agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler ve Sağlığımız (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/)
-   -   Buğday Çimi (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/1983.htm)

polatuz 06-08-2010 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi onur85 (Mesaj 680036)
Herkes nasıl yapılcağı hakkında bilgilerini söylemiş ama kimse gerçekten bu kadar zahmetli bir işi yapıp faydasını gören var mı ? Kullandıktan sonra kendinizde olumlu bişeyler hissettiniz mi ?

Akşam saat 10'da içtiğimde, ertesi gün iş günü olmasına rağmen gece saat 3'e kadar uyuyamadım. Gerçekten zihinsel ve bedensel bir dinçlik veriyor. Bu yüzden olsa gerek, sabah aç karnına içilmesi öneriliyor.
Ancak bu sıcak günlerde buğday çimi yetiştirmekteki sorun, sıcaklık ve aşırı nem yüzünden toprak yüzeyinde mantar oluşumuna engel olunamıyor. Bu mantarın zararsız olduğu söylense de bazı kişilerde aşırı alerjik reaksiyonlara sebep olabiliyormuş. Gerçi bana olumsuz bir etkisi olmadı.

toslunba 14-08-2010 00:14

Buğdaylar yetişiyor ancak sıkma makinesini bir türlü bulamadım. Ankarada nerede vardır bilen varmı?

polatuz 15-08-2010 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi toslunba (Mesaj 683369)
Buğdaylar yetişiyor ancak sıkma makinesini bir türlü bulamadım. Ankarada nerede vardır bilen varmı?

Ben bmeal.com adresinden bulup İstanbul'da kendim gidip aldım. Fiyatı 90 TL'ydi. Ancak bu günlerde web sitesi kapalı görünüyor. Benim aldığım Lexen marka manuel sıkma aleti stokta sonuncuydu. Belki telefonla irtibat kurup sorabilirsiniz. Aynı alet gittigidiyorda da zaman zaman bulunuyor ancak fiyatı çok daha pahalı.
Ayrıca manuel kıyma makinası olarak satılan döküm aletler de kullanılabilir. Yapmanız gereken, bu kıyma makinasının çıkış ağzına konik bir aparat yaptırıp, çıkış bölümünde, gelen çimin mümkün olan en yüksek sıkıştırmaya maruz bırakılması. Böylece posa sıkışmış olarak ağızdan çıkarken suyu geriye doğru gidip, arka bölümdeki su çıkış bölümünden bardağa akacak. Bu aletin üretimi için araştırma yapıyorum ancak ekonomik olması için (CNC metal işleme tezgahlarında yapılabilir) toplu üretim gerekiyor. Plastikten üretiminde ise enjeksiyon kalıpları yaptırmak gerekiyor ki bu çok çok daha büyük bir yatırım demek. Eğer ekonomik bir çözüm bulabilirsem, forumda ortak alım başlığı açabilirim.

pria 17-09-2010 11:32

Bu konuyu açan forumdaşa gönül dolusu teşekkürler..
Onca yıldır doğayla içiçe yaşamayı bir hayat tarzı olarak benimsediğim halde bu mucizevi ve üretimi çok basit olan buğday çiminden nasıl habersiz kaldım bilmem..

Çanakkalede her yıl 15-20 ton buğday hasadı yaptığım halde,3-5 kilo buğdayı kendim için ayırmadığıma ve çim üretip kullanmayışıma hayıflanıyorum.

Bu yıl ektiğim buğday tarlalarına ne yabani ot,ne de böcek ilacı atmadım..Bu yüzden organik buğday arayışına girmeden kendime biraz ayırdım..ve temmuz ayından beri topraksız çim üreterek hergün birkaç tutam çimi çiğneyerek tüketiyorum.

Önümüzdeki kasım ayında kimyasal gübrelerle hiç kirlenmemiş bir arazimde hiçbir suni gübre,insektisid ve herbisit kullanmadan kendim için bir miktar buğday ekeceğim ve artık ömür boyu onlardan kullanacağım.
Konuda emeği geçen herkese tekrar teşekkürler..

pria 04-01-2011 19:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayselug (Mesaj 623526)
Gölgede kurutupta salatalara bol bol koysak. Geçen sene denemiştim güzel olmuşlardı

Biliyorsunuz,her gerektiğinde buzdolabında poşetten çıkarıp ayrı ayrı maydanoz,dereotu,nane,tere çıkarıp,ayıklamak,temizlemek,doğramak bayağı bir zahmetli iştir.

Ben bu konuda pratik bir yöntem geliştirdim..Çok taze olmak şartıyla birer demet maydanoz,dereotu,nane,tere alıyorum..Bunları bir güzel temizleyip yıkıyorum..İyice silkeleyerek veya peçete ile su kalmayacak şekilde kuruluyorum..Daha sonra, bunları, ayrı ayrı, becerebildiğim en ufak parçalara (1-1.5-2 mm) bıçakla kıyıyorum..Körpe saplarıyla birlikte..
Daha sonra yine bir demet maydanoza tekabül eden 10-12 cm. uzunluğa gelmiş buğday çimlerimi aynı şekilde 1-2 mm. arasında kıyıyorum.
Hepsini buzdolabı poşetinde iyice karıştırıp, -30'lardaki deep-freze'e koyuyorum..Bir saat sonra donuyorlar..
Birbirlerine yapışmıyorlar..Böyle bir karışımı 15-20 gün kullanıyoruz.

Böyle bir karışım,her zaman elinizin altında oluyor..İster çorbalarınıza..ister marul,havuç,turp salatalarına,isterseniz pilavlarınıza karıştırabilirsiniz..
Özellikle çorbada çok nefis oluyor..Dereotu,maydanoz,nanenin aroması hemen belli oluyor çorbalarda..

Bir deneyin derim..

Ben bu pratik yolla eşimin zırt pırt buzdolabından nane,maydanoz,dereotu çıkarıp onlarla vakit öldürmesini önledim,bir zahmetten kurtardım..Onun da hoşuna gitti bu yöntem..

Dipfriz,sanırım bu otların tazeliğinide koruyor.

smarty17 05-07-2011 13:35

Bende dün itibariyle başladım.Bir kepçe buğdayı 12 saat suda beklettim.Suyu süzdüm ardından bir 12 saat daha bekledi.Ve kaba bir kaba koydum.Az miktarda suda bekliyorlar.Bizim köyde "oğut" denilen bir yemek vardır.Buğday çiminden yapılır vede su elde edilir.Fakat bunu yaşlı kadınlar yapar vede suyunu çıkartır.Ayrıca çimler beyaz olunca işleme tabii tutulur.

smarty17 10-07-2011 10:52

Arkadaşlar benim buğdaylar her gün 1 parmak boyu uzunluğunca suda bekliyor vede ertesi gün sular da kabarcıklar oluşyor vede bu su asitli gibi bir kokusu oluyor ? Sebebi nedir ?

adneser 10-07-2011 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smarty17 (Mesaj 834139)
Arkadaşlar benim buğdaylar her gün 1 parmak boyu uzunluğunca suda bekliyor vede ertesi gün sular da kabarcıklar oluşyor vede bu su asitli gibi bir kokusu oluyor ? Sebebi nedir ?

Sanırım havaların sıcak olması

deliharun 10-07-2011 22:03

Teşekkürler, bu şekilde çimlendirme yapılıyor mu?

adneser 10-07-2011 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi deliharun (Mesaj 834289)
Teşekkürler, bu şekilde çimlendirme yapılıyor mu?

Bir kepçe buğday tahminen yaklaşık büyük bir tepsi (40-50cm capında) alanı kadar yer demektir, daha küçük bir kaba konup birde sıcağı görünce ekşime yapıyor ve çabuk bozuluyor sanırım.
Ben mayıs ayından beri çimlendirme yapmıyorum,herade kasım ayını bekliyeceğim.

smarty17 11-07-2011 19:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 834278)
Sanırım havaların sıcak olması

Ekşime yapmış olan buğdayları kullanmaya devam edebilir miyim ? Viyollere tek tek yerleştirmyeyi düşünüyorum suda beklemesi dahamı iyi olur ?

adneser 11-07-2011 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smarty17 (Mesaj 834702)
Ekşime yapmış olan buğdayları kullanmaya devam edebilir miyim ? Viyollere tek tek yerleştirmyeyi düşünüyorum suda beklemesi dahamı iyi olur ?

Siz bilirsiniz tek tek uğraşılırmı bilemem

smarty17 11-07-2011 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 834778)
Siz bilirsiniz tek tek uğraşılırmı bilemem

Yaklaşık 4 gündür suda bekliyorlar.Viyole bir kere serleştireceğim sonrada spreyleme çok basit :) Benim asıl merak ettim ekşime yapan tohum sıkıntı çıkarırmı ? :confused::(

adneser 12-07-2011 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smarty17 (Mesaj 834786)
Yaklaşık 4 gündür suda bekliyorlar.Viyole bir kere serleştireceğim sonrada spreyleme çok basit :) Benim asıl merak ettim ekşime yapan tohum sıkıntı çıkarırmı ? :confused::(

Sayın Smarty
O konuda uzman değilim bir şey söylemem'de yanlış olur .

Siz iyisimi yeni bir buğday kullanın derim en iyisi ve en doğrusu'da budur sağlık bulayım derken sağlıktan olmayın.

Kolay gelsin

smarty17 12-07-2011 10:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 834880)
Sayın Smarty
O konuda uzman değilim bir şey söylemem'de yanlış olur .

Siz iyisimi yeni bir buğday kullanın derim en iyisi ve en doğrusu'da budur sağlık bulayım derken sağlıktan olmayın.

Kolay gelsin

Her şeye tekrardan başlıyoruz.Hadi hayırlısı ...

polatuz 13-07-2011 08:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smarty17 (Mesaj 834702)
Ekşime yapmış olan buğdayları kullanmaya devam edebilir miyim ? Viyollere tek tek yerleştirmyeyi düşünüyorum suda beklemesi dahamı iyi olur ?

Bence bozulmuş buğdayları atın. Yeniden başladığınızda, eczaneden alacağınız oksijenli sudan birkaç damla suya eklerseniz, basit bir sterilizasyon yapmış olursunuz. Hatta ilk gün suya bolca oksijenli su koyup birkaç saat buğdayları bu suda bekletirseniz sonuç daha da iyi olabilir. Ve ya en iyisi buğdayları doğrudan yayvan bir kapta toprağa dikin. Bu en iyi yöntem. Ama bu mevsimde nemli ortamda toprağın üstünde bile mantarlanma oluyor.
Kolay gelsin.

boshaft 28-07-2011 23:32

gerçekten bukadar faydası oldugunu ilkkez görüyorum denemek lazım

yusufziya 21-03-2012 15:50

önceleri buğday çimi kullanmayı düşünüyordum ama.

bu ürün çıktıktan sonra bence bu kadar çileye değez dedim.

Spirulina Nedir? - Hawaii'den Spirulina Pacifica - AlgBioTek

linkteki tüm sayfaları okursanız bana hak verirsiniz.

blackrider 02-04-2012 16:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yusufziya (Mesaj 928965)
önceleri buğday çimi kullanmayı düşünüyordum ama.

bu ürün çıktıktan sonra bence bu kadar çileye değez dedim.

Spirulina Nedir? - Hawaii'den Spirulina Pacifica - AlgBioTek

linkteki tüm sayfaları okursanız bana hak verirsiniz.

valla ben internette böyle reklamları çok gördüm. bu ürünü satan bir sitenin yazdıklarının benim nazarımda hiç değeri yoktur. ha gerçekten kullananan yararını gören insanlar çıkar adam gibi görüşlerini yazarlar o zaman inanabilirim. araştırdım internette bu ürünü satanlardan başka kimsede doğru düzgün bir yazı makale filan göremedim. bahsedildiği gibi bir ürün olsa hakkında çok çok çok daha fazla bilgi olmalıydı diye düşünüyorum.

bernacyhn 12-04-2012 19:09

Merhaba, ben buğday çimi yetiştirip iki kere budadım. İlk budamada salataya katarak yemeyi denedik ancak çok sert olduğu için fazla yiyemedik. İkinci budamada yani bugün budadığımda da meyve sıkacağıyla sıkmak istedik. Sıkacağın bıçaklarına sardığı için ondan da bir sonuç alamadık. Son çare olarak, hepsini bir tülbentin içine koyup biraz elimizle biraz da kalın ekmek tahtasının köşesiyle ezerek neredeyse bir çay bardağı kadar buğday çimi suyu çıkardık.

Önceki sayfalardaki Coway markalı meyve sıkacağına baktım internetten. Fiyatı 900 tl küsurlardaydı. Salça makinalarına baktım ama geniş ağızlılar var, musluklu salça makinası bulamadım.

Nereden bulabilirim hem hesaplı hem de pratik olanını?

pria 11-05-2012 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bernacyhn (Mesaj 945681)
..İlk budamada salataya katarak yemeyi denedik ancak çok sert olduğu için fazla yiyemedik.?

En güzeli şu:

Yetiştirdiğiniz buğday çimlerinin tümünü demetler halinde kesin..
Bir et tahtasında, keskin bir bıçakla, 1-2 milimetre uzunluğunda ince ince doğrayın..
Doğranmış çimleri, hiç vakit geçirmeksizin hemen bir buzdolabı poşetine doldurup ağzını kapatıp, buzdolabınızın dondurucu bölümünde - 30 derecede donmaya bırakın..
Her bir saatte, torbayı çıkarıp parmaklarınızla torbadaki çimleri oğalayıp, birbirlerine yapışmalarını önleyin..
Bu işlemi 3-4 kere yapmalısınız..
En sonunda torbadaki çimler tane tane olurlar..işlem tamamdır..
Canınız çektiğinizde çıkarıp çorbalarınıza, salatalarınıza koyabilirsiniz..
İlk günkü tazeliğini aylarca korur..
Böyle yaparsanız çiğneme derdiniz olmaz..
...
Ben bu işlemi sürekli yapıyorum..ama..dereotu, maydanoz, nane, ısırgan yaprağı, tere gibi otları da aynen buğday çimi gibi ince ince kıyıp donduruyorum..Hepsi bir arada daha bir aromalı oluyor..
İki buzdolabı poşeti dolusu bana aylarca gidiyor..
Çorbalarda bu karışım çok iyi oluyor..
Ayrıca pratik oluyor..
Sık sık dolaptan yok nane, yok dereotu, yok maydanoz çıkarıp yıkamaktan, ayrı ayrı uğraşmaktan kurtuluyorsunuz..
Bu faydalı bitkilerin en doğal olduğu bahar aylarında, mümkünse organik pazarlardan alarak bu işlemi yapıp 5-6 aylık stoğunuzu yapın derim..

Clia 05-08-2012 23:53

Buğday çimini topraksız yetiştirmenin yollarını arıyorum. Birkaç denemem oldu. Fakat sıcaklardan mıdır bilmiyorum, hepsi de başarısız oldu. Başarısızdan kasıt, tohumların filizlenmeden çürümeleri, ya da küflenmeleri.

Topraksız yetişirmek istiyorum çünkü buğday çimini çok uzamasına izin vermeden, kökleri ve gövdesi ile (ve elbette klorofil için biraz yeşermesine izin verdikten sonra) yemenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Cam ortam içinde üstte, altta ve hem üstte hem altta ıslak kağıt havlulu değişik denemeler yaptım. Bir gün suda beklemiş tohum üzerine her gün spreyle uygulama yaptığım bir denemem oldu. Tohumların yarısının suda yarısının havada olduğu bir uygulama da denedim. Sonuç hep kötü.

Şu aralar topraksız üretimi ya da başarılı denemeleri olanlardan nasıl yaptıklarını öğrenmek isterim.

adneser 06-08-2012 00:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Clia (Mesaj 1006351)
Buğday çimini topraksız yetiştirmenin yollarını arıyorum. Birkaç denemem oldu. Fakat sıcaklardan mıdır bilmiyorum, hepsi de başarısız oldu. Başarısızdan kasıt, tohumların filizlenmeden çürümeleri, ya da küflenmeleri.

Topraksız yetişirmek istiyorum çünkü buğday çimini çok uzamasına izin vermeden, kökleri ve gövdesi ile (ve elbette klorofil için biraz yeşermesine izin verdikten sonra) yemenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum.

Cam ortam içinde üstte, altta ve hem üstte hem altta ıslak kağıt havlulu değişik denemeler yaptım. Bir gün suda beklemiş tohum üzerine her gün spreyle uygulama yaptığım bir denemem oldu. Tohumların yarısının suda yarısının havada olduğu bir uygulama da denedim. Sonuç hep kötü.

Şu aralar topraksız üretimi ya da başarılı denemeleri olanlardan nasıl yaptıklarını öğrenmek isterim.

Sayın Clia

Denemelerinizi ekim kasım aylarından sonra yaparsanız başarılı olursunuz, buğday sıcaklardan çabuk bozulur ve çürüme başlar.

Birde denemelerinizi buğday çimlene'ne kadar üzerini temiz ve nemli (sipreylemeyi beze yapın) bez ile örtün sonuç alırsınız kolay gelsin.

dilekagaci 20-08-2012 23:16

mesajlardaki topraga ekilmeyen yöntemlerin hepsiyle denedim. çimlendiler iyi güzel de, 1 parmak olmadan dip kısımlarından başlayan bir küflenme oluşuyor

buzdolabına koysan da koymasan da; önüne geçemiyorum bu küf olayının :((

Empati 27-12-2012 15:01

Küf oluşmasına nasıl engel olunur.
 
Merhaba,
Bende topraksız tarım uygulayarak evde çim ekip makine ile suyunu sıkıp içiyoruz. İlk zamanlar bende de küflenmeler olmuştu araştırmalarım sonucunda çimlerimi sularken suladığım suyun içine 1 lt. ye 1 çay kaşığı gibi oksijenli su koyuyorum ve devamlı bu şekilde suladığımdan küf oluşması durdu, tohumları siz fazla suyun içinde bıraktığınızdan küf oluşuyor kabınız delikli değilse suladığınız zaman su alt kısımda birikip kalıyorsa buna zor engel olursunuz dediğim sistemi uyguladığınız zaman küfü engellersiniz ama bu seferde kökler çürümeye başlar. Kısacası tohumlar suyun içinde beklemesin.

skanatlar 12-08-2013 14:26

Merhaba,

Aşağıda ki ürünü kullanan var mı ?

Çim Suyu Sıkacağı Resmi Bilgi & Satış Sitesi 212 423 00 00

polatuz 12-08-2013 23:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1188764)
Merhaba,

Aşağıda ki ürünü kullanan var mı ?

Çim Suyu Sıkacağı Resmi Bilgi & Satış Sitesi 212 423 00 00

Healty Juicer manuel sıkıcı ve Hurom juicer kullandım. Healty Juicer elle kullanım için ve biraz zahmetli ama çimin suyunu çok iyi çıkartıyor. Hurom ya da Coway markasıyla satılan motorlu model ise çok iyi bir katı meyve sıkacağı ancak bir miktar sıvıyı kaybediyordunuz. Her ikisini de ebay üzerinden yurt dışından aldım. Hurom markasıyla ABD'de satılan model asıl olarak Kore'de üretiliyor ve Coway markasıyla ebay'da ararsanız Kore'li satıcılardan daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Coway(Hurom)'u Türkiye'de Arçelik kendi markasıyla satmaya başladı.

maviufuklar 07-09-2013 22:10

Merhaba arkadaşlar,

9 aydır buğday çimi yetiştiriyorum. 10 kat pahalı ama sağlık açısından organik buğday kullanıyorum. Toprakta yetiştiriyorum. Lexen çim sıkacağı kullanıyorum. Elk.'li olan, ısınma nedeniyle enzimleri öldürüyormuş. Bu nedenle manuel olanı kullanıyorum. Toprağa belirli oranlarda odun külü, ekmek, kepek, balık unu, çay posası, kuruyemiş kabukları, yumurta kabuğu, torf, kuru yaprak, ağaç kabuğu, Ekoflora organik çiftlik gübresi, tarım kireci, kahve telvesi, meyve posası, buğday çimi posası ile ince ve kalın talaş ekleyerek vitamin ve mineralce zenginleştirmekteyim. (Bunların hepsi bazen olmayabiliyor ama tamamına yakınını toprağa karıştırıyorum).


Çimleri bambu bıçakla biçiyorum.
Ahşap bıçağın çelik bıçaktan üstünlerini şuradan inceleyebilirsiniz:
http://www.herseyahsap.com/index.php...product_id=289

Çimleri sıkmadan önce sirkeli suda bekleterek yıkıyorum.

Bir saksıdan çimleri bir defa biçtikten sonra sonra tekrar uzayan çimleri kullanmıyor, o saksının toprağını boşaltıyorum. Çünkü tekrar uzayan çimdeki enzim, vitamin ve mineraller % 50 azalmaktadır. (Bu görüşte olanlar var. Tekrar uzayan çimler ile ilk çimlerin suyunun analizlerinin karşılaştırmasının yapılarak gerçekten değerinde bir azalma olup olmadığı ortaya çıkarılsa iyi olur. Bilgisi olanlar yazarsa memnun olurum, tahmine dayalı bilgilere dayanarak işlem yapmak istemiyorum).

Kapalı mekanlarda değil, açık alanda buğday tarımı yaparak doğal ortamında, egzos gazlarından elimden geldiğince uzakta yetiştirmeye gayret ediyorum.
Açık havada güneş görüyor. Böylece klorofil açısından daha zengin oluyor. Fakat buğdayın kapalı havaları sevdiğini de, buğday tarımının anlatıldığı bir sitede okudum, bu konuda çelişkili bilgiler var.

Plastik saksı kullanmamak gerekiyor, zamanla azaltıyorum. Toprak veya ahşap saksı kullanmak gerekiyor. Mukavva kutular, bence o kadar olmasa da plastikten çok daha sağlıklı.

Bazı arkadaşlar çimlenme aşamasında buğdayların üzerine kağıt havlu örttüklerini yazmışlar. Kağıt havluda beyazlaştırıcı olarak kimyasal formaldehit vardır ki zehirli bir maddedir. Bunun yerine tülbent gibi sağlıklı maddeler kullanabilirsiniz.

Buz torbası hiç kullandınız mı? Torbanın üst kısmındaki bölümden içine su akıtınca buz torbasının içinde ceviz büyüklüğünde veya biraz daha küçük 24 adet minik su torbası oluşuyor.
Bunu buzluğa koyunca donuyor. Soğuk içmek istediğiniz içeceğin içine bu eşit buz parçalarından istediğiniz kadar koyarak içeceğinizi soğutabiliyorsunuz.
Markette buzdolabı poşeti vs satılan reyonlarda inceleyebilirsiniz.
Buz torbasını ben buğday çimini dondurmak amaçlı kullanıyorum.
Buz torbasının içine buğday çimi suyunu koyduğumda, ceviz büyüklüğünde (belki biraz daha küçük) birbirinden bağımsız 24 adet donmuş buğday çimi suyu oluşuyor. Bunları dondurarak pratik kullanıma hazır hale getiriyorum.

Her isteyen için kuru buz fabrikasına giderek şoklama yaptırıyor ve hızlı kargo ile Türkiye'nin her yerine yolluyorum.
Severek yapıyorum, benim hobim. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum.

Kullanıma gelince:
Derin dondurucudaki dondurulmuş buğday çimi suyundan her gün 1 tane kopartarak
naylonundan ayırıyor ve bardağa koyarak erimesini bekliyorsunuz. Eridiği zaman, orta boy bir çay bardağının dibinde 1 cm yüksekliğinde buğday çimi suyu oluşuyor.
Erime işlemi biter bitmez, zaman kaybetmeden bir portakal suyu sıkarak kötü tadını almadan içiyorsunuz. (Verniklenmemiş bir tahta kaşıkla karıştırmalısınız).
Herhangi bir kaliteli hazır meyve suyu da olabilir ama müşterilerim en çok portakal suyunu tercih ediyorlar.

Güneş görmeyen ortamda, topraksız saksılarda, çim coşturan, çiçek coşturan gibi kimyasal gübreler kullanarak ve organik olmayan buğdaylardan çim suyu üretenler olduğunu okuyorum. Topraksız ortamda sağlıklı olabilir belki bilemiyorum ama faydadan çok zarar görmemek için dikkatli olmak gerekir.

Buğday çimi suyu ilaç değildir, tedavi edici özelliği yoktur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyor. Nasıl elma, domates, maydonoz alırken Sağlık Bakanlığı onaylı olması gerekmiyorsa, buğday çimi suyu da aynı durumdadır.

Gördüğüm faydalar:

46 yaşındayım. Başımın yukarı kısmında dökülmelerden dolayı açıklık vardı. Bu açıklık tamamen değilse de belirgin biçimde kapandı. Asıl, saçlarımdaki beyazlama için kullanıyorum, bazı arkadaşlarım saçlarımın siyahlaştığını söylüyorlar ama ben saçlarımı sürekli gördüğümden mi bilemiyorum belirgin bir siyahlaşma fark edemedim. Zaten saçları koyulaştırmak imkânsıza yakın bir şey ama ben en azından deniyorum, bu konuda faydasını görmesem de, diğer 40 civarındaki faydalarını alırım diye düşünerek içmeye devam ediyorum.

Ayrıca kendimi daha mutlu, kendimle ve çevremle daha barışık hissediyorum.
Çocuklarıma kızdığım konular şimdi bana çok anlamsız geliyor, aynı şeylere buğday çimi içmeye başladıktan sonra kızmıyorum veya fazla kızmıyorum.

İş yerimde biraz daha hayat dolu olduğumu fark ettim. Ama bu spor yapıyor olmamdan da olabilir, bilemiyorum.
Genel olarak daha az hastalandığımı, hastalandığımda da hafif atlattığımı fark ettim.
Cildimin daha parlak olduğunu yine arkadaşlarım söylüyorlar.
Trafikte kendimi önceye göre daha cesur hissediyorum, önceden yapmadığım şeyleri yapıyor, riskli manevralar yapıyorum, normalde çok sakin ve kurallara uyan biriyim. Bu, bir fayda olarak görülmeyebilir ama başka etkin faktörler de olabilir bu konuda..

İçmeye başladıkta sonra zayıfladığımı yine ailem ve arkadaşlarım söylüyorlar.
Çok içtiğimde cinsel istekte artış hissettim.
Enerjimin arttığını hissettim. Önceye göre çabuk yorulmuyorum. Daha az uykuya ihtiyaç hissettiğim de bir gerçek.
Tüm bunlar psikolojik de olabilir, fakat ben hiç bir faydasını görmesem de hastalıklardan korunmak amacıyla içmeye devam ederdim.

maviufuklar 07-09-2013 22:27

Aspirinli su
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nerkinozturk (Mesaj 573473)
Arkadaşlar, evde bugday çimi yetiştirmeye başladım fakat toprakta sürekli olarak mantarlaşma görüyorum. Ne tavsiye edersiniz? İlgli dükkanlara gitsem anti fungal ilaçlar bulabilir miyim? Havalar soğuk malum. Balkona alsam kururlar diye endişe ediyorum... Mantar ve küfü engellemek için ne yapmam lazım?

Adana'da organik tarım kursuna gittim. Buradan aldığım bilgiye göre aspirin eritilmiş suda buğdayları 1 gece bekletmek gerekiyor. Bu işlem, buğdayları mantarsal hastalıklara karşı koruduğu gibi daha kolay çimlenme sağlıyor.

maviufuklar 07-09-2013 22:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar (Mesaj 1188764)
Merhaba,

Aşağıda ki ürünü kullanan var mı ?

Çim Suyu Sıkacağı Resmi Bilgi & Satış Sitesi 212 423 00 00

Ben 8 aydır kullanıyorum, çok memnunum. Gözü kapalı alabilirsiniz.

Çok fazla çim koyup makineyi zorlamayın, bu durumda kolu tersine çevirerek makineyi rahatlatabilirsiniz. Kivi, elma, armut, taze zencefil, erik gibi meyvelerin de suyunu güzel bir şekilde çıkarıyor, kokteyl yapıyorum. İnce dilimlerseniz havuç ve ayvanın da suyunu çıkarıyor. Monte ve demonte işlemleri kolay.

maviufuklar 07-09-2013 22:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 964262)
En güzeli şu:

Yetiştirdiğiniz buğday çimlerinin tümünü demetler halinde kesin..
Bir et tahtasında, keskin bir bıçakla, 1-2 milimetre uzunluğunda ince ince doğrayın..
Doğranmış çimleri, hiç vakit geçirmeksizin hemen bir buzdolabı poşetine doldurup ağzını kapatıp, buzdolabınızın dondurucu bölümünde - 30 derecede donmaya bırakın..
Her bir saatte, torbayı çıkarıp parmaklarınızla torbadaki çimleri oğalayıp, birbirlerine yapışmalarını önleyin..
Bu işlemi 3-4 kere yapmalısınız..
En sonunda torbadaki çimler tane tane olurlar..işlem tamamdır..
Canınız çektiğinizde çıkarıp çorbalarınıza, salatalarınıza koyabilirsiniz..
İlk günkü tazeliğini aylarca korur..
Böyle yaparsanız çiğneme derdiniz olmaz..
...
Ben bu işlemi sürekli yapıyorum..ama..dereotu, maydanoz, nane, ısırgan yaprağı, tere gibi otları da aynen buğday çimi gibi ince ince kıyıp donduruyorum..Hepsi bir arada daha bir aromalı oluyor..
İki buzdolabı poşeti dolusu bana aylarca gidiyor..
Çorbalarda bu karışım çok iyi oluyor..
Ayrıca pratik oluyor..
Sık sık dolaptan yok nane, yok dereotu, yok maydanoz çıkarıp yıkamaktan, ayrı ayrı uğraşmaktan kurtuluyorsunuz..
Bu faydalı bitkilerin en doğal olduğu bahar aylarında, mümkünse organik pazarlardan alarak bu işlemi yapıp 5-6 aylık stoğunuzu yapın derim..

Buğday çiminden faydayı tam alabilmek için suyunu içmek gerektiğini bir sitede okumuştum.

maviufuklar 07-09-2013 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smart995 (Mesaj 234232)
Sayın M.Sema cityfarm bildiğim kadarıyla ankarada yok siz şuradan isteğiniz iletin http://www.cityfarm.com.tr/contact.aspx

Artık cityfarm citylife oldu Prof. Osman müftüoğlunun yönetiminde :)

City Farm'dan organik buğday aldım ve çimlenmedi. Ayrıca topraklar lağım gibi koktu. Bir kaç müşterimi, epey zamanımı ve iş gücümü bu şekilde kaybettim. Orgagen Ambarı firmasından sürekli alıyorum ve çok memnunum. Yerli ve hibrit olmadığını söylüyorlar.

Bey Organik firmasından bugün organik buğday getirttim. Biraz daha pahalı ama taze üretim olduğunu, yerli ve hibrit olmadığını söylediler. Fark görürsen yazarım.

ellisa 12-11-2013 16:03

Merhaba herkese :)

Organik bugday çim suyu cıkarmak için hangi marka bugday kullanmalıyım ?

lütfen yardımcı olabilirmisiniz

selam ederim
ellisa

ellisa 12-11-2013 21:46

Merhabalar bu siteyi bulduguma memnun oldum

iki üç gündür heycanla eve geldigimde siteye bakıyorum yeni yorumlar varmı diye :)
ben burada içmek için bugday çimi yetişdirmiş kişilerin kullandıgı bugdayın markasını bana yazarlarsa çok memnun olurum öncelikle istegim organik bugday,çünki topragını ve suyunuda organik yetiştirmeye en uygun şartlarda çimlemeyi yapacagım,yani bugdayından topragına ve ekilecegi yere havasına kadar özel olmasını istiyorum bu yüzden 1 aydır bugday yetişdirenlerin bloglarını ve detox thermal sitelerinde özel bugday çimlemelerde nelere dikkat ettiklerini okudum bu yüzden bence bugdyın sıradan aktar bugdayı olmamasına karar verdim .
(ayrıca ****** aşurelik bugday zaten olmayacak)
- - - - - - - - - -
sizlerin deneyimini bilmek istedim.
Bugday çimi suyunda daha saglıklı verimi eksik olmaması için, kalite marka farkı ? ektigimiz bugdayın organiek olması şart olmaz ? mı ..bence bunu çimin suyunu uzun süre içenler bilirler diye düşünüyorum ..
kullandıgınız bugdayın markasını yazarsanız çok memnun olurum
selamlarımla
ellisa

xenkebikec 12-11-2013 23:24

Merhaba ellisa, kullandığım marka city farm, bir paket alıp deneyebilirsin. Sorun yaşayan arkadaşlar belki üretilen parti ile ilgilidir bilemiyorum. Zaten aldığın buğdayın sertifikası olması yeterli başka markada olabilir.

Yakın zamanda bizde tekrar başlayacağız, bir süredir yapmıyoruz.

ametarasu 14-11-2013 09:01

Ben bu buğday çimi olayına pek güvenemiyorum. İnsan sağlığı söz konusu olunca harcanılan paranın bir ehemmiyeti kalmıyor. Haliyle işgüzarlar insanları en çok "sağlık" kisvesi altında kandırmaya çalışıyor.

Virüsleri dahi "aşı" satabilmek için insanlara bulaştırabilecek kadar gözü dönmüş sermaye sahipleri mutlaka vardır.

Bilmiyorum belkide endişelerim beyhude ama Bebek Yapım Bakım Onarım: Buğday Çimi ve Suyu bu linkteki bir ifade dikkatimi celbetti. "Herşeyden önce kendinize bir buğday çimi sıkacağı almanızı öneririm. İyi bir meyve sıkacağı çok pahalıdır ama kendinizin ve ailenizin sağlığına yapabileceğiniz en büyük yatırımdır." bu ifadeyle; sanki başka türlü kesici, doğrayıcılarla, rondoyla vs. yapılabilecek bir işlemi ; "ailenizin sağlığı herşeyden önemlidir" maskesi altında buğday çimi sıkma makinası almaya teşvik ediyor. Ben burada bir artniyet sezdim ve açıkçası rahatsız oldum. Kanser ve beyin tümörü yüzünden ailemden 3 kişiyi toprağa verdim. Bu süre içerisinden çaresizliğin insana neler yaptırabildiğini, sağlık konusunda ne kadar hassas olduğumuzu da gözlemledim.

Bunlar benim düşüncelerim, inşallah evham yapıyorumdur.

ellisa 14-11-2013 18:14

yeşil saglık..
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu (Mesaj 1218344)
Ben bu buğday çimi olayına pek güvenemiyorum. İnsan sağlığı söz konusu olunca harcanılan paranın bir ehemmiyeti kalmıyor. Haliyle işgüzarlar insanları en çok "sağlık" kisvesi altında kandırmaya çalışıyor.

Virüsleri dahi "aşı" satabilmek için insanlara bulaştırabilecek kadar gözü dönmüş sermaye sahipleri mutlaka vardır.

Bilmiyorum belkide endişelerim beyhude ama Bebek Yapım Bakım Onarım: Buğday Çimi ve Suyu bu linkteki bir ifade dikkatimi celbetti. "Herşeyden önce kendinize bir buğday çimi sıkacağı almanızı öneririm. İyi bir meyve sıkacağı çok pahalıdır ama kendinizin ve ailenizin sağlığına yapabileceğiniz en büyük yatırımdır." bu ifadeyle; sanki başka türlü kesici, doğrayıcılarla, rondoyla vs. yapılabilecek bir işlemi ; "ailenizin sağlığı herşeyden önemlidir" maskesi altında buğday çimi sıkma makinası almaya teşvik ediyor. Ben burada bir artniyet sezdim ve açıkçası rahatsız oldum. Kanser ve beyin tümörü yüzünden ailemden 3 kişiyi toprağa verdim. Bu süre içerisinden çaresizliğin insana neler yaptırabildiğini, sağlık konusunda ne kadar hassas olduğumuzu da gözlemledim.

Bunlar benim düşüncelerim, inşallah evham yapıyorumdur.

Merhaba Ametarasu ,
düşüncelerini paylaşdıgın için teşekür ederim .
hassasiyet gösterdiginiz konuda haklısınız

Ben hollandada dogdum orada büyüdüm,okudum izmir ile kontagımı yılda iki kere uzun süreli izinler yaparak sürdürdüm,
35 yıl sonra türkiyenin havasına suyuna insanına eşime hayran olarak :) türkiyede yaşamaya karar verdim birkaç yıldır türkiyede halkın yaşantısını görüyorum çok kolay olmadı benim için ,saglık üzerinde insanların hekimler tarafından yıllarca yanlış gelişi güzel bilgilendirilmesi türkiyemizde klasik söz olan Alt Egitim bozuklugu oldugu için insanlarımızı doktordan doktorlara gitmesini mecbur yapan güvensiz saglık anlayışı var ..
- - - - - - -
türkiyede çok az doktorun dişcinin hemşirenin devlet memurunun her ne kadar meslek varsa Mesleklerini sevdikleri için seçmediklerini para kazanmak için o meslegi seçdikleri için insan degeri ve meslegin önemi hiç bir zaman konuşulmuyor ..
hollandada insanlar ilk önce liseden sonra önemsedikleri hayat konusu SEVDikLERİ meslegi seçip onun üzerinde okuyup çalışmak ..ikinci hayat konuları mesleklerinde başarılı oldukdan sonra evlilik yapmak ..

türkiyemizde genelde doktor veya hekim avukat vs halka hizmet edecek mesleklerde olan gençler hangi meslek daha kolay ve çok para getirir ,konusu oldugundan okuyan insan 50 kitap ezbere ögrenir doktor diplomasını alır ama dunyadan veya etrafında olan bitenden bir haber ,işini meslek olarak deyil para olarak görünür ..

malesef türkiyemizde kayıplarımız bu sekilde çok oluyor üzücü kalitesis insan yaşamı dram halde , türkiyenin başındaki adamlar çok cocuk yapın derken çark dönsün yeter alt yapıya ne gerek var , nasıl olsa insan çok :( bu konuların degişmesi belliki uzun yıllar alıcak ,
işte bu yüzden dediginiz gibi türkiyede hiçbirşeye şüpheci olmadan yaklaşmıyorlar ..
- - - - - - - - -
Bende saglık konusunda bir seye atılmadan ilk önce hollanda doktor ve hekimlerin sitelerinde okuyorum ayrıca yüzlerce kullananların yorumlarını okuyorum hepsini okumaya çalışıyorum ,avrupa ile türkiyedeki yorumları kullanma satış polıtikasını herzaman karşılaşdırıyorum..
- - - - - -
şöyle düşündüm
hayvansal ürünleri sevmiyorum çünki bakteri bulaşma vs hijen drumları riskli .
- - - - - -
fakat bitkisel ürünlerin heleki kendiniz evinizde yapabileceginiz minik yeşil tarla hiçbir riziko vermiyecegi yanı sıra azıcık bile olsa faydası olacagından eminim :))
- - - - - - - -
bence gönlünüzü rahat tutun bugday çim suyunu denemekten hiç zarar gelmiyecegine inanıyorum
ben çok site okudum eskiden beri bugday suyunu içmeye calışan kabileler varmış ve hastalıklarından arınan insanların yorumlarını okudum dogadan gelen saglık insanın varlıgı için çok mantıklı ve önemli .avrupada insanlar çimin tozunu yapmişlar 2006 senesinden bu yana çok güzel yorumlar okudum
- - - - - - - - - -
yazdıklarımın amacı birbirimize yardımcı olmak içindir
kayıplarınız için üzüldüm
hepimize ilk önce kendi saglıgımıza sahip çıkmalıyızki başkalarınada faydamız olsun diye düşünüyorum
bugday çimini sıkacak ucuz yolları var ama çok zahmetli 98 tl ye manuel makinası bence uzun süre işe yarar diye düşündüm : )
elektrikli makinaların ısındıgı için çimin içindeki besinin kayboldugunu avrupada tarım bakanlıgı tarafından incelenmiş..

saygılarımla
ellisa

ellisa 21-11-2013 03:21

Merhaba Ginseng ,
Açıklayıcı çoook güzel bugday çimi üzerinde tecrübenizi yazmıssınız .
bugday yetişdirme videoları bir okadar kaliteli ve ustaca ugraşanlardan izledik çok begendim ellerinize saglık ..
yorumları eklediginiz için teşekür ederim ..
çim makinasında nar sıkmayı bende deneyecegim : ) katı meyva sıkma makinasında olmuyor..
Dediginiz gibi bugday çimlenme başarılı olursa, benim yapdıgım gibi bir küçük kasada günlük çim sıkmasına yetmeyecekdir ..sanırım bundan sonra evimizin içinde çim kasaları köşemiz bulunacak :))

saygılarımla
ellisa

hayaterazisi 21-11-2013 09:33

ne kadar süre dayanıyor buzdolabında ne zaman kadar dayanır?

ellisa 22-11-2013 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hayaterazisi (Mesaj 1221317)
ne kadar süre dayanıyor buzdolabında ne zaman kadar dayanır?

Sayın HayatTerazi sanırım sizde yeni üyelerdensiniz , size yardımcı olabilmemiz için sordugunuz soruyu biraz daha açıklarmısınız ?

bende yeni sayılırım ,bugday çimlenmesi için size yardım edebilirim ancak sorunuzu tam olarak anlayamadım, bugday çimi sıkıldıktan sonramı buzdolabında nekadar süre dayanır ?


saygılar
ellisa


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025