![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
çimlenen amerikan sığla
geçen yıl da denemiştim fakat olmamıştı. bu yılki denememde 2 hafta bekleyip az daha olmadı atayım artık diyecekken bir baktım çimlenmişler.2 hafta önce toplanıp kozalağın açılması beklenip hemen ekildiler. Liquidambar styraciflua - Amerikan Sığla Ağacı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Drosophila iyi gunler, cimlenen siglalarinizin uzun omurlu olmasini dilerim. Bonsai forumuna yazdiginiz icin onlari buyuyunce bonsai yapacaginizi dusunuyorum. Yeni basliyan biri icin tohumdan bonsai yapmak zaman aldigi icin yeni basliyanin hevesi gecebilir. O yuzden ben size bir fidanciya gidip uygun bir fidan almanizi ve bonsaiye onunla baslamanizi oneririm. Siglalariniz da buyudugu zaman onlar uzerinde nasil calisacaginizi deneyimlerle ogrenmis olursunuz. Bol sanslar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
teşekkürler Ali bey. benimkisi biraz sabır denemesi. amacım bonsai olsundan ziyade doğmalarını büyümelerini seyredeyim kıvamında olduğu için tohumdan çimlendirme daha cazip geliyor bana. çimlendiklerini görünce insan evlat sahibi gibi oluyor. büyümeleri zaman alıyor. kızılçamım henüz bir karışı geçmedi. çamları tohumdan yetiştirmeyi kimseye tavsiye etmiyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2021
|
|
|