agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-10-2014, 18:23   #1
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Merhaba sn rainlist

Öncelikle aramıza ve bonsaiye hoş geldiniz

Sorularınıza cevap vermeden önce hatırlatmak isterim ki forum kurallarımız gereği fotoğrafları doğrudan foruma yüklemeniz gerekli. Bunun için aşağıdaki başlık size yardımcı olacaktır:

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm

Bahsettiğiniz beyaz bitler büyük ihtimalle pamuklu/unlu bittir ve genelde gölge/loş ve nemli ortamları severler. Topraktaki diğer böcekler de yine toprağın uzun süre nemli kalmasına bağlı olarak çürüyük ortamla veya mantarla beslenen diğer organizmalardır.

Yani anlayacağınız, toprağınız uzun süre su/nem tutucu özelliktedir; büyük olasılıkla yüksek oranda torftan oluşmaktadır. Size tavsiyem, en kısa zamanda uygun özellikte toprak ile değiştirmeniz olacaktır. Fukien tea tropik bir bitki olduğundan, gerekli bakım ve ortam koşullarını sağladığınız sürece her zaman değiştirebilirsiniz, ama emin değilseniz Nisan-Mayıs ayını beklemenizi öneririm.

Zararlılar ve bunlarla mücadele yöntemleri için aşağıdaki başlıkta yer alan konulara bakabilirsiniz:
Genel bitki koruma - agaclar.net

Kolay gelsin

NOT: Üstteki mesajınızda yer alan "Düzelt" tuşuna tıklayarak fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 15:39   #2
mgb
Yeni Üye

mgb's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2015
selamlar..yaklaşık 2 haftadır ikea'dan aldığım sağlıksız fukien tea'mi adam etmeye çalışıyorum..bitki şoka uğramasın diye toparlanana kadar saksı ve toprak değişimi yapmadım..fotoğraflarını ekledim ve bir kaç sorum olacak?

1-Konumu iyi midir?..doğrudan güneş ışığı almıyor..kuzey cepheli pencerenin önünde konumlu..
2-Saksı ve toprak değişimi yapmak gerekli midir?..Evet ise kök budaması hakkında ne önerirsiniz?..
3-Bir de genta marka, bonsai besini aldım..iki haftada bir verecekmişim..ilkini geçen hafta verdim..önerir misiniz?.
4-market çalışanının belirttiği üzere toprak kurumaya yakınken su dolu kaba oturtup üstü nemleninceye kadar bekletiyorum..doğru bir sulama mı?..

sorularım bunlar, belirttiğim yöntemler arasında yanlış bir uygulama varsa ve önerileriniz varsa bilgi almaya açığım..
teşekkürler

Eklenen Resimler

mgb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 16:51   #3
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mgb Mesajı Göster
selamlar..yaklaşık 2 haftadır ikea'dan aldığım sağlıksız fukien tea'mi adam etmeye çalışıyorum..bitki şoka uğramasın diye toparlanana kadar saksı ve toprak değişimi yapmadım..fotoğraflarını ekledim ve bir kaç sorum olacak?

1-Konumu iyi midir?..doğrudan güneş ışığı almıyor..kuzey cepheli pencerenin önünde konumlu..
2-Saksı ve toprak değişimi yapmak gerekli midir?..Evet ise kök budaması hakkında ne önerirsiniz?..
3-Bir de genta marka, bonsai besini aldım..iki haftada bir verecekmişim..ilkini geçen hafta verdim..önerir misiniz?.
4-market çalışanının belirttiği üzere toprak kurumaya yakınken su dolu kaba oturtup üstü nemleninceye kadar bekletiyorum..doğru bir sulama mı?..

sorularım bunlar, belirttiğim yöntemler arasında yanlış bir uygulama varsa ve önerileriniz varsa bilgi almaya açığım..
teşekkürler
Merhaba sn mgb,

Sorularınızın cevapları ve ilgili bilgiler bu konunun ilk mesajlarında mevcut. Konuyu baştan başlayarak bir okumanızı öneririm.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025