agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Yaşatamadığımız Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/37718.htm)

ahmeter 02-08-2015 06:14

Sevgi her zaman karşılık görür

1 Eklenti(ler)
Sevginin güzelliği Selluka

Mücevher Çalısı 02-08-2015 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1399495)
Sevginin güzelliği Selluka

Her sevgi karşılık görmüyor, özellikle Selluka çok nazlı, balkonda ve saksıdaysa çok zorluyor insanı:(

Olmaz ki benim bir tek Selluka sevdam yok ki sürekli onu düşüneyim :D

Kocaman bir bahçem olana kadar Selluka'ya platonik aşık kalmak daha sağlıklı sanki:rolleyes:

ahmeter 02-08-2015 12:07

1 Eklenti(ler)
Sellukam

Sevgi Durul 03-08-2015 10:27

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1399523)
Her sevgi karşılık görmüyor, özellikle Selluka çok nazlı, balkonda ve saksıdaysa çok zorluyor insanı:(

Sonuna kadar katılıyorum. Evet sevgi olacak, yanı sıra bilinçli, bilgili, gerekli şartları sağlayan, gereksinimleri zamanında ve dozunda yerine getiren olacaksın. Yoksa ''çiçeğim seni seviyorum'' demek yetmiyor.

Örneğin, ben bu sukulentleri çok seviyorum. Sulamada problem yaşıyorum. Ya çok, ya az. Şimdi sedum burrito buruştu kaldı, sulasam mı sulamasam mı bilemedim. Bir kaç suladım buruşukları geçmedi.:( Sanırım gidici, bir dalını kesip başka saksıya diktim. Sevgi strese dönüştü.:rolleyes:

Eklenti 569483

Listeme sukulentleri de ekleyeceğim galiba.:rolleyes:

a_fan_of_barca 05-08-2015 00:23

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1399679)
Örneğin, ben bu sukulentleri çok seviyorum. Sulamada problem yaşıyorum. Ya çok, ya az. Şimdi sedum burrito buruştu kaldı, sulasam mı sulamasam mı bilemedim. Bir kaç suladım buruşukları geçmedi.:( Sanırım gidici, bir dalını kesip başka saksıya diktim. Sevgi strese dönüştü.:rolleyes:

Eklenti 569483

Listeme sukulentleri de ekleyeceğim galiba.:rolleyes:

Sn. SDurul, bitkinizin tam adı: Sedum Morganianum "Burrito". Şu an bende de bu bitkinin doğal türünün çeliği var. Yani Sedum Morganianum. Kultivar değil. Sizin bitkinizden bir az farklı. Bakımı hakkında çok az sitede bilgi var. Şu sayfaya bir göz atın, belki işinize yarar bir bilgi bulup bitkinizi kurtarırsınız. Ben de çeliği 2 gündür bekletiyorum. Bakalım ne zaman dikeceğim.
Hakkında bahsettiğim çelik şu an resimdeki gibi. Ayrıca yaprakları çok kırılgan olduğu için bir sürü yaprak çeliği de oldu. Yaprakları diktim, ama dalı hala bekletiyorum

uyap 07-08-2015 04:33

Benim listeye bir de küpe çiçeği yazın lütfen :(. Hatta üç renk olduğuna göre üç küpe çiçeği. Sadece dalları kaldı, sıcakları kurumadan atlatırsak yaşar belki şimdilik bitkisel hayatta diyelim :p.

celalim01 15-09-2015 13:50

Ağustos ayından daha kötü sıcakları yaşıyorum. Fırtına ,toz ,duman derken felaket bir dönem.

Sevgi Durul 18-09-2015 15:15

Çok kıymetli Güler atlasımı kök çürümesinden kaybettim. Dün, sararan kök kısımlarını kesip cansız gibi görülen dalları yeniden diktim.

Jineop graptopetalum unlu bit saldırısına uğradı. Ev yapımı ilaçlarla ilaçlamak kâr etmemiş ki unlu bitler çoğalmış. Bugün saksısını boşaltınca minik beyaz bitler gazete kâğıdının üzerinde yürümeye başladılar. Tek tek yapraklarını ayıkladım, köklü ana gövdede bir sıra yaprak kaldı, iyice temizleyip köklü kısmı ve yaprakları yeniden diktim. Toprağını da kat kat poşetleyip çöpe gönderdim. Saksıyı kaynar suyla ve çamaşır suyuyla dezenfekte ettim. Az daha beklesem yaşatamadığım bitkilere eklenecekti.

Biraz önce de anne hatırası hoya carnosada unlu bit gördüm. Her iki bitki yakın değildi. İyi bir temizlik ve ilaçlama şart oldu. Üzgünüm.

Mücevher Çalısı 18-09-2015 15:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1410842)
Jineop graptopetalum unlu bit saldırısına uğradı. Ev yapımı ilaçlarla ilaçlamak kâr etmemiş ki unlu bitler çoğalmış. Bugün saksısını boşaltınca minik beyaz bitler gazete kâğıdının üzerinde yürümeye başladılar. Tek tek yapraklarını ayıkladım, köklü ana gövdede bir sıra yaprak kaldı, iyice temizleyip köklü kısmı ve yaprakları yeniden diktim. Toprağını da kat kat poşetleyip çöpe gönderdim. Saksıyı kaynar suyla ve çamaşır suyuyla dezenfekte ettim. Az daha beklesem yaşatamadığım bitkilere eklenecekti.

Biraz önce de anne hatırası hoya carnosada unlu bit gördüm. Her iki bitki yakın değildi. İyi bir temizlik ve ilaçlama şart oldu. Üzgünüm.

Benim de bu sene unlu bitle mücadelem ilk Sempervivum'da oldu. Arapsabunlu ilaçlama yaptım düzelmedi sonra sizin graptopetalumda uyguladığınız gibi topraktan çıkarıp tek tek yaprakları temizledim, farklı bir yere aktardım. Sempervivum daha ölmedi ama yerinde sayıyor, düzelmedi de.

Bundan sonra unlu bitleri sırayla; Uyuzotu, Yaprak Güzeli, Bodrum Papatyası, Kına Çiçeği, Zinya ... diye gideceğim pek çok çiçeğimde rastladım. Bu sene moda Unlu Bit, bunu anladım...

Ozlem A 18-09-2015 18:54

Benim elwodii ve hederalarım da unlu bitten nasibini aldı bu yıl.

Charlaux 02-10-2015 19:23

En sevdiğim canım Tetralitz'imi geçen sene kaybedince içim acımıştı,canımdan can koparmışlardı sanki. Onu yaşatmak için o kadar uğraşmıştım ki ... Ölünce bir süre orkide adını duymaya bile katlanamadım.

Sonra bu yaz gene bir çaresizlik yaşadım,orkidelerimi evde bırakmak zorunda kaldım İstanbul'a gelirken.Bavul limite ulaşmış evde üç orkide üzülerek bıraktım ve bir daha da bu eve birden fazla orkide girmeyecek diye kendime bir söz verdim.İstanbul'da bıraktığım orkidelerim ve gliricidia sepium'ların sağlığını bilmek en azından teselli veriyor.

Sevgi Durul 07-11-2015 14:52

Yaşatamadığım sukulentler için, kendimce Afrika menekşelerinde fitilli sulamadan esinlenerek denemelere başladım. Sonuç iyi olacak gibi.:)

İlgilenenler için, Fitilli Sulamayla Sukulent Denemelerim.

flying dragon 14-05-2016 11:49

defalarca denememe ragmen yasatamadigim bitkiler;

1 honeyberry
2 soguga dayanikli muz turleri
3 soganli tum bitkiler

ozellikle muzlara yogun bakim yapmama ragmen hicbirini hayatta tutamadim.

Batı Rüzgarı 28-06-2016 23:09

nergis
lale
sümbül
bazı zambak türleri
kılıç çiçeği
iris
glayör
çiğdem

kısaca güzel olan ne varsa yaşatamadım :D

bi daha deneyecekmiyim? bir gün bir bahçe sahibi olursam belki ama onun dışında asla düşünmüyorum (:

şimdilik çok yıllık bitkilerle devam ediyorum.ölen ölür kalan sağlar benimdir :)

derin35 01-04-2019 00:51

Kaybettiğim çiçekler için ''beni neden sevmedi'' diye düşünür, hemen yenisini edinirim.

Balkonum güney cephe cayır güneş olduğu için Temmuz Ağustos aylarında çok kaybım olur.

Çilli begonyalarımın yaprakları haşlanmış lahana yaprağı gibi olur, yapraklar dökülür, kalan sap kısmı kurur.

Çizgili telgraf ta kaybedip yine edindiklerim arasında.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025