agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-04-2014, 09:17   #13
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. kismet, merhabalar.

Ağacınızın türünü doğru belirlemişsiniz, carmona (fukien tea). Sağlıklı olduğunu söylemek zor, yapraklarının çok azı kalmış üzerinde, zaten o toprak yapısı içerisinde sağlıklı olması da pek mümkün değil.
Ağacınızı mümkün olduğu kadar yakın zamanda daha geniş bir saksıya kaliteli bir toprak karışımıyla aktarmanızı öneririm. Bu onu rahatlatacak ve dolayısıyla sizin bakım yükünüzü oldukça hafifletecektir.

Bonsailere sadece spreyleme şeklinde su vermek doğru bir yöntem değil, ağacın başında yarım saatten fazla zaman geçirip spreyleyerek tüm toprağı doyurmadığınız sürece. Sprey sadece sulama öncesinde sert ve çorak yüzey toprağını nemlendirip yumuşatmak, suyu almasını kolaylaştırmak için tercih edilir. Yüzey toprağı yumuşadıktan sonra ağaç normal bir çiçekten, bitkiden farksız şekilde, tüm toprağı eşit şekilde doyurularak sulanır, saksının altındaki deliklerden su gelince sulama tamamlanır.

Ağacınızın bakım isteklerini bu konu içerisinde bulabilirsiniz. Bunlara dikkat ederseniz ve geçirgen bir toprak karışımıyla daha büyük bir saksıya alıp sulamayı da doğru şekilde yaparsanız uzun yıllar sizinle birlikte yaşayacaktır yeni ağacınız.



Not:
1 - Fotoğraflarınızı foruma yüklemelisiniz. Bu seferlik ben sizin için yaptım.
Bkz.
Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

2 - Aynı mesajı üç farklı yerde yayınlamak forum kurallarına uymayacağı gibi çabuk cevap almanızı da sağlamaz. Diğer iki mesajınızı kaldırıyorum.

Sakaki, meetoo ve kismet beğendi.
nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025