agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 1 Gönderen yasemn
  • 1 Gönderen üzüm
  • 3 Gönderen üzüm
  • 3 Gönderen Müjgan
  • 1 Gönderen birgaripyolcu
  • 2 Gönderen olmez

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-09-2010, 19:44   #6
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın yasemn,

Biberiye bitkisinin yağı damıtma (distilasyon) yöntemiyle elde ediliyor. Taze yaprakları zeytinyağına aroma vermesi için kullanılıyor. Taze veya kuru yaprakları et yemeklerinde kullanılıyor. Biberiyenin diğer kullanım yöntemlerinde kurutulmuş yaprak ve çiçekleri kullanılıyor. (Bildiğim kadarıyla sadece damıtma yöntemi ile yağ elde ediliyor)

Yararlı otların etkili olması için doğru zamanda toplanması gerektiğine inanıyorum. Biberiye bitkisinin toplama zamanı bahar ve yaz başıdır.

Damıtma yöntemiyle ilgili bu yazı ilginizi çekebilir. Seneye bu yöntemi bende denemek istiyorum.

mrduran beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025