![]() |
Yabani otlara ve semiz otuna tahammülüm yok.
Her bahçeye çıktığımda yabani otları görünce sinirden ağlayasım geliyor. Uzun boylu olduğum için dizlerimi kırarak otları yolarken çok yoruluyorum ve bir kaç saat sonra artık dizlerimin ağrısından yerlerde yatarak yolmaya devam ediyorum, günün sonunda sanki kamyon çarpmışa dönüyorum , hele bir de yolarken kökten çıkmayanlar olursa sinirden onları çok sıktığım için parmak uçlarımı hissedemiyorum. Semiz otunu ise çocukluğumda çok severek yerdim ama şu son 5-6 senedir ağzıma koymuyorum, çünkü saksılardan ve bahçenin her yerinden çıkmasına dayanamıyorum. |
Alıntı:
Sevilmeyen bir çok kişinin paşa kılıcı olur. :D İlginç bir olayda ben anlatayım. Rahmetli babaannemi pek fazla hatırlayamıyorum ama hiç sevmezdim ve onunda uzun paşa kılıçlarından vardı. Babaannemi kaybettikten bir kaç sene sonra babam onun kılıçlarını alıp eve getirdi ve bana dedi ki '' babaannenin hatıralarına iyi bak, onun hatıraları '' dedi bende mecburiyetten bakıyorum üstünden kaç sene geçti hatırlamıyorum ama onlar bana inat deli gibi büyüyorlar. Anneannemde ( beni çok sever) bir gün elinde bodur paşa kılıcıyla geldi '' canım bunu senin için diktim '' dedi ve o günden beri benim için çok özel olan bodur cinsini el üstünde tutmama rağmen çok zor büyütebiliyorum. :D İşte aradaki fark! |
Çiçekleri çok sevdiğimi bildiği icin bana sürekli kılıç çiçeği yollardı halam. Sürekli diyorum çünkü her yolladığı kılıcı bile bile öldürüyordum:) 9-10 yaşlarındaydım tabi o zaman:) şimdi olsa birilerine verirdim kurtulurdum.
|
salon sarmaşığı. böyle tavana kara çıkmış, tavanda kurumuş kalmış.
80lerde ne modaydı bu sarmaşık. bir de beyaz floresan lamba. floresan lambalar sevimsizdi, 80ler bunalımdı ve sarmaşıklar da çok acıklıydı. |
çok sevdiğim halde köklendirmeyi, çiçeklendirmeyi ya da yaşatmayı başaramadığım çiçekleri sevmiyorum.
bu sene - verbena, yer minesi - vapur dumanı - horoz ibiği - aloe vera - acem halısı fidelerinde başarısız oldum, sevgim zedelendi bu türlere karşı biraz olsun aynı şekilde geçmişi hatırlattığından dolayı - çeşitli sarmaşık türleri - hoya, mum çiçeği türleri çok sempatik gelmiyor hala alerji veya reaksiyona sebep olduğu için - sütleğen - ısırgan (dızlağan) - pıtırak, diken türleri de uzaktan sevdiğim keratalar |
Topalak ı hiç sevmem. Bahçede bolca bulunduğundan ve kökünü kaziyamadigimdan dolayi.
|
Sevmediğim bitki çok ama bunların çoğu değişken oluyor. Geçen yıl sevmediğim bir bitkiyi bu yıl sevebiliyorum mesela ya da tam tersi.
Yıllardan beri hala sevemediğim birkaç birki var. Başta Kaynana Dili olmak üzere Kaktüs cinslerinin hemen hemen hepsi, Kılıç Çiçeği, Kurdele Çiçeği, Mum Çiçeği, Benjamin bitkisi... |
Alıntı:
BİZİM BİLDİĞİMİZ AYRIK OTU BU SAYFADA Tarımla uğraşıpta pek seven olmaz benden onlardan biriyim. hayata bu kadar sıkı sıkıya sarılan bir bitki daha henüz tanımadım desem yeridir. |
ben kaktüs türlerini sevmiyorum.öyle dikenli canlı olup olmadığı bile belli olmayan susuz kalsa susuz kaldığını anlayamadığınız o kadar donuk bir çiçek ki üzerine yapıştırılan plastik çiçeklerin kaktüse ait olmadığını bile anlayamıyorsunuz bazen...
bir de bu namussuzun dikenleri elinize battığında cımbızla diken avına çıkarsınız resmen. bir tanesi kalsa hayatınızı huzursuz etmeye yeter.bir çiçek açar bir gün ancak açık kalır. |
Sardunya menekse karanfil vs bu turlere bakamadigim icin kaktus sukulent pasa kilici aloe vera areka gibi turler tercih ediyorum yani bu turleri pek sevmiyorum
|
Sevgili bati ruzgari kaktusler zaten pek fazla cicek acmazlar bu sebeple alan kisiler bunu bilip alir onun disinda evet yavas gelisirler ama bu onlarin yasamadiklari anlamina gelmez bitki yerinde sayiklasa bile solmadigi surece yasiyor demektir
|
Bitki sevilmez mi yahu! Bir yaşıma daha girdim! :p:p
Hepsi birbirinden güzel, hepsi birbirinden harika... 🌵 🎄 🌲 🌳 🌴 🌱 🌿 ☘️ 🍀 🎍 🎋 🍃 🍂 🍁 🌾 💐 🌷 🌹 🥀 🌺 🌸 🌼 🌻 |
Alıntı:
Biz efeleğe bizim buralarda evelik deriz ve özellikle toplarız. Bir kısmını yıkar doğrar yemek yapmak üzere buzluğa atarız. Bir kısmını da lor dolması olarak sararız ;) Müthiş lezzetlidir. Denemenizi tavsiye ederim. Bu arada ben de çiçek açmayan salon bitkilerini dar evlere yakıştırmıyorum. Minimalist, geniş evlerde daha iyi duruyorlar. Onun dışında sevmediğim bir bitki aklıma gelmedi. Sadece bende bir sorun var, bir bitkiyi çelikten ve tohumdan yetiştirmeyi seviyorum ama azmanlaşıp büyüyünce nedense o bitkiden sıkılıyorum :D Sonra da vermek için yer arıyorum resmen. :( |
Kadife çiçeği
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025