![]() |
|
![]() |
#31 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2012
|
Alıntı:
Görmek isterim. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
önceki mesaja ekledim. Balkondan da olsa, anlaşılıyor çatlayan beton. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
İncir ağacıyla beraber resimleme şansınız var mı? Birde çatlayan betonda incir kökü mevcut mu yoksa tahmin mi ediyorsunuz. Sent from my iPad using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
betonu incir agacinin catlattigindan nasil emin olabiliyorsunuz? ben fotografta catlagin yakinlarinda incir koku goremiyorum. malum ulkemizde denetim ve kalite konularinda gereken hassasiyet yok, insaat muhendisi degilim ancak bana kalirsa betonun dusuk kalitede olmasi ve hava kosullarindan catlamasi, sizin de kulaktan dolma gecerliligi olmayan bilgilerle sucu incire atmaniz, iki bilimsel yayinin yanlis bilgi vermesinden daha olasi gorunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
10 apartmanlık sitede çatlayan tek beton bizde var. Ayrıca evimi yeni tadilat ettirdim. Mutfak dolabının betonundan çıkan demir ustayı hayrete düşürdü. 1983 yapımı kooperatif dairesinde oturuyorum. Kooperatifi kurup, ilk oturanlar hala komşularımız zamanın şartlarında en iyi beton ve demir malzemenin kullanıldığı söyler dururlar. Demem o dur ki suçu beton harici yerde aramak lazım. Açıkçası incir kökünü kazıp gösterecek halimde pek yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örnek: 1 Örnek: 2 Örnek: 3 Örnek: 4 Kaynak:Randwick Şehir Konseyinin resmi sitesi. Binalar, kaldırımlar ve havuzlara yakın alanlara dikilmeyecek ağaçlar arasında İncir ikinci sırada sayılmış Rum Ortodoks Kilisesi’nin Duvarlarında İncir Ağacı Kök Saldı Şaşırtan İncir ağacı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Yeni Üye
|
İşte bu yuzden kurtulmak istiyordum agactan fakat maalesef kurutamadim. Acaba yukari cikan taze filizleri sürekli koparmak köklerinin gelisimini yavaslatir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Xoom bir ziraat muhendisinden herbisit alin. monsantonun roundup markasi bir ornek. ya filizlerin uzerine kullanim talimatlarinda yazdigi gibi sprey yapin, ya da agacin kokune matkapla deleceginiz bir deligin icine dokun. bir ziraat muhendisinden daha dogru bilgi edinebilirsiniz. herbisitlerin omru dogada sinirli oldugundan uzun vadede topraginizi zehirlemezler. ancak kanserojen olabileceklerine dair supheler mevcut, kullanirken kendinizi korumaya dikkat edin. dedigim gibi bu isin uzmanlari ziraat muhendisleri oldugu icin en butun ve dogru bilgiyi onlardan almaniz en iyisi olacaktir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2019
|
yeni üye olduğum için konu açamıyorum. Sorunumu buraya yazayım bari. Apartmanın ufak bir bahçesi var. Bahçede 8-10 tane çam, gül gibi ağaç var. Bir de iğde ağacı var. İğde ağacı neredeyse bütün bahçeyi kapladı. Altında kalan ağaçlar artık büyüyemiyor bile. Aslında istemiyorum ama bu ağacı kurutmayı veya olan olmuş deyip kendi haline bırakmayı düşünüyorum. Diğer taraftan da öbür ağaçların suçu ne diye düşünüyorum? Sizce hangisi doğru? Ağacı kurutmaya karar verirsem, kurutmak için biri bana fikir verebilir mi? Mesela tuz kurutur mu? Tuzu dökersem diğer ağaçlara zararı olur mu? İnsanlar bitki ve hayvan yetiştirmeye kalkmadan biraz araştırma yapsalar aslında ne güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bitki dikerken mekanın boyutları ve yetiştirilmek istenen diğer bitkiler göz önünde bulundurularak bir planlama yapılması gerektiği konusunda haklısınız... Benim önerim, sonbahar başında iğdeyi iyice budayarak küçültmeniz ve diğer ağaçlara biraz alan kazandırmanız... İğde yavaş yavaş yine büyüyecektir.. O arada diğer ağaçlar boşluğu doldururlar... İğdeyi kurutmak için toprağa dökeceğiniz tuz vb. maddeler, etrafındaki tüm bitkileri olumsuz etkiler... Mutlaka ortadan kaldıracaksanız, dibine kadar kesip, bir süre çıkabilecek sürgünleri de bekletmeden kesmeye devam etmeniz gerekir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2019
|
Alıntı:
Ben bitkilerden hiç anlamıyorum. Büyümüyor diye de yanlış yazdım aslında. İğde ağacının altında kalan çamlar boy atmayı durdurup yana doğru (Güneşin geldiği tarafa doğru) büyüyorlar. Aslında hiç uğraşmak da istemiyorum kocaman olmuş bir ağacı da öldürmek istemiyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Kesilen ağaçları toprağa zarar vermeden kurutmanın bir yolu yok mu acaba? Tuz, tuz ruhu, çamaşır suyu, kezzap... Bunlar toprağa zarar veren şeyler. Bahçemizdeki kavakları kesip seneye bostan yapmak istiyoruz, kökleri çıkaramayacağız ama kurutmanın da bir yolu yok mudur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2021
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |