![]() |
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
VETİVER (Vetiveria Zizanioides l. Nash)
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Esma Gürler'le tanıştığımda bu konu, zararlıları uzak tutması açısından benim de ilgimi çekmiş ve nerede bulunabileceğini sormuştum. Ege Orman Araştırma'da bulunuyormuş. İlgileniyorsanız size isim ve telefon numarası verebilirim, görüşürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
|
vetiver grass
Alıntı:
Vetiver Grass isimli bitkiden bulup Eskişehir şartlarında üretimini denemek istiyorum. Vetiver Grass bitkisinin üretimini yapanların telefon ve E-mail adreslerini verebilirseniz, yardımcı olursanız memnun olurum. İsmet KENAR Valilik Binası San. Tic. İl Müd. Uzman ESKİŞEHİR 0-222-2301755/112 0-542-7164895 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
-
|
Eski adıyla Vetiveria zizanioides yeni adıyla Chrysopogon zizanioides'in bir de kardeşi var... Chrysopogon nemoralis (Balansa) Holttum. C.zizanioides'in müthiş kök yapısı her ne kadar büyük ve inanılmaz işler görse de bazen bu kök yapısı istenmeyebilir. Aşağıdaki fotoğrafta iki kardeşin farklılığı daha net görülecektir. ![]() Diğer yandan bu bitki ile ilgili en geniş bilgiyi The Vetiver Network International (TVNI) sitesindeki www.vetiver.org/TVN-Manual_Vf.pdf belgesinden edinebilirsiniz. Google Drive kullananlar ise daha büyük bir Vetiver kütüphanesine ulaşabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
-
|
Vetiver Yetiştirme Teknikleri
Bant şeklinde seri dikimler için harika bir yetiştirme yöntemi... Daha detaylı bilgi için bu belgeyi kullanabilirsiniz. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Odeh : 18-02-2013 saat 13:49 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
-
|
Çukurova Üniversitesi'nin katkılarıyla edindiğim 30'a yakın Vetiver anacını Adana'dan yükleyip getirdim. İş makinesi ile sökülen bu bitkileri çoğaltmak için araziye götüreceğim. Elimdeki bitkiler ile yüksek miktarda üretim yapmak zorunda olduğum için her kök benim için çok kıymetli. Bu nedenle küçük de olsa bir miktar bitkiyi 1 Mart'tan sonra paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Erozyonu önleme amacıyla mı kullanacaksınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
-
|
Buradaki belgelerin dört dörtlük bir özetini bu belgede bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2017
|
Vetiver bitkisini acaba nereden bulabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2016
|
sayın odeh; vetiverden memnun musunuz? uygulama nasıl oldu? ben, eğimli arazimi teraslayıp ceviz dikeceğim. orda da kullanmam mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2020
|
Vetiver
Merhaba vetiver fidesi nereden bulabilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |