![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Listedeki bitkilerin istediği kış koşullarına ilişkin açıklayıcı olur diye bir kısım notlarımı ekliyorum. T: Tropik, YT: Yarı tropik, dayanabildiği en düşük kış sıcaklıkları (tahammül edebileceği en yüksek kış sıcaklığı), ek not Bailey Akasyası (Acacica baileyna), T,YT, kışın soğuk yerde tutulmalı Gülibrişim (Albizia julibrissin), T,YT, soğuk ev Salon arokaryası-salon çamı (Araucaria heterophylla),YT, 15-18C Ardisia crenata, Bambu (Bambusa multiplex), T, 20-22C Begonvil (Bouganvillea glabra) Siyah üzüm (Bucida spinosa) Busera simaruba Şimşir (buxus) Calliandra, T Kamelya (Camellia japonica), YT, 10-15C, tüm yıl soğuk tercih, Doğuş eriği (Carissa macrocarpa), T Sinameki (Cassia marylandica), soğuk ev Yalancı servi (Chamaecyparis pisifera), radyotorden uzakta, soğuk , iyi havalandırılan ve bol ışıklı yer Chrysanthemum frutescens, T, soğukev Kafur ağacı (Cinnamomum camphora), YT Cissus antarctica, yıl boyunca 15-18 Turunçgiller (Citrus microcarpa) Kahve ağacı (Coffea arabica), T, 16-22 Dağ muşmulası (Cotoneaster microphyllus), soğuk ev Yeşim ağacı (Crassula arborescens), ışıklı pencere önü, 8-16C Cuphea hyssopifolia Süpürge çalısı (Cytius racemosus), 8-12 Barbados kirazı (Eugenia brasiliensis), 18-20 Euphorbia balsamifera, ışıklı pencere önü, 8-16C Kumkuat (fortunella ), YT, 6-12C Küpe çiçeği (fuchsia fulgens), 8-12(18) Eurya japonica Incirgiller (Ficus), YT Ficus microcarpa, benjamina 18-20C Ficus carica, 5-8C Gardenya (Gardenia jasminoides), 12-15(20)C Guaiacum officinale, T, ılık Orman sarmaşığı (Hedera helix) Çin gülü (Hibiscus rosa), YT, 12-15 Deniz hibiscusu (Hibiscus tiliacensus), YT Çobanpüskülü (Ilec crenata) Ixora javanica, T, tüm yıl 18-22 Mavi jakaranda (Jacaranda mimosifolia), 16-22C Ağaç minesi (Lantana camara), YT, T Okyonusmersini (Leptospermum scoparium), ışıklı fakat soğuk ortam Japon ligustrumu (Ligustrum japonicum), soğuk ortam tercih eder Hanımeli (Lonicera nitida), ışıklı fakat soğuk ortam, 15-20C, gece sıcaklık düşüşü önemli Oya ağacı (lagerstroemia indica) Malpighia coccigera,YT, 18-24C Turunçgil yasemini (Murraya paniculata) Myrtus communis, YT, 4-10(18)C Nothofagus cunninghamii Sardunya (Pelagornium rhodantum), 16-20 Phylia ericoides, soğuk ev Çin sakız ağacı (Pistacia), YT, soğuk ev Pittosporum (Pittosprum tobira), YT, ışıklı fakat soğuk ortam Taş porsuğu (Podocarpus macrophyllus), YT, 16-22C Polycias fruticosa, 18-24C Nar (Punica granatum), 6-10(18)C Psidum cattleianum, ılık ve ışıklı Ateşdikeni (Pyracantha), soğuk ortam Mantar meşesi (Quercus suber), soğukev Hint alıcı (Raphiolepsis indica), soğuk ev Açelya (Rhododendron simsii), YT, parlak ışık, 6-12C Biberiye (Rosmarinus officinalis), soğuk ev Sageretia theezans, T, 18-24C Serissa foetida Şeflera, parlakara (Schefflera actinophylla), T, 15C’nin altına düşmemeli. Bataklık servisi (Taxodium distichum), soğuk ve kuru ortam, baharda parlak ışık ve iyi havalandırılmış ortam Yıldız yasemin (Trachelospermum jasminoides), soğuk ev Çin karaağacı (Ulmus parvifolia), değişmekte Wrigthia, T, ılık 18-22 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|