agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni46Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2012, 20:51   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-07-2011
merhaba,
ben de çok iyi bilmiyorum ama öncelikle kuruyan çiçekleri üzerinden mutlaka toplamalısınız. açelyanın toprağı her zaman nemli olmalı ve bitki havadar yarı gölge biyerde bulunmalı. iç mekanda değil, ben daha kötü vaziyette bi açelya'yı yaklaşık 2 ay önce almıştım ve çiçeklenmeden sonra derin budama önerildiğini okuyup korka korka budadım. öyleki bitkinin üzerinde hiç yaprak kalmadı. şimdi her yeri canlı yapraklarla dopdolu. ancak budama için şu an uygun zaman mı emin değilim. budamadan aldığım çeliklerin de istisnasız hepsi tuttu. eğer budama için hala uygun mevsimse derin bi budama yapmanızı ve kestiğiniz dalları torfa dikip üzerlerini naylon poşetle kapatmanızı öneririm. selamlar.

delielveli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2012, 14:00   #2
Yeni Üye

halefirdevs's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2012
merhaba delielveli.bundan önce teyzem açelyasını budadığı zaman ondan almıştım bir kaç budak.pet şişenin üstünü kesip ona diktim üzerini de kapattım.forumda okumuştum yine ilk gün 1 saatten başlayıp hergün 1er saat arttırarak havalandırmak gerekiyormuş ama küflendi budaklarım.o yüzden budamayı yapıp yapamayacağımdan da korkuyorum.zaten harap halde çiçeğim iyice mahvetmiyim beceriksizlik yapıp da.teyzeme götüreyim o budasın en iyisi.çok teşekkür ederim yardımınız için

merhaba tourkana
nemi seviyor diye okudum okudum sonrasında elimde fısfıs çiçkelenince de fısfısladım ve sonuç ortada dediğiniz gibi.o zaman çürüyen çiçekleri topluyorum üstünden.peki budamalı mıyım sizce delielvelinin dediği gibi?mevsimi midir şimdi?zaten küçücük bir de kurumaya başladı büsbütün beter etmiyim?

halefirdevs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025