View Single Post
Eski 23-10-2014, 14:47   #64
maviufuklar
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
2.5 yıldır buğday çimi yetiştiriyorum. Bu konuda sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yaptıklarımdan hangisinin doğru, hangisinin yanlış, hangisinin gereksiz olduğu gibi konularda çeşitli kaynaklardan bilgi alıyorum. İngilizce siteleri de biraz inceledim.
Tüm bilgileri sentezlediğimde, çok daha kolay olsa da topraksız yetiştirmenin eksik kalacağına kanaat getirdim. Forumda bir arkadaşın dediği kısmen doğru. Çimler bir aşamada topraktan besin alamıyor, ama bir aşama da da topraktan besin alıyor.
Leonardit ve organik çiftlik gübresi kullanmaktan vazgeçtim. Katkı maddelerinin gerektiği ise son derece açık. Bahsettiğim katkı maddelerinin eklendiği toprakta yetişen çimler ile bu katkı maddelerinin eklenmediği toprakta yetişen çimler arasındaki farkı gösteren fotoğrafı bir kaç mesaj önce bu foruma ekledim. Şimdi FN7 organik sıvı gübre geldiğinde onunla ilgili çalışmalar yapacağım. Fırsat bulunca solucan ve yarasa gübrelerini de deneyeceğim. Limon tuzu, küflenmeye karşı tuz, oksijenli su, klorlu suyun zararları, balık unu, torf, kül, kireç, yumurta kabuğu, talaş, perlit gibi katkı maddeleri hakkında pek bilimsel çalışma yok. Başkalarının tecrübe ve tavsiyeleri ayrıca kendi gözlemlerim ile yetinmek durumundayım şimdilik. Mesela burada bir sayın arkadaşın dediği gibi çim suyunun sıkıldıktan sonra hemen içilmesi gerekiyor. Ben sıktıktan sonra hemen derin dondurucuya koyuyor, kullanacağım zaman bir adet koparıp eritiyor ve içiyorum bu durumda çim suyundaki enzim, mineral ve vitaminlerin yüzde kaçı kayboluyor, bunları tahlil ettirmem gerekecek. Tecrübe ve tavsiyelerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkürler.. Sevgiyle kalınız.
[/COLOR]

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön