agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-08-2022, 18:31   #16
Ağaç Dostu
 
tropikalist's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-06-2019
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
15 dakika sterilizasyon sonrası kavanoz kapağını kapatmışsın, doğru mu?
Eğer öyleyse, sterilizasyon hatası yapmışsın. Ortam sıcak olarak kavanozlara doldurulur. Kapak kapatılır, kavanoz bu şekilde hızlıca karıştırılır. Kapak açılır, sıcak buharın çıkması sağlanır ve tekrar kapatılır. Otoklava ya da düdüklü tencereye yerleştirilir ve sterlize edilir. Soğuyunca kullanılır.
şu şekilde yaptım ilk önce besiyerini ocakta kaynayana kadar pişirdim sonra hemen kavanozlara bölüp kapağı sıkıca kapatılmadan düdüklü tencereye aldım yaklaşık 30-40 dakika kaynadı düdüğü indirip 15 dakika düdüklü tenceririn basıncının dengelenmesini bekledim. en son kapağını açıp olduğu gibi kapattım yani geçen denememde de aynısını yapmıştım fakat hiçbir sorun olmamıştı

tropikalist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025