agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)

Beğeni Düzeni13Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-02-2011, 21:40   #1
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Özelden adres bilgilerinizi verin lütfen. Elimde fazla yok diğer arkadaşlar kusura bakmasın.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 17:04   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-05-2009
Selamlar,

İki gündür profosyonel ve amatör çalışmaları dikkatlice okudum. Kuzenimle evimizde bir odayı bu çalışmalara ayırmaya kadar verdik. Adım adım ileryeceğiz. Önce temizlik, odamızı bu işe uygun hale getirirken bir yandan da malzemelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.

Öncelikle aklıma takılan soru; hazır besiyeri hazır kitler halinde satılıyor, ancak üzerinde çalışacağımız bitkiye uygun olan hazır besi yerini neye göre seçeceğiz?

Üstelik bu çalışma çeşitli evrelerden oluşuyor..
Her bir evreye uygun besiyerini neye göre belirleyeceğiz??

Umarım dediklerinizi tekrar etmek zorunda bırakmıyorumdur.

iyi günler..

turchese Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 19:13   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2009
Sn.turchese öncelikle teorik bilginizi arttırmanızı tavsiye ederim.internette bu konu ile ilgili vede çalışmak istediğiniz bitki ile ilgili yüzlerce kaynak bulabilirsiniz.

caturanga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 22:42   #4
Ağaç Dostu

Teşekkürler,

Öncelikle şunu söylemeliyim ki iki haftadır bu konuyu araştırıyorum. Öncelikle orkideler üzerinde çalışmak istiyorum. Asıl problemim besiyeri idi. Yani daha önce belirtildiği gibi kültürün 4 aşamasında kullanılacak besiyerinin nasıl olması gerekitiğini hala anlayabilmiş değilim. ilk aşama keiki oluşumuna kadar tamam ama sonrasında eklenecek hormon vesaire kafamı karıştıryor. Ben de ufak ufak başlama kararı aldım. Kuzenim üniversitede okuyor belki hocalarından yardım alabiliriz.

Ama sadece orkide değil çalışmak istediğim. İşte problem de burada başlıyor. İnternetteki kaynaklar çoğunlukla sebze, meyve üzerine.

Neyse ben başayayım da devamı gelir inşallah..

Eski 16-03-2011, 13:28   #5
Ağaç Dostu

the_mc's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turchese Mesajı Göster
Teşekkürler,

Öncelikle şunu söylemeliyim ki iki haftadır bu konuyu araştırıyorum. Öncelikle orkideler üzerinde çalışmak istiyorum. Asıl problemim besiyeri idi. Yani daha önce belirtildiği gibi kültürün 4 aşamasında kullanılacak besiyerinin nasıl olması gerekitiğini hala anlayabilmiş değilim. ilk aşama keiki oluşumuna kadar tamam ama sonrasında eklenecek hormon vesaire kafamı karıştıryor. Ben de ufak ufak başlama kararı aldım. Kuzenim üniversitede okuyor belki hocalarından yardım alabiliriz.

Ama sadece orkide değil çalışmak istediğim. İşte problem de burada başlıyor. İnternetteki kaynaklar çoğunlukla sebze, meyve üzerine.

Neyse ben başayayım da devamı gelir inşallah..
Besiyeri Nedir?

Mikrobiyolojik anlamda olmak üzere besiyeri, mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir
. Besiyerleri; sıvı/ katı/ yarı katı, genel/ selektif (seçici), hazırlanan/ hazır vb. gibi çok farklı şekillerde sınıflandırılabilir.

Mikrobiyoloji laboratuvarında -amaca göre- çok farklı besiyerleri kullanılır.

bu sebepten bikti gelişme evrelerini ve bitkilerin ne şekilde hangi besinlere ihtiyaç duydugunu bilmen gerekir. çok komplek bir düzeni vardır aslında. bitki fizyolojisi, bitki mikrobiyolojisi bilgileri işin temelini oluşturur. klonlayacagın veya üretecegin mikro organizmanın türünü ve beslenme şekline göre besiyer hazırlanır. örnegin a maddesinden b maddesinden az da c maddesinden koy demek hepsi için ideal bir sonuç yaratmaz.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2011, 13:43   #6
Ağaç Dostu

Evet maalesef haklısınız. Şimdilik orkide ile başlayacağım için sorun yok. Diğer türler için araştırmaya devam..

Eski 22-07-2011, 12:46   #7
/

Giriş Tarihi: 29-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turchese Mesajı Göster
Evet maalesef haklısınız. Şimdilik orkide ile başlayacağım için sorun yok. Diğer türler için araştırmaya devam..
Selamlar

Bende orkide üretmek istiyorum! sizin çalışmalarınız nasıl gidiyor?
beni lütfen aydınlatırsanız çok sevinirim
Saygılar

talu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026