![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
Yosun oluşturma
aslına bakarsanız internette gezinirken böyle bir şey görmüştüm saksının tamamına çiçeğin sahibi yosun tutturmuş ve gerçekten çok estetik durmuş.benim saksılarımdan biri de yosun tutmuş sökmeye kıyamadım ama bitkiye bi zarar verir mi,yeni fidelerin çıkmasını önler mi bunları da burdan bilenlere sorup öğrenmek istedim.herkese iyi günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2011
|
Merhaba hanbiyçe; Soruna cevap verecek bilgiye sahip değilim maalesef. Ama ben olsam sökmezdim. Bende saksılarıma yosun tutturmak için uğraşıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Peki bunu doğal bir şekilde, yani kendiliğinden oluşmasını sağlamanın ve bunu hızlandırmanın etkili bir yolu var mıdır? Bilenler varsa lütfen paylaşsın. Çünkü balkondaki saksılarımı bu şekilde görmeyi isterim doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2011
|
Güzel bir görüntü oluşuyor heleki bonzailerde çok daha şık duruyor dogada kendiliğinden oluşmuş halde bulsam belki çim gibi kendiliğinden yayılır diye düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Biraz yoğurt veya birayı az yosun ile karıştırıyorsunuz iyice blender dan geçirdikten sonra yosun tutmasını istediğiniz yerlere fırça ile sürüyorsunuz. Sürekli nemli kalacak şekilde ıslatıyorsunuz gölge bir yerde bırakıyorsunuz yosununuz oluşmaya başlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sn Tekin, Çok teşekkür ederim. Hakikaten kolay bir yöntem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Çok güzel bir yöntem, bonsai saksım için denemek isterim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Alıntı:
biraz yoğurt ve birayı mı karıştırıyoruz yoksa biraz yoğurt biraz bira birazda yosun üçlüsünü mü karışıtırıyoruz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2011
|
rica etsem şu yosun tutturma formulünü biraz daha detaylı yazarmısınız..gerçektende saksıda müthiş görünüyoooo.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Birayı geceden bir kaba koyuyorsunuz. yoğurtla karışınca koyuca bir bulamaç olacak gibi, yosunu iyice ufalayıp karıştıryorsunuz hepsini. Sanırım bir yerde yosunu robottan çekin deniyordu. Karışımı nereye istiyorsanız uyguluyorsunuz. Düzenleyen memet : 10-01-2012 saat 11:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
SAde yoğurtla uygulasak olmaz mı Memet bey ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2008
|
![]() How to make Moss for Bonsai 20 November, 2008 Posted by jcintra in Bonsai, Day By Day. trackback First we must get some moss, for example, from some rocks ou walls on the street. Then we break it in small parts. After that, we mix it 1 part of shreded moss with 10 parts of dirt. And here’s the trick, we open the fridge, looking for some natural yogurt out of time and mix with the dirt previously mixed with the moss crumble. Using a shallow dish we extend the mixture and spray it with water mixed with honey (30 parts of water to 1 of honey). Turn the dish to north and don’t let it dry. Put it in the shade to better results. After a month or so, we will get some moss showing all over the dish. After this we can cut the moss in different shapes and put it on the bonsai. Kısacası, biraz yosun bulup iyice ufalayın ve yosundan 10 kat fazla toprak ile karıştırın. Bu karışımı da yoğurt ile karıştırın. Sonra 1 ölçek balı 30 ölçek suda karıştırıp önceki toprak yosun karışımının bulunduğu geniş kaba bal su karışımını sprey ile sıkın. gölge bir yerde bekleyin ve bir ay sonra yosunlanma göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2012
|
çok farlı bir yöntem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2013
|
elinde sinameki fidesi veya tohumu olan varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
ben bişey denedim ve oldu. bahçede çimlerin arasında biraz yosun vardı. aldım yosunları ufaladım ve biraz torf kattım serptim saksıya evin içinde olduğundan hep fısfısla suladım 2 3 gün sonra bi baktım çıkmaya başladı o ilk fotoğraftakiler gibi oldu çok basit yani yoğurda biraya falan hiç gerek yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Alıntı:
Teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Özellikle bonsailere çok yakışır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-12-2012
|
Yosunlar canlanır mı?
Merhabalar, yosunların yeniden yeşerme olasılığı varmıdır, varsa neler yapmalıyım, şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2018
|
Muhtemelen biz de bir süre sonra bu manzarayı göreceğiz. Sanırım ölmüş ve kurumuşlar. Daha iyi bilen varsa, bilgi verebilirse aydınlanırız. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|