![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzgünüm ama bu bilgi yanlış bir bilgi. Önce alkol oluşur ve sonrasında alkol sirkeleşir ve bu işlemin geri dönüşü yoktur çünkü ortamda alkolü oluşturacak şeker kalmamıştır, sirkeleşmeyle ortamdaki keskin kolular alkol kokusu değil organik asit kokusudur. Geçmiş mesajlarda kombu çayını yaptığım ve kullandığım zamanlarda Gıda Araştırma Enstitüsünde kombu çayının alkol oranını ölçtürdüğümü ve alkol yok denecek oranda TSE standartlarında alkol olmadığı bilgisini vermiştim. Uygun ortamda yapılan bir kombu çayı 5. günde içerisinde alkol kalmayacak şekilde sirkeleşiyor bende 5. günde ölçtürmüştüm. Sirkeleşme bekledikçe arttığından keskin sirke kokusu ile bekledikçe etki kuvvetlenmektedir. Not: Kendinize kombu çayı hazırladığınızda rahatsızlığınıza uygun bitki çayları ile demleme yaparsanız nokta atışı ile rahatsızlığınıza uygun bir kombu çayı hazırlamış olursunuz. Örneğin kilo verdirici çaylarla kombu çayı hazırlamak gibi. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 02-08-2013 saat 07:37 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
Şehir: Mersin-Şanlıurfa
Mesajlar: 1,022
|
Yeni yaptığım çayı içemedim ve dökmek zorunda kaldım. Mayalanmadan sonraki 4. gün içmeye başlamıştım.Ama tadı sanki çok demli çay tadındaydı ve rengi bulanıktı. Hayret, önceki yaptığım çok berrak ve tadı da çok güzeld.i doğru mayalanan hangisi anlayamadım...Birazını sulandırıp çiçeklerime veriyorum bakalım sonuç ne olacak. Bu arada mantar isteyen 1 kişiye gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|