agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-04-2014, 10:23   #1
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Carmona nemi seven bir bitki, yapraklarının spreylenmesi uygundur fakat eğer ağacınıza iç mekanda bakıyorsanız yapraklarını spreylemek faydadan çok zarar getirir. Mantar, küf, böcek gibi pek çok zararlı durgun hava (iç mekan) ve nemli ortamda (spreylenmiş ağaç dalları, yaprakları, toprağı) güçlenip çoğalarak ağacınıza saldıracaktır.

Ağacınıza dış mekanda bakıyorsanız ve yeterince hava alabiliyorsa sabah saatlerini tercih ederek yapraklarını spreylemeniz faydalı olacaktır.

Toprağı eğer çiçekçiden alacaksanız istemeniz gereken şey geçirgen bir toprak hazırlaması.
Alacağınız sıradan bir torf, çiçek toprağı tek başına bonsaide kullanılmak için uygun yapıda olmaz. Bu toprağın dere çakılı, dere kumu, lav taşı, pomza taşı ve benzeri drenaj attırıcı ve toprağın sertleşmesini önleyici maddelerle karıştırılması gereklidir.
Fazla suyu hemen drene edecek, kökleri boğmayacak, havalı tutacak bir toprak karışımı isterseniz sizi yönlendirebilirler.

kismet beğendi.
nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025