agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2010, 23:07   #1
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sayın Oğuz Karsan,

Sizin bu yazınızın varlığını bilmeden aynı canlının resmini forumda hayvanlarla ilgili bölüme koymuştum. Geçen sene Altınoluk' ta oğlum aynı canlının iki üç sefer saldırısına uğradı. Bizde tatilin ilk gününde doktor, hastane dolaşmıştık. Geçen seneden yanağında iz kaldı. Bu senede komşu çoçuklar çarpılınca canlının resmini çekip tanıyan var mı diye sorayım dedim.

Sağolsun Sn. Denizakvaryum' u deniz anemonu olduğunu söyledi. Bende deniz anemonları ile ilgili araştırırken google' da sizin başınınızdan geçen olaya rastladım. Agaclar.net olunca dahada ilgimi çekti. Sayfanızı okudukça aynı şeyleri yaşadığımızı anladım.

Altınoluk' ta doktorlar dahi bilmiyor, deniz anası çarpmıştır dediler. Ben denizin içini araştırırken bu canlıları keşfettim ama geçen sene araştırmak kısmet olmamıştı. Bu sene aynı olaylar komşu çocuklarında tekrarlayınca gözüm korktu ve araştırayım dedim. Denizden aldığım canlının çocukların oyun kovasında resmini çekmiştim. Aynı canlıdan bahsediyoruz herhalde.

Yakıcı bir etkisi var ve değdiği yerde çok geç kapanan yaralar oluşuturuyor ve nazik ciltlerde izi bırakıyor. Oğlumun yanağında geçen seneden kalma iz var.

Eklenen Resimler

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2010, 20:34   #2
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. Sarıcan,

Aynı hatayı ben de yaptım. Aktif konulardan yeni yazılmış yazılara bakarken, sizin ilk yazdığınız yazıyı önce farkettiğimden dolayı o bölüme yazmıştım. Yazımı buraya da taşıyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Alıntı:
Merhaba.

Sn. Sarıcan,

Size ve oğlunuza büyük geçmiş olsun. Hayatımda acısına dayanamadığım tek ağrıydı ki ben çok kazalar geçirip birsürü yaralar almış birisiyim ve acıya da dayanıklı olduğumu söylerler.

Buna benzer bir canlıyla, Çanakkalede, Babakale'nin Midilli adasına bakan kıyısındaki sahilde tanıştım. 15-20 cm'lik suda koltukaltıma değdi.

Koltukaltıma zehrini püskürten canlı, çok acı çekmeme neden oldu. Etkisi 3 aydan fazla sürdü. Taş baskı gibi yanık resmi kaldı. Bazen hala koltukaltımda yanma hissi oluşuyor. Belki de psikolojiktir ama yanıyor.

Neden olduğu tahribatı "Zehirli deniz poliplerine dikkat edin" başlıklı yazımda resimleri inceleyerek görebilirsiniz. Tek fark benim anemonumun kollarının ucunda mavi kısımlar vardı. Boncuk gibi.
Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025