agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)




Beğeni Düzeni54Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-08-2011, 16:05   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 06-06-2011
Şehir: Antalya
Mesajlar: 77
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
iki ay kadar once yesim agacinin(Crassula arborescens) yapraklarindan yaptigim uretimi sizlerle paylasmak istedim.

Yapraklari agac uzerinden kestikten sonra 2-3 gun kesik uclarin kurumasi icin beklemelisiniz. Yapraklari keserkenden topraga dikerseniz koklemeden once yapragin curume olasiligi yuksektir. O yuzden yaprak ve ya dallar yesim agaclari uzerinden kesilip koklendirilecekse 2-3 gun bekledikten sonra dikilmeli.

Yeni yesimlerin topraktan baslarini cikarmalari sonbaharda 7-8 hafta aldi yaz aylarinda yapilirsa daha erken topraktan baslarini kaldirip size merhaba diyebilirler. Bu yesimlerden bonsai yapmak uzun bir zaman alabilir, ama bir yapragin bile yep yeni bir hayati baslatmasi ilginc.

Eklenti 135585

Eklenti 135586

Eklenti 135587

Eklenti 135588

Eklenti 135589
Peki Ali Bey; 2-3 gün yaprakları beklettikten sonra toprağa dikiyoruz, diktikten sonra hemen toprağı suluyor muyuz, can suyu gibi?

Songül Ateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025