![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Yer Narı (Cytinus hypocistis)
Mine Hanım,bugün Urla-Güvendik'te yaptığım orman içi yürüyüşte ekte fotoğrafını koyduğum oluşumlara rastladım.Bana hiç tanıdık gelmedi.Zeminde ,daha çok adını bilemediğim bir tür çalının dibinde yaygın olarak varlar.Acaba siz biliyor musunuz nedir bu güzel kırmızı şeyler? Düzenleyen Mine Pakkaner : 22-04-2008 saat 16:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Acaba dal budak verip gelişiyorlar mı?Bilginiz var mı?Yoksa böyle mi kalıyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim.Daha önce görmediğim gibi,duymamıştım da.Peki gerçekten içinden sıkıldığında çıkan beyazımsı madde yeniyor mu?Zehirli falan olabilir mi?Tadını merak ettim de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yenmesi konusunda bir bilgim yok. Mantar için dolaşırken görmüştüm. Araştırınca ismini oğrendim. (mantar türü olabilir mi diye). Simdi google'ladım, gençlerinin pişirilip yenebileceği hakkıda bir bilgi var. (http://www.ibiblio.org/pfaf/cgi-bin/...tus&CAN=LATIND) Ayrıca http://journals.tubitak.gov.tr/botan...16-0210-17.pdf adresinde köylülerin bu bitkinin tadını çok tatlı diye hatırladıkları ve 20-25 yıl önce tutkal olarak kullandıklarına dair bir bilgi var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Biz sizin sayenizde öyle çok şey öğreniyoruz ki Mine Hanım,ufacık ta olsa bir şeylere katkıda bulunabilmenin sevinci,size olan teşekkürlerimin artmasına vesile olur ancak.İyi ki varsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Çok değişik ve ilk defa böyle bir bitki görüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |