![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Çaydan maya elde edemezsin sanırım. Elinde bir miktar maya olmalı, ondan çay yapabilirsin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
|
Benol hanım, Eğer mayalı çayı bir süre bekletirseniz üzerinde tekrar maya oluşmaya başlıyor... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2018
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
|
Arkadaşlar merhaba Acil bir sorum olacak. Ben birinden aldığım anayı gayet hijyenik ve usulünce demleyip mayaladım. 8 gün fermante oldu. Üstünde yavru anası da oluştu. Ama çayım berrak değil ve mantarlı ayak gibi kokuyor. Hepiniz bu kokuyla beraber mi tüketiyorsunuz gerçekten anlamadım zira kimse kokudan şikayetçi olmamış, tüm başlığı okudum galiba. Ya da ben İzmir'de oda sıcaklığında fermante ettiğim için bozulma yaptı. Ama küf veya anormal bir görünümü de yok. Sadece kokuyor ve berrak değil. Şimdi limonlayıp ikinci mayalanmaya bıraktım, anaları da çıkardım ama çayı içebileceğimi sanmıyorum. Düzenleyen mojopin : 27-07-2018 saat 01:30 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın majopin, kokusu sirkemsi, tadı da hafif ekşi armut hoşafı gibi. Mantarlı ayak kokusu nasıldır bilirim ![]() Normal kombucha öyle kokmaz ![]() Mikrop bulaşmasın diye kadının biri çayı kaynatmış, onu deneyebilirsiniz. Kaynatıp soğutup sonra kültürü ekleyebilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
|
|