View Single Post
Eski 07-06-2007, 20:37   #6
namtha
Ağaç Dostu

namtha's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2006
Merhaba.Siteyi gezerken mesajınızı okudum.Talep ve ihtiyacınızı sanıyorum bir çok üye hissediyordur.Benzer sebeplerle bizlerde bitkileri hızlı tanımlama,nasıl bakılacağını öğrenme, sorunlarla başadebilme vb. birçok nedenle konsantre teknik bilgiye ihtiyaç duyuyoruz ve burada gördüğüm kadarıyla gerçekten güzel bir birikim oluşmakta ve yoğun bir paylaşım yaşanmakta.
http://biow.tubitak.gov.tr/present/
sitesindende zaman zaman yararlanıyorum.belki işinize yarar.Buradan türleri alt türleri konunun uzmanlarını görebiliyorsunuz.dilerseniz uzmanlara ulaşarak iletişime geçebiliyorsunuz.Ayrıca yazışmalarımda bu siteye mümkün olduğu kadar çok resim eklendiği bilgisini aldım.
ve ayrıca google gibi bazı arama motorlarında yeni araştırma geliştirme çalışmaları yapıldığı ve yakın zamanda ses ve resim ile arama yapılabileceğini duydum.Proje tamamlanıp kullanıma sunulduğunda oldukça işimize yarayacağını düşünüyorum.
Bende tüm ülke insanının bitkiler konusunda bilinçlenmesi,endemik ve nadir,soyu tükenmek üzere olan bitkileri tanıması ve koruma yaşatma vb. bir çaba içersinde olmasını dileyenlerdenim.Bu zenginlikler ülkemizin olduğu kadar dünyanın değerleridir.Herkes bir bitkinin üzerine eğilse,yetiştirse çoğaltsa her yönüyle tanısa ne muhteşem olur!! üstelikte dünyanın hassas ve birbirine zincirleme bağlı dengesi hızla bozuluyor iken herkesin çabası üçe beşe katlansa yetmeyecek boyutlarda.adeta zararlı böcek gibi istila ettiğimiz dünyanın işi oldukça zor.Dediğiniz gibi uyandırmak gerek insanları...

namtha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön