![]() |
beni de ekler misiniz mehmet bey, böylece şimdiden altı tohumu dağıtmış oluyorsunuz ama...
|
arkadaşlar bana adreslerinizi yollayın pazartesi tohum sevkiyatı var..söztekin,sizin tekrar yollamanızı rica ediyorum
|
Madem yavaş yavaş kaybolmaya başlayan çiçeklerimizle ilgileneceğiz, bence Ful ve o harika kokan karanfillerimizi de unutmayalım, şimdi karanfilerin çoğu ucube gibi kokuları da yok.Eskiden evimizde vardı, şelale gibi sarkardı saksıdan mis gibi de kokardı.Şimdi aramakla bulunmuyorlar gibi, ancak meraklı kişilerden edinebiliyoruz.Herkese selamlar
|
mum çiçeği ve ful tohumlarını yolladım.yarın herkese ulaşır sanırım.
tarifteki gibi zımparaladım bütün tohumları. ıslatılmaya hazır.ben iki gün ilerde olduğum için tohumu ekmekde sabredemiyorum artık.biran evvel çıksın diye. dün biraradaki tohumları ayrı ayrı ekmek için açtım ikisi iyice şişmiş farklılaşmıştı. |
Sağol memet,
Şu senin web cam le çekseydin şişen tohumları :) Tohumları ve çelikleri ellerine geçenler lütfen haber versin. |
selluka tohumları
1 Eklenti(ler)
üç tohum var
ilki sahibini bekleyen öksüz tohum. ikinci herhangi bir gelişim başlamayan ama sağlıklı görünen, üçüncü diğerlerinin iki katı olan .rengi açıldı.kabuğun görüntüsü farklılaştı. webcam olanakları kadar görüntünün netliği malesef... kaplarda karıncalar var sakınca yaratırlar mı? |
Memet selluka tohumları geldi.
Teşekkürler :) |
sevindim.bakalım tohumlarımızdan nasıl bir sonuç elde edeceğiz.meraktan çatlayacağım ben.biran evvel çıksa diye tohumdan birşeyler.
|
haseki küpesi
Mine hanım sellukadan sözederken haseki küpesinden de sözetmişti. nete biraz baktım çok farklı görünümlü çiçekler var aynı başlık altında.bir kaçını ekliyorum.bizim galeride de güzel bir fotoğraf var.
|
haseki küpesi
resimleri yükleyemedim tekrar deneyecağim daha sonra....da
haseki küpesini nasıl bulacağız |
sarmaşık
1 Eklenti(ler)
Eskişehir e giderken görmüştüm yol kenarında bir çay ocağında.
aslında herkes bilir. kendiliğinden bile çıktığı oluyor .borazan çiçeği. mor ve eflatun renklerde .sarmaşık.fakat böylesini hiç görmedim. evin müsait olMAdığı için saksılarda yetiştirebiliyorum. bir kaç tohum oluyor anca.bu,eflAtun ve yaprakları yırtık çok farklı diğerlerinden.çiçek açarsa çekeceğim resmini. |
Haseki küpesine hanım küpesi de deniyor.Hisarönünde bulabilme şansın var memet. Hipermarketlerde tohumu olabiliyor, ancak tohumdan fide yetiştirme alışkanlığımız kalmadı.Kimse buna vakit yaratamıyor.Ticari oranda yetiştiriciliği yapılmadığı için de köken kayboluyor.
http://www.peagreenboat.co.uk/images...-Aquilegia.jpg http://www.eurocosm.com/Application/...s/14GF03md.jpg http://www.gcnursery.co.uk/pics/Aqui...iness'.jpg Haseki küpesi eskiden yaz mevsimlerinde balkonların vazgeçilmez süsüydü. :cool: Özellikle eski İstanbul evlerinde çok bulunurmuş. Sizce şimdi kaç İstanbul evinde yetiştiriliyordur? :( |
tohumlarım ve çeliklerim geldi
çook teşekkürler umarım becerebilirim :) |
İşe güce daldım, teşekkür etmeyi bile unuttum.
Memet bey tohumlar dün geldi, çok teşekkür ederim. Geç kaldığım için özür... :)) |
Mum çiçeği kardeşliğine benide alın
Daha önce bahsettiğim mum çiçeğim boylanmış önümüzdeki günlerde gidip alacağım. |
Hoş geldiniz, biz sizi zaten var saymıştık :)
|
Bu arada gitted nerelerde gören duyan var mı? :)
|
Ful'ü çocukluğumdan beri bilirim de, "ful tohumu" nasıl elde ediliyor bilmiyorum, tohumla üretmek mi yoksa çelik mi daha iyi sonuç verir, bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
|
Ful sokağı ben henüz hiç ful tohumu görmedim.Çelikleri de çok hızlı köklenmiyor.Normalde toz köklendirme hormonu kullanılıyor.
|
Turhan Baytop Hocanın "Türkiye'de Eski Bahçe Gülleri" kitabını üzülerek okuyorum. Güzelim bir sürü gül türümüz kaybolmuş .Rahmetli hocamız bu konu ile alakalı çok güzel bir çalışma başlatmış Maltepedeki evinde yaklaşık 20 tür eski bahçe gülünü bularak yetiştirmiş fakat onun ölümünden sonra bu çalışmalar devam etmişmi? Ayrıca evindeki bu güller hala yaşıyormu? Bunlar merak ettiğim sorular. Sizce bununla ilgili bir çalşma başlatsak nasıl olur.
|
merak etme nedenim işte bu yazı : mum çiçeği ve ful tohumlarını yolladım.yarın herkese ulaşır sanırım (memet)
|
Memet selluka tohumu yolladı kardeşlere, sanırım heyecanla selluka yerine ful yazmış :)
|
evet..evet...aklımda ful almak vardı.araya işin heyecanı da girince yanlış yazmışım özür dilerim.yolladıklarım selluka tohumları.
|
gül konusu ******* aramaya değer ...ve sardunya
|
Sardunya hala birçok kişinin evinde var ama
eskisi kadar görmüyorum. Sakız Sardunya meraklısı birsiyle karşılaşınca bir çok çeşidi olduğunu yeni öğrendim. Bilenler bu konu için de bir başlık açsa. |
1 Eklenti(ler)
artık forma resim yükleyebiliyorum.:D
kıskanç değilimdir ama sardunyalarımdam her görenin sürgün istemesine sinir oluyorum.bulunmayan bir çiçek olsa anlayacağımda. bırakında ben keyfini süreyim değilmi? |
şuan elimde dört renk sakız sardunyası var.
daha önce adet yedi idi. hele pempe ve katmerli olan vardı o çok güzel bir şeydi. eflatun az bulunuyor .oda kurudu |
haseki küpesi
Haseki küpesi tohumlarını buldum.herhangi bir ön işlem uygulamadan toprağa gömdüm.
umarım çıkarlar. pakette bütün mahalleye yetecek kadar tohum çıktı. |
memet tohumlar çimlenip de fidecik olunca 4-6 yapraklıyken onları saksıya şaşırtacağız. :)
|
olasılık nedir?
Bugün sellukanın yarpaklarının çıkmasını heyecanla seyretikten sonra gerçekler dünyasına döndüm akşam.
onbeş tohumumuz olduğuna göre sizce bunların ne kadarı canlanabilir. yani ortalama olasılık ne olabilir.(tohumlardan birinin çürümüş olduğunu gördüm de) |
malina ya kimse söylemesin ,yaprağı yanlış yazmışım.
|
Alıntı:
(Not : Memet çürüme var dedin de ,tariflerden aspirinli suyu bul ve saksıyı onunla bir sula.) |
aspirinli su tamam.ben en iyisi Kemerlatı Esnaf Derneğine bir ziyaret daha yapayım yüzde hesabını arttırmak için.hem belki başka selluka meraklıları daha katılır aramıza.bu arada ful de alırım.
haseki küpesi kimsenin ilgisini çekmedi mi ne bu arada.... |
sardunya
kaç çeşit sardunya bulabiliriz.
İtalya da 25 sayısını tutturduğu için BBC primeye çıkan biri var. ben 12 sayısına kadar çıkabilmiştim bir ara... deneyelim ne kadar çeşite ulaşabileceğimizi.. üç çeşit sakız sardunyası. beş tane diğerinden. bir tanede annemin adını daha sonra hatırlayacağı yaprakları ve çiçeği değişik olandan bende var.. |
hatta bulduklarımızın "öteki","diğeri"inden daha ciddi olan isimlerini de öğreniriz
|
Tamam, güzel bitki, iyi seçim. ;) Bir de cenan veya canan denen iri gösterişli türleri vardır sardunyaların.
|
sardunya
1 Eklenti(ler)
dört sardunya.
üçü sakız sardunyası |
Sardunyalar ne hikmetse yurtdışında çok var. Her pencere kenarından nerdeyse demet demet özelikle kırmızı renkli sardunya sarkıyor. Bu kolay yetiştirildiği için mi acaba diye düşünüyordum. Ben de aldım bu hafta. Balkonda. Kışın içeri mi alınması gerekir, yoksa her sene yenisini mi almak gerekiyor. Belki çok abes bir soru ama, kusura bakmayın. Bu arada, bu kadar övgüden sonra ben de ilk fırsat mum çiçeği arıyacağım, kardeliğe katılacağım
|
sardunya tamda Akdeniz çiçeği.çokta kolay yetişiyor.herşeye dayanıklı.
bizim bahçedekiler hep dışarda.şiddetli dona dayanamayıp donanları saymazsak,kışa dayanıklılar. çevrende bulamazsan mum ben sana yollarım. |
karanfil
1 Eklenti(ler)
mis gibi kokan bir karanfil..
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025