agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2007, 20:25   #1
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Sadece Ülkemizin Florası Bu kadarmı?

Sevgili sitem ve sitede de bulunan adminler, üyeler ve ziyaretciler; birçok site gezdim bitkilerin adını bulabilmek için, neye yaradıklarını öğrenebilmek için, korumaya değer ise insanları uyandırmak için, ama karşıma çıkan siteler hep İngilizce oldu, bende birşey anlamadım. Şimdi bu sitede "bu bitkinin ya da çiçeğin adı nedir" bölümünde Türkiye'mizde yetişen çiçekleri görmek lazım. Zaten yakında beni atarsınız, bu kadar muhalefetten sonra. Gördüğüm çiçeklerin gruplanması ve Türkiye florası bölümüne kaydırılması lazım. Özellikle bitkilerden anlayanlardan bu iyiliği yapmalarını en azından beni yönlendirmelerini istiyorum. Bilmiyorum çok mu istiyorum.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2007, 20:44   #2
Ağaç Dostu
 
Plumbago's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 816
Galeri: 17
Sayın yasarulutas;

Kurallara uyan hiç kimse bu siteden sizin deyiminizle "atılmıyor". "Atılan" herkes emin olun bunu hak edecek bir şeyler yapıyor.

Her üyemizin fikirleri bizim için değerlidir. İstekleriniz üzerinde zaten çalışmalar yapmaktayız. Tamamlananları ise kullanıcıların hizmetine sunmaktayız.

Burası gönüllülerden oluşan bir site, yöneticilerin ve editörlerin istediğiniz şekildeki çalışmalara fazladan zaman ayırması gerekiyor. Emin olun bir çok yöneticimiz bu işler için insan üstü bir çaba sarfetmektedir ve bunu tamamen gönüllü olarak yapmaktadır.

Bildiğimizi paylaşıyoruz, yetişebildiğimizi yapıyoruz. Bizim aklımıza gelmeyen fikirleri de üyelerimizden alıyoruz Söylediğiniz tarzda bir çalışma zaten yapılmakta ancak Türkiye florası o kadar genişki her bitki için ayrı bir sayfa yaklaşık 8.000.000 sayfa demek oluyor, bunu kaldırabilecek kapasitede bir site bizim hedefimizdir. Tabii ki 100 yıl sonra

Plumbago Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2007, 20:52   #3
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Ama ben memleketimi korumak istiyorum. Bu sadece yaşadığım yer değil tüm Türkiye. Doğayı seviyorum. Allah öyle güzel yaratmışki.
Siteden atılmak bir espiri, daha güzele gitmek gerek. Biliyormusun bizim dağlarımızda salep (orkide) bitmek üzere, çocuklarımın en sonuncu olanı belki sadece değersiz olan suda yetişenini görecek. Sitenin Galeri bölümüne eklemiş olduğum tüm resimler bizzat kendim tarafından çekildi.
Bu siteyle tanıştıktan sonra, baktımki birileri bir şeyler yapıyor; sevindim. Dolayısı ile daha fazla resim çekmeye başladım.

Orman bakanlığı **** diğer kuruluşlar server konusunda sizlere yardım etmiyor mu? Bir çağrı atsanız

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2007, 21:13   #4
Ağaç Dostu
 
Plumbago's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-12-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 816
Galeri: 17
Eğer doğa ile ilgili bir kişiye çok az da olsa bir katkımız olabilmişse ne mutlu bizlere

Sorun tamamen server meselesi değil. Bahsettiğiniz çalışmayı yapabilmek için çok uzun süre profesyonel bir ekip çalışması gerekir. Biz elimizden geldiğince, bilgimizin yettiğince arşivimizi genişletmeye çalışıyoruz. Şu anda Türkiye'de en geniş bitki arşivine sahip internet sitesi üyeleriyiz. Bunu 2-3 sene içerisinde başardık. Zamanla çok daha fazlasına sahip olacağız bundan emin olabilirsiniz.

Plumbago Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2007, 21:33   #5
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Emin olmasam eleştiri yaparmıyım hiç. Ama bakın şu sitede http://www.missouriplants.com/index.html adamlar o kadar güzel ayırmışlarki bitkileri. Hem zaten nerede çekildiği yazılı değilmi? Bu sayede işler daha kolay olur.

Ayrıca Forum bölümü olmalımıydı mı diye çok sordum. Bence olmamalıydı; düşünceler ya da yorumlar resmi konulan bitkinin altına yazılabilirdi. Hem bu sayede bilgi birikimi daha fazla olurdu.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 20:37   #6
Ağaç Dostu
 
namtha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2006
Şehir: izmir karsiyaka
Mesajlar: 134
Merhaba.Siteyi gezerken mesajınızı okudum.Talep ve ihtiyacınızı sanıyorum bir çok üye hissediyordur.Benzer sebeplerle bizlerde bitkileri hızlı tanımlama,nasıl bakılacağını öğrenme, sorunlarla başadebilme vb. birçok nedenle konsantre teknik bilgiye ihtiyaç duyuyoruz ve burada gördüğüm kadarıyla gerçekten güzel bir birikim oluşmakta ve yoğun bir paylaşım yaşanmakta.
http://biow.tubitak.gov.tr/present/
sitesindende zaman zaman yararlanıyorum.belki işinize yarar.Buradan türleri alt türleri konunun uzmanlarını görebiliyorsunuz.dilerseniz uzmanlara ulaşarak iletişime geçebiliyorsunuz.Ayrıca yazışmalarımda bu siteye mümkün olduğu kadar çok resim eklendiği bilgisini aldım.
ve ayrıca google gibi bazı arama motorlarında yeni araştırma geliştirme çalışmaları yapıldığı ve yakın zamanda ses ve resim ile arama yapılabileceğini duydum.Proje tamamlanıp kullanıma sunulduğunda oldukça işimize yarayacağını düşünüyorum.
Bende tüm ülke insanının bitkiler konusunda bilinçlenmesi,endemik ve nadir,soyu tükenmek üzere olan bitkileri tanıması ve koruma yaşatma vb. bir çaba içersinde olmasını dileyenlerdenim.Bu zenginlikler ülkemizin olduğu kadar dünyanın değerleridir.Herkes bir bitkinin üzerine eğilse,yetiştirse çoğaltsa her yönüyle tanısa ne muhteşem olur!! üstelikte dünyanın hassas ve birbirine zincirleme bağlı dengesi hızla bozuluyor iken herkesin çabası üçe beşe katlansa yetmeyecek boyutlarda.adeta zararlı böcek gibi istila ettiğimiz dünyanın işi oldukça zor.Dediğiniz gibi uyandırmak gerek insanları...

namtha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 21:13   #7
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Teşekkür ederim. Derhal bakıyorum. Umarım yardımcı olur o site. Lakin TUBİTAK a ulaşmak bazen çok sıkıntılı oluyor. Ama yinede bu kadar katılımcı ile bir Türkiye Florası bölümü oluşturabiliriz. Bu tabiiki zaman ve para demek ama ne yapalım. Yöneticiler bu işi halleder. Biz şehire uzağız, ama onlar sponsor bulurlar. Bizim gibi bedava çiçek toplayanı ilaç firmaları zor bulur, hatta özel çiçek yetiştiricileri **** diğer aklıma gelmeyen bitki üzerinden para kazanan insanlar bu işe sponsor olabilir diye düşünüyorum. kabalığım varsa özür dilerim. Derdim Türkiye florasını oluşturmak ve bu floraya sahip çıkmak. Hangi bitki önem arz ediyor bilmeden yapamayız. laleler gibi elimizden kaçırır ve elden satın alırız daha sonra.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2009, 18:21   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Biraz geçte olsa, düşüncenize katılıyorum, malesef kıymetli olması için elimizden kaçırmamız gerekiyor.

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024