agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)

Beğeni Düzeni142Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-12-2012, 22:06   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kombuçay'ı kaç yaşa kadar çocuklara verebiliriz?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Ve Aleyküm Selam,
Ben 1,5 yaşındaki kızıma günde 100 ml kadar. Kambu çayı 75 ml 25 ml su katarak veriyorum. Benim kızlarım elimde yapılmış çay olunca buzdolabının başından ayrılmıyorlar. Her kesin bünye yapısı farklı bu yüzden çayın etkileri farklı görülebiliyor diye düşünüyorum. Eşimin mide ağrılarına iyi geldi uzun süre ilaç kullanmayı gerek görmedi. Yengemde iltihaplı romatizma vardı. Edirne Tıp Fakültesinde tedavi görüyor. Hastalığı giderek ilerliyordu. Kan değerleri %85 kötü çıkıyordu. 5 ay önce onu bu çayla tanıştırdım ve yapımını gösterdim. Tedavisi süresince ilaçlarının yanı sıra bu çayıda tüketmeye başladı. Kan değerleri %15 inmiş. Prof. bile senin kan değerlerin bendende temiz demiş. Şu an hala kullanmaya devam ediyor.
Çayın yapımı zor değil tarife ve hijyen kurallarına uyunca bir sorun olmuyor. Ben ilk zamanlar geniş ağızlı cam kavonoz bulamayınca. Su bidonlarının kafasını keserek kullanmıştım. Fakat aynı bidonu uzun süre kullanamadım. Mantarımda küflenmeye neden oldu. Şimdi turşuluk için kullanılan 5 kg cam kavonoz kullanıyorum. Evde isterseniz kendi mantarınızı üretebilirsiniz. ben buzdolabında uzun süre beklemiş olan çayımı temiz yarımlık bir kavonoza 250 ml kadar koyup ağzını sıkı kapatmadan kapağını takarak uygun ortamı sağlayın 10-15 gün içinde mantarınız hazır. Ben bu çayla yeni tanışan biri olarak yapabildimse siz neden yapamayasınız. Çayı yapmak bizden derman Yüce Rabbimden sağlıcakla kalın.

inansay beğendi.
kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025