![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
...Bonsai sığla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
...Bonsai sığla sonbahar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
bende karşıdan yapraklarını ilk gördüğümde acer sanmıştım. tohumları bir ön işleme tabi tutulmadan direk ekiliyor. peki çelikle üretimi mümkün müdür? **** hangisi daha uygundur? tohumdan mı çelikle mi. büyüme süreci de çok yavaş değilse deneyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
meyve sineği
|
Liquidambar orientalis (Anadolu Sığla Ağacı)
yuvarlak tepeli, 20 ye varan boyu vardır. yaprak lopları 3-5 adettir. mart-nisan ayında çiçek açar. meyveleri 2-2,5 cm çapında olup kasım ayında olgunlaşırlar. Güneybatı Anadolu da muğla'da marmaris , köyceğiz , dalaman ve fethiye'de , denizli'de eskere ve tavas'da , antalya bucak'ta yayılış gösterir. Asıl geniş yayılışını MUĞLA ilinde yapar. kışın soğuklardan ve donlardan koruduğumuz sürece istanbul'da yaşayabilir diye düşünüyorum. sonuçta anadolu sığla ağacı diye geçiyor. bu iklimde yaşatmak çok zor olmasa gerek. tabi sadece fikir. uzmanlardan bilgi bekliyoruz. Kaynak: Dendroloji (Prof.Dr.Faik Yaltırık , Prof.Dr.Asuman Efe) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
meyve sineği
|
okulda birkaç tane sığla ağacı var. yerlerde bir sürü kozalak vardı. (sanırım buna meyve kurulu deniyor) ama tohumları kasım da olgunlaşıyormuş. tohumdan deneme yapabilirim. sonbaharı beklemek gerekiyor. yerlerde boş meyve kurullarını gördüğümü hatırlıyorum. hatta birkaç tanesine tekme bile atmış olabilirim.küre şeklinde dikenli, gürz gibi şekli var. sonbaharda unutturmayın mutlaka tohumunu bulacağım.isteyenlere yollayabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
burnumuzun dibinde böyle güzel bir ağaç var, biz tutturduk acer palmatum diye ![]() sığla-günlük ağacı bence Türk bonsaicilerin mutlaka elinde olması gereken bir ağaç.. http://www.mineflora.com/product.asp...937&associate= bulamayanlar için işte link ,bulamadım mazareti olmasın lütfen ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|