agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai ağaç türleri (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/)
-   -   Crassula arborescens (yeşim ağacı) (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/2093.htm)

dua-çiçeği 08-11-2008 20:04

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

_kardelen_ 22-07-2009 08:51

Bu bitkiden bende de var ama isminin yeşim ağacı olduğunu ve bonsaiye uygun olduğunu şimdi öğrendim :D Aldığımda alt kısmı 1-1,5 cm kadar odunsu idi. Ama ben bonsai bilmediğim için bunu algılayamadım tabi. Üç dal idi ve ben bir dalını ayırdım ayrı saksıya. Bilseydim yapmazdım. Neyse büyümesini bekliyeceğim artık. Zamanı gediğinde başınızı ağrıtırım bu konuda ;)

michougue 01-11-2009 21:04

Merhaba arkadaşlar.

Sormak istediğim bir şey var. Süs bitkileri yetiştiriciliği okuyorum ve sevgili hocamız bizden yeşim ağacı yetiştirmemizi ve çoğaltmamızı istiyor. Fakat Fethiye'de birçok yere sormama rağmen bu çiçeği bulamadım. Nereden bulabileceğim ve fiyatının hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?

Ali H. ALI 02-11-2009 11:32

Michougue iyi gunler.
Hocaniz yesim agaci yetistirmenizi isterken, mutlaka oralarda yesim agacinin da yetistigini dusunmustur. Belki yorede yesim'in adi baskadir oralarda yesim olarak bilinmiyordur.

Tanidik birilerinde bulursaniz yapraklarindan bile cogaltabileceginiz bir bitki.
Cogaltma imkaniniz olursa belki bir tanesinden de bonsai yapmaya calisir ve burada bizlerle paylasirsiniz.

kalambaklı 02-11-2009 14:16

Sayın michougue, Urla' da bol miktarda var, fiyatları ise 5 ile 10 lira arası fakat kargo ile göndermek çok zor çünkü çok büyükler.
Bana adresinizi bildirirseniz 2 hafta önce bonsai uygulaması için almış olduğum crassula' yı budadım kalan dallarını köklenmesi için diktim ve bunlardan size gönderebilirim.
Sağlıcakla kalın,

michougue 03-11-2009 16:04

Sevgili kalambaklı merhaba

Bunu duyduğuma çok sevindim çünkü burada birçok yere sormama rağmen kimse yardımcı olamadı. Size özel mesaj yoluyla ulaşamıyorum çünkü mesaj sayım az. Siz bana mail adresinizi pm ile gönderirseniz mailleşebiliriz. Yardımınız icin simdiden teşekkürler.

michougue 03-11-2009 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 526461)
Michougue iyi gunler.
Hocaniz yesim agaci yetistirmenizi isterken, mutlaka oralarda yesim agacinin da yetistigini dusunmustur. Belki yorede yesim'in adi baskadir oralarda yesim olarak bilinmiyordur.

Tanidik birilerinde bulursaniz yapraklarindan bile cogaltabileceginiz bir bitki.
Cogaltma imkaniniz olursa belki bir tanesinden de bonsai yapmaya calisir ve burada bizlerle paylasirsiniz.

Ali bey, birçok yere sordum peyzaj şirketleri de dahil olmak üzeri ama maalesef bulamadım. Hocamız biraz zorlu ödevleri vermeyi seven biri olduğu için olsa gerek bulmakta sıkıntı yaşıyoruz :) Bir çelik bulabilirsem en kısa zamanda yetiştirip sizlerle paylaşmayı çok isterim.

kalambaklı 04-11-2009 08:56

1 Eklenti(ler)
Sayın michougue, mail adresimi özel mesaj bölününüze yazıyorum.

Crassula
Eklenti 112854

izzeterisen 18-01-2010 17:11

P.afra isteyen arkadaş varsa elimde fazladan bir miktar daha var . Birkaç kişiye gönderebilirim.

dua-çiçeği 19-01-2010 18:01

Sayın izzeterisen benim vardı kurudu .Çok sevdiğim bir bitki , rica etsem bana gönderebilir misiniz?

castiel 11-02-2010 09:34

eskişehir'e yakın olup da "Portulacaria afra" edinebileceğim kişi ya da kurum var mıdır:) öğleden sonra orman fidanlığına gidiyorum fakat orada olduğunu sanmıyorum. forumda yeniyim. (aslına bakarsanız bu 'forum' hadisesinde yeniyim sadece burada değil:)

skaraca 11-02-2010 10:25

Merhaba

Sayın castiel,

Öncelikle hoşgeldiniz. Forum kuralları gereği bu linkte (http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=289) kendinizi tanıtmanız ve forum kurallarını okumanız gerekiyor.

izzeterisen 12-02-2010 17:54

P.afra isteyen arkadaşlar. Büyük bitki olmasa bile büyük filiz göndderebilirim

Jezebel 14-02-2010 21:38

Crassula arborescens

1 Eklenti(ler)
Crassula olduğunu düşünerek almıştım .
Yapısı benzer , renkler biraz farklı .
Sevgili berduray sayesinde Crassula obliqua variegata olduğu anlaşıldı .
Onun da bir bonsai olma şansı vardır mutlaka :)

berduray 14-02-2010 22:17

Sayın Jezebel bitkiniz Crassula obliqua variegata, ya da crassula tri color...üç renkli.

izzeterisen 19-02-2010 16:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dua-çiçeği (Mesaj 566549)
Sayın izzeterisen benim vardı kurudu .Çok sevdiğim bir bitki , rica etsem bana gönderebilir misiniz?

S.dua çiçeği.
Bitkilerinizi gönderdim . Şu an bulunduğnuz yerde yurt içi kargodalar. Bana telefon ettiler iade edeceklermiş. alır mısınız?

dua-çiçeği 24-02-2010 10:33

Sayın izzeterisen kargomu aldım .Küçuk bir ağaç beklerken beni çok sevindirdiniz.Dört ayrı saksıya diktim.Bende iki kişiye hediye ettim. Yaşasın ağaçlar.net kardeşliği:)

Jezebel 24-02-2010 13:38

Portulacaria afra

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen (Mesaj 577962)
P.afra isteyen arkadaşlar. Büyük bitki olmasa bile büyük filiz göndderebilirim

Ben de rica etsem elinizde varasa gönderebilirmisiniz :confused:

Güngör Salman 24-02-2010 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 584795)
Ben de rica etsem elinizde varasa gönderebilirmisiniz :confused:

Sevgili Jezebel, ben gönderebilirim isterseniz.

Jezebel 24-02-2010 13:47

Çok memnun olurum Güngör Hanım , adresimi özelinize yazıyorum .

memet 23-03-2010 19:04

İzzet erişen dağıtmam için, Portulacaria afra yolladı, köklenmiş halde.

İsteyenlere yollayabilirim.

kalambaklı 23-03-2010 19:23

Sevgili memet, ben bir adet rica edebilir miyim acaba, iş yerinizden alabilirim.
İyi akşamlar.

hsynyldz 24-03-2010 13:36

sn memet sn izzeterisen

Portulacaria Afra için bende talibim çok sevinirim.

memet 24-03-2010 18:26

İzmir dışındakiler adreslerini bana mesaj atsınlar

hsynyldz 07-04-2010 10:52

memet bey,
İstediğim Portulacaria Afralar yeni geldi zahmet edip göndermişsiniz çok memnun oldum size özelden yazdıktan sonra unutmuştum güzel süpriz oldu :) biraz içleri geçmiş gibi hemen diktim saksıya biraz toparlanıncada bonsai saksısına alıcam tekrar bu düşünceli hareketiniz için teşekkür ederim.

Ali H. ALI 11-04-2010 14:11

5 Eklenti(ler)
iki ay kadar once yesim agacinin(Crassula arborescens) yapraklarindan yaptigim uretimi sizlerle paylasmak istedim.

Yapraklari agac uzerinden kestikten sonra 2-3 gun kesik uclarin kurumasi icin beklemelisiniz. Yapraklari keserkenden topraga dikerseniz koklemeden once yapragin curume olasiligi yuksektir. O yuzden yaprak ve ya dallar yesim agaclari uzerinden kesilip koklendirilecekse 2-3 gun bekledikten sonra dikilmeli.

Yeni yesimlerin topraktan baslarini cikarmalari sonbaharda 7-8 hafta aldi yaz aylarinda yapilirsa daha erken topraktan baslarini kaldirip size merhaba diyebilirler. Bu yesimlerden bonsai yapmak uzun bir zaman alabilir, ama bir yapragin bile yep yeni bir hayati baslatmasi ilginc.

Eklenti 135585

Eklenti 135586

Eklenti 135587

Eklenti 135588

Eklenti 135589

Jezebel 12-04-2010 15:48

Crassula obliqua variegata

Sn.Ali beyden feyz alarak ben de Crassula obliqua variegata 'mdan kopan yaprakları diktim .
Atmaya kıyamamıştım bir köşede bekliyorlardı .
Bu Crassula' yı Bursada pazarda bulmuştum , haliyle kırılan dallar ve yapraklar oldu .
Dallar kusursuz bir şekilde köklendi , sıra yapraklarda .;)

AyhanMoran 13-04-2010 19:53

Bugün bu yeşim ağacından buldum ama emin degilim aynısımı,kalem kalınlıgında bir çelik kopardım,tutarmı bilmiyorum.Kopardıgım gövdede küçük küçük kırmızı çiçekleri vardı.Acaba aynısımı ?

jeomeo 13-04-2010 21:42

İlgili başlık içerisine fotoğraf eklerseniz eminim cevap bulabilirsiniz. Crassula türleri ve diğer yeşim türleri genelde ülkemiz ikliminde çiçeklenmiyorlar, acaba sizin bitkiniz bir kalanchoe türü olabilir mi? İsterseniz bir de kalanchoe başlığına göz gezdirin.

AyhanMoran 13-04-2010 21:50

Evet sn.jeomeo şimdi buldum galiba kalanchoe çiçeği.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025