![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
|
Alıntı:
Katılıyorum size. Hem çok hijyenik hem de daha profesyonel. Ayrıca bu aletten elde edilen çim suyu daha çok besin içerir. Çünkü kök kısımlarını da makinadan geçiriyor. Bu kısımda mucizevi besleyici maddeler var. (Çimmatik tarzı makinaları ticari olarak üreten firmalar bu kısmın analiz raporlarını göstererek size makinalarını satmaya ikna etmeye çalışırlar). Biz arpa çimlendirirken kök bölgesinin gelişmesine bu nedenle ayrı bir önem veriyorduk. Bunu burada da belitmiştim. http://www.agaclar.net/forum/1164858-post7.htm Bu arada videoda buğday çimlendirirken hiç bir katkı maddesi de kullanmıyor. Sadece mantar ve küf oluşmasını engellemek için tuz kullanıyor. Ama çimler yine de yemyeşil. Buğday çimlendireceğin kabın derinliği de çok önemli. Derinlik 3-5 cm civarında olmalı. Daha derin olursa ortam oksijensiz kalır ve buğday sararır. Siz de bu sararmayı başka nedenlerde ararsınız. Her şey gönlünüzce olsun. Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|