agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2014, 13:21   #1
Yeni Üye
 
serkan06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Arkadaşlar fermentasyona (mayalanma) uğrayan ürünlerde hava kabarcığı çıkması normaldir. Mantarın üzerinde küf oluşmaması içinde mantarın üzeri kurudukça şişeyi biraz sallayıp mantarın üzerinin çay ile ıslanmasını sağlayınız. Dipteki mantarlar ise yıkanıp tekrar kullanılabilir ya da ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir. Ayrıca kombu çayını içinde mantar olmasada bir kenarda bir kaç gün beklettiğinizde üzerinde tekrar mantar oluşuyor. Sterillik konusunda ise o kadar korkmaya gerek yok. Direk bulaşık makinasında yıkamış olduğunuz malzemeleri uzun süre açık ortamda beklemediyse kullanabilirsiniz. Mantarı saklarken küf bulunabilecek (nemli duvar dibi, saksı çiçeklerinin yanı vs.) yerlerden uzakta ve ağzını 2 kat peçete kapatarak muhafaza ediniz.

serkan06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025