![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 568
|
mercimek ekip filizlendirmeyin tadı acı ve yenecek gibi degil.tadı berbat ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
Mikro filiz yetiştirmek
Son günlerde mikro filizlerin faydalarını okudukça ve ev ortamında kolayca üretilebileceğine aklımın yatmasıyla işe ilk olarak "Ayçekirdeği Filizi" ile başlamak istedim. Ayçekirdeklerini 24 saat suda bıraktıktan sonra süzerek bir kavanoz içersine aldım. Güneş almayacak şekilde dolap içersinde karanlık bir ortamda beklettim. Hergün yıkayıp tekrar süzerek nemli kalmalarına dikkat ettim. 3-4 gün sonra çekirdek filizleri çıkmaya başladığında onları toprakla buluşturarak üzerlerini kapak olacak şekilde toprakla kapattım. Toprağı ıslak olmayacak şekilde fakat hep nemli tutmaya çalıştım. Ayçekirdekleri çok çabuk toprağı delerek güneşle buluşmak için yarışmaya başladılar. Sonuçta tadı da çok lezzetli olan "Ayçekirdeği Filizi" yemeye hazır... Tohumdan sofraya gelmesi çok çabuk, yaklaşık 12 gün sürüyor. Salatalarda, sandviçlerde, tek başına atıştırmalık olarak bile kullanıyoruz. Birçok şekilde tüketilebilecek lezzetli bir ürün. Başka tohumlarla filiz üreten arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2015
Şehir: AFYONKARAHİSAR
Mesajlar: 165
|
Güzel bir teknik acaba başka hangi türlerde uygulanabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
Bildiğim kadarıyla yenilebilecek her tohum filizlendirilerek tüketilebilir. Mesela ticari olarak marketlerde Soya Filizi satışı yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
|
Maş fasulyesi de yaygın olarak filizlendirilip tüketilenlerden..Tadı frik nohutu andırıyor. Turp tohumu, yonca tohumu da çimlendirilebiliyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 496
|
Biçip üst kısmını mı yiyorsunuz, kökleyip köklerini atıp mı tüketiyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
Bunları kökleyerek tükettik. Fakat toprağın hemen üstünden biçmek daha kolay olacak. köklerle birlikte alındığında yıkaması zor oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
|
Hamburger kutularina toprak koyup tohumlari ekin, bir gun oncesinden islatilmis olsunlar, kutunun kapagini kapatin ve 4-5 gun isik almasinlar, spray seklinde sulayin. Kutunun kapaginini dorduncu gun acin, tam acmayin birakin buyuyen yesillik uzerinde agirlik yapsin ve yesillikler kendileri kapagi kaldirsin. Bu agirlik sayesinde ip inceliginde olmayacaklar ve isik fazla alinmadigindan zurafa gibi uzamayacaklar. Gubre vermeyin. Marul, kirmizi turp, beyaz turp, hardal otu, aycicegi, feslegen, maydoniz, tere, roka ekebilirsiniz. Makasla keserek toplayin, kap bosalinca tekrar ekin. Denediklerinizden hosunuza gidenleri karisik eker ve 3 gunde bir bir kap ekerseniz, hicbir zaman bitmeyece her istediginizde toplayabileceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
Hamburger kutusu güzel fikir ![]() Marketlerde kasapların kullandığı köpük tabaklarda da olabilir o zaman. Hem temin etmesi de kolay olur. Üzerlerine ağırlığın da ne için konulduğunu öğrenmek iyi oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
|
filiz olarak tukettiginiz icin topraga ihtiyaciniz yok. yikama derdinden kurtulmak icin temiz pecete veya pamuk uzerinde cimlendirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
|
Youtube aramasini " micro green " olarak yaparsaniz detayli videolari var. Plastik tepsiye nonwoven bez serip uzerinde yetistirebilirsiniz. Kisin 10-11 gun yazin 7-8 gun surer. Seyrek dikmeyin, elinizdeki cesitli tohumlari karistirip sik bir sekilde dikin, zaten filiz halinde toplayacaksiniz sikisiklik olmaz. Tohumlarin kaplanmamis ve ilaclanmamis olanlarini kullanin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
Üç renkli "KINOA" tohumlarını bir gün suda beklettikten sonra süzgecin üzerine koyduğum ıslak peçete üzerine süzdürdüm. Üzerini ıslak tülbentle kapatarak ışık almayacak şekilde kapalı bir dolaba koydum. Bakalım tüketilecek hale gelmesi kaç gün sürecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 8
|
Selim Bey, Kinoaların sonucunu yazmamışsınız olumsuz galiba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
|
Malesef kinoalar başarısız oldu. Belki de aldığım Kinoa işlenmiş bir üründü ve onun için de çimlenmediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Piyasadaki soyanın GDO olma ihtimaline karşı Maş fasulyesi (mung bean) çimlendiriyorum. Bir su bardağı Maş fasulyesi 200 kalori iken, çimlendirilmişi sadece 30 kalori. Bu nedenle ikinci defa çimlendirdim. Çiğ olarak salatalarda kullanılabilir ve başka sebzeler eşliğinde sote edilebilir. Her haliyle çok faydalı, çiğ tüketilginde de hüçre yenileyici. ![]() Bir gece suda bekletilip, süzgeç benzeri bir kaba alınıyor. Günde 3-4 kere suya tutulup nemli kalması sağlanıyor. Ortam ısısı 30 derece civarında kalması çimlenmeyi çabuklaştrıyor. İkinci günden sonra yenilecek ayara geliyor. Tekniğimi geliştirdikçe daha da güzel olacak diye umuyorum. Şimdi bazı çimler yamuk , eğri oluyor, ama çoğunluğu duz. Böyle tek nizam düz olmalarını istiyorum ![]() ![]() Çabalıyorum, olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Çalışan insan için çimlendirme işi biraz meşakkatli oluyor. Bunun da makinası vardı da bizde talep olmayınca arz da yok tabi. Mecbur gene arzın yoğun olduğu Çin’den almak gerekti. ![]() Çin malı deyip hor görmeyelim, adamlar çalışıyor. Deneyip göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: Karabük -- Ankara
Mesajlar: 873
|
İstanbul'da bir sitede var https://www.defya.com.tr/ https://www.defya.com.tr/shop/geo-pl...dirme-aparati/ https://www.defya.com.tr/shop/freshlife-sprouter/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2023
Şehir: Aydın
Mesajlar: 46
|
Chia tohumu 7 ci gününde. Perlitte. Nemli ve karanlık bir yer olması gerekiyor. Küf mantarı olmamasına dikkat edilecek. ![]() Çok kullanmadığınız her kap uygun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ayçekirdeği, mikro filiz |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|