olacak şekilde saksılamak istiyorum ama nasıl şekil veriyosunuz,nasıl bonzaiye dönüşüyor bu bitki?

Adem4004 05-11-2018 15:04

Yeşim ağacı bakımı

1 Eklenti(ler)
Merhabalar ben yeşim ağacı yetiştirmeye yeni başaldım ve bitki gelişiminde sıkıntı var gibi ne yapmam gerekiyor toprağı nasıl olmalı sulama nasıl olmalı başka ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025