agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bir bilene soralım (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/)
-   -   Mine Pakkaner 'e soralım 2006-2009 (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/905.htm)

Mine Pakkaner 10-04-2006 00:14

Kırmız Örümcekler ve Mücadelesi
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Humeyra
Merhaba Mine, bir soru da benden, Kükürt ev bitkilerinde görülen kırmızı örümceklere karşı nasıl kullanılabilir, uygulama nedir? Veya işe yarar başka bir organik reçete var mı?
Ben kükürtü asmalara, güllere tülbent içine koyup öyle toz halinde serpiyorum ama ev bitkilerinde sulandırmak filan gerekir mi ve ne ölçüde kullanılmalı?

Hümeyra kükürdü ev bitkilerinde de kullanmak tabii ki mümkün.Kırmızı örümcekten başka küllemeye de etki gösteriyor.Özellikle güllerde bir taşla iki kuş vuruyorsun.

Kırmızı örümcek bitkilerin önce alt yapraklarında başlar, üstelik yaprağın da alt yüzüne yerleşir.Bu yüzden etkin bir ilaçlama yapmalısın.Yani kaplama ilaçlamadan bahsediyorum.

Kırmızı örümcek doğada kışı döllenmiş dişi olarak geçirir.Dökülen yaprakların, bitki artıklarının, gevşek üst toprak tabakasının, dal ve gövdedeki çatlak ve yarıkların içinde kışlar.Bu dönemde beslenmez, havalar ısınınca civardaki konukçu bitkilere geçer, beslenip yumurta bırakır.Yumurtayı da genellikle yaprak alt yüzüne bırakır. Bir dişinin 200 civarı yumurta bıraktığı ve 20 nin üzerinde döl verdiği düşünülürse üreme hızı ve yapacağı zarar dehşete düşürüyor değil mi? Bitkide emgi ile verdiği zarardan başka hastalıkları da taşıyıp bulaştırıyor.Özellikle virüs hastalıklarının yayılmasına sebep oluyorlar.

Arap sabununu koruyucu ilaçlamada kullanabilirsin. Haftada 1-2 kez kullanmak gerek.Kırmızı acı biber ekstarı ise düzenli kullanılırsa kaçırıcı etki yapıyor.

Kırmızı örümcek yukarıda söylediğim gibi alt yaprakların altında konuşlandığından toz kükürt uygulaması çok etkin olmayabilir. Sen iyisi mi suda ıslanabilir kükürt kullan.
Örneğin ıslanabilir kükürt olarak Safa Tarım'ın POWER SULPHUR'H 80 WG sini kullanabilirsin. Güllerin için doz 4 gr/ 10 lt su. Hem külleme, hem kırmızı örümcek etkili. Asmada da bağ uyuzuna, bağ küllemesi ve kırmızı örümceğe etkili. ( Asmanın ve gülün külleme etmenleri farklıdır.)Turunçgillerdeki kırmızı örümcekle mücadelede de uygundur.

Piyasada pek çok marka ıslanabilir kükürt var.Her markanın etkili maddesi farklıdır, bu yüzden mutlaka etiketteki kulanma talimatlarında belirtilen uygun dozu kullanmak gerek. Herhangi bir markayı da alabilirsin. Ben yukarıdakini örnek olarak verdim.

Kolay gelsin ;)

Humeyra 10-04-2006 01:43

Mine, çok teşekkür ederim. Altın değerinde bilgiler bunlar. Sıvı kükürt uygulamasını duymuştum ama eski alışkanlık, toz kullanmaya devam ediyordum. Sıvı halinde uygulaması daha kolay ve garantili halbuki... Benim çiçeklerimde olmazdı bu örümcekler ama kaç zamandır evden uzaktım, meydanı boş bulmuşlar herhalde:) :mad:

Humeyra 10-04-2006 01:50

Yukarıdaki asma çeliklerini gördüm de, onları suya koymak yerine hemen toprağa dikseniz daha iyi olur. Geçen yıl bu zaman eski bahçemden taşınıyordum. Bahçedeki asmalarımı sökemiyeceğim için her birinden çelik aldım, direkt saksıya diktim. Maşallah hepsi tuttu. Yani çelik almak istiyorsanız geç kalmadınız, demek istiyorum:)
Bir de, asmalar her budama zamanı böyle gözyaşı dökerler, endişelenmeyin..

kahverengiel 12-04-2006 00:08

Merhaba, yeni üyelerinizdenim (Bana tolerans gösterin :D )

2 sene önce tohumdan yetiştirdiğim bir limonum var saksıda. Acaba şimdi dışarı çıkarabilirmiyim ? Daha önce bilmediğim için hiç dışarıyı görmedi. (İstanbul'da oturuyorum). Birde budama yapmak gerekir mi daha önce hiç yapmadım.

Fotoğrafı şu linkte var eğer lazımsa : http://www.agaclar.net/forum/showthr...ed=1#post20805

Bir sorum daha var çok olacak ama :) bu mevsimde hangi tohumları toplayıp hemen dikebilirim bir acemi için ne önerirsiniz ?

teşekkürler

kahverengiel 12-04-2006 00:13

Aslında bonzaide yapmak isterim limonu ama 3te ikilik kısmını kesmek için limonun (bu sitede okuduklarımdan öyle anladım) cesaret edemedim. Acaba yapsammı ki :(

İstanbula dönünce bir sürü saksım olacak galiba ;)

arsakay 12-04-2006 00:31

Doğru yeri bulmuşsun Kahverengiel ama Mine hanım çıkmış.
Dert etme çünkü Mine hanım kesinlikle seni yanıtsız bırakmaz.
Bonsai ile ilgili sorularını da ilgili bölüme sorabilirsin.
Bu arada benim sorduğum soruları bir bilsen...

kahverengiel 12-04-2006 00:40

Çok teşekkür ederim rehberliğiniz için :) Bu siteye ilk limon bonzaisini ararken rastlamıştım gene o topici baştan sona bir daha okuyup tekrar sorayım :)

Mine Pakkaner 12-04-2006 16:17

Merhaba kahverengiel, öncelikle hoşgeldiniz.

Sevimli limonunuza baktım.Alt soldan gelen zayıf dalı alın. Dipten ve yukarı doğru gövdeden çıkmaya gayret eden sürgüncükler var gibi.Onları da alın. Çok açıktan alıp budak bırakmayın, çok dipten alıp yara açmayın :rolleyes:
Henüz dallanmak için pek genç.Şimdilik 1- 1,5 m boy yapana kadar dallandırmayın tek gövde gitsin. Ben size sonra turunçgil budamasını anlatırım.

Bu sizin ilk fidanınız olduğuna göre bence bonsai denemesi yapmayın. Bunu normal büyütün , acemiliğinizi atın sonra bonsaiye girişin derim.Bonsai için yeniden bir limonu daha kontrollü olarak yetiştirirsiniz.

Limonunuzu artık dışarıya çıkarın.Sanırım İstanbul'da da havalar artık düzeldi. Öncelikle kuytu bir yerde yarı gölgede dursun. 5-10 gün sonra güneşe doğru alın tam güneşte dursun bundan sonra. Turunçgiller biliyorsunuz Akdeniz iklim kuşağının tam güneş isteyen bitkileri. Bir de artık gübrelemeye başlayın. Azotu yüksek bir formulasyon tercih edin azıcık gelişsin.

Bu mevsimde henüz taze tohum bağlayan ağaç veya çalı yok gibi. Bazı türlerin meyveleri üzerinde uzun süre kalır.Katalpa, berberis, keçiboynuzu, bahardalı,glediçya, dağ muşmulası, tespih ağacı gibi.Hatta İzmir'de şu anda bazı erguvanlarda ,çiçek, yaprak ve geçen sezonun tohum baklası bir arada duruyor. Yani yenileri için biraz bekleyeceksiniz. Ağaçlar açıp geçince takip edin. Eskileri de buldukça toplayın. Bunları hemen ekeyim mi derseniz hepsine uyan tek bir şablon yok. Her biri farklı işlem istiyor, siz tohumu bulun bakalım neymiş ona göre işlem konusunda fikir jimnastiği yaparız. ;) Bu arada, geçen sezondan ağaç üstünde birkaç ay kalan bazı tohumlar sert kış koşulu olan bir bölgedeyse doğal olarak dinlenmesi, soğuklaması bitmiş oluyor.

Bence geçen sezonun tohumlarını bulursanız yarısını doğrudan ekin.1/4 katlayın,1/4 sonbaharda ekin.Böylece deneme kurmuş olursunuz. Yalnız çabucak sonuç bekleyip acele etmeyin.Geç çimlenirler.Ne kaybedeceksiniz ki. Ben üniversite birinci sınıfta okul bahçesinden alıp sert kabuklu diye iyice zımparalayıp suda şişirip ektiğim gülibrişimimden çok şey öğrenmiştim.

(Bu arada bonsaici arkadaşlar, gül ibrişim form itibarıyla çok güzel bonsai olur. Bana habitusu hep uzakdoğuyu hatırlatır.Hani illüstrasyonlarda o pagodaların yanın duran ağaçlar olur,yetişkinleri onlara benzer. )

Kolay gelsin. Aklınıza gelenleri sorun. Bu forumda herkes gönüllü olarak bilgisini paylaşıma açmış durumdadır.Bilmiyorsak bulmaya çalışırız, bir bilene danışırız :)ormancı arkadaşlarımız da size çok yardımcı olacaklar.

Fidanınızı budayınca resmini çekin. Sonra yazın bir daha , sonbaharda içeriye alırken tekrar... Biz de kahverengiel nasıl bir yeşil parmaklı olacak izleyelim.
Sevgi ve selamlar.

malina 12-04-2006 19:28

1 Eklenti(ler)
Limondan devam edeyim :)

Geçen yıl, çok sayıda çiçek açtı (baharda ve sonbaharda) ama biraz meyveye durdu ama yeşil mercimek büyüklüğüne erişen meyveler döküldü. Bu yıl tekrar çiçekler başladı. Ne yapmam gerek?

kahverengiel 12-04-2006 22:47

4 Eklenti(ler)
Verdiğiniz bilgiler için çoook çok teşekkürler. Budadım. Gövdeden çıkan o minik sürgünleri de kopardım, belki köklenirler diye kopardıklarımı da suya koydum :o Hemen gidip azotlu gubreyi aldim. (Greenway %7 azot onuda verdim üzerinde yazan ölçüde.)

Yalnız en tepede de yeni çıkan bir dal var onuda budamam gerekir mi ? Fotoğrafını koydum.

Bonzai için bugün yeni limon çekirdekleri ve balkona da kral kizi (zinnia) ektim :D

Bir sene boyunca da sofralık zeytinlerin çekirdeklerini çimlendirmeye uğraşmış, sonradan işlem görmemiş olanların ancak çimlenebildiğini okumuştum. Haftasonu gittiğim yer zeytin cenneti. Umarım bir şeyler vardır üstlerinde yoksa da köylülerden bulurum gibime geliyor. Abarttım mı acaba :eek:

Humeyra 13-04-2006 10:33

(Bu arada bonsaici arkadaşlar, gül ibrişim form itibarıyla çok güzel bonsai olur. Bana habitusu hep uzakdoğuyu hatırlatır.Hani illüstrasyonlarda o pagodaların yanın duran ağaçlar olur,yetişkinleri onlara benzer. )

Mine gülibrişimden bahsettiğin ne iyi oldu. Kaç zamandır hangi bitkiden bonsai yapayım diye kararsızdım. Hiç denemediğim için fidanlarıma bir türlü kıyamıyordum. Geçen yıl tohumdan iki tane gülibrişim fidanı yetiştirdim. Birini bahçeye diktim iyi, güzel.. Ötekini kime versem diye düşünüyordum. Pek küçük ama sağlıklı bir fidan. Artık bonsai uzmanı arkadaşlar danışarak onu değerlendiririm.
Bir de, tohumdan dikilen limonlar çok geç meyve verir(10 yıl gibi), mutlaka aşılamak gerekir diye biliyorum, doğru mu bu?

bonsaisever 13-04-2006 22:19

Mine hanım İBA geldi. 6 dal Acer, 6 dal da Erguvan'ı köklendirme denemesine başladım. Umarım Hüseyin abi Erguvan dalı kestim diye kızmaz. Köklenirlerse erguvanların ikisini bir yere dikeceğim, ikisini bonsai yapacağım. İkiside senin abi :)

denizakvaryumu 14-04-2006 08:45

.
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Mine hanım İBA geldi. 6 dal Acer, 6 dal da Erguvan'ı köklendirme denemesine başladım. Umarım Hüseyin abi Erguvan dalı kestim diye kızmaz. Köklenirlerse erguvanların ikisini bir yere dikeceğim, ikisini bonsai yapacağım. İkiside senin abi :)

Dalları köklendirmek için suya mı koyuyorsunuz?Toprağa mı dikiyorsunuz?

denizakvaryumu 14-04-2006 09:16

orkide
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Saksıda kökler birbirine dolanmış durmumdaydı ayrıca bayağı bir kök saksı dışında olduğundan kökleri rahatca sığacak kadar küçük bir saksıya aldım :)

Orjinal saksıları şeffaf saksılardan. Orkidelerin köklerinin aydınlığı görmesi mi gerekir?

Şeffaf saksı olması lazım,yani kökler aydınlığı görecek çünkü köklerden de fotosentez yapıyor.

http://www.akvaryumkulubu.org/phpbb2...ic.php?t=22366

http://www.akvaryumkulubu.org/phpbb2...ic.php?t=22557

ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Dr.Erkan Mirzaoğlu şu anda orkideler ve böcek yiyen bitkiler konusunda Türkiye deki en bilgili ve en tecrübeli kişi derim.

Kendisine değerli bilgileri için buradan bir kez daha teşekkür ederim.

bonsaisever 14-04-2006 11:15

Ben hindistan cevizi torfuna diktim :)

Humeyra 14-04-2006 19:43

Merhaba Mine, organik bitki ilaçları hakkında çok sordum ama bir konuda daha beni aydınlatabilir misin?
Beyaz sinek mücadelesi ile ilgili organik bir formül ararken Cine-Tarım diye bir derginin net sayfasında bazı formüller okudum:

"Alkol spreyi : 1-2 fincan %70'lik isoprophyl alkol ¼ su ile karıştırılarak kullanılır. Seyreltilmemiş alkol kullanımı bitki için risklidir. Afitler, beyaz sinek, tripsler ve unlu bite karşı uygulanmaktadır. Bir insektisidal sabunla karışımında prospektüs dikkate alınmalıdır."


İsoprophyl alkol nedir, anlayamadım. Bu adı tıbbi dezenfektanlarda gördüğümü hatırlıyorum. Pratikte temin etmesi kolay mıdır?

İnsektisidal sabun nasıl temin edilir, zirai zararlılar için kullanılan bir ürün müdür?

Bir de sarmısak yağı tavsiye edilmiş. Bütün bu maddeler bitkilere zarar verir mi? Sineklerden kurtulayım derken çiçeklerimi mahvetmekten çekiniyorum.

Mine Pakkaner 14-04-2006 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina
Limondan devam edeyim :)

Geçen yıl, çok sayıda çiçek açtı (baharda ve sonbaharda) ama biraz meyveye durdu ama yeşil mercimek büyüklüğüne erişen meyveler döküldü. Bu yıl tekrar çiçekler başladı. Ne yapmam gerek?

Sevgili Malina

Bu dökümlerin pek çok sebebi olabilir, örneğin meyve tutumu sırasında sıcaklığın birden artması, ani hava değişimi, suyun bol verilmesi veya toprağın kuruması, sulamanın düzensizliği,o sırada toprak işleme gibi stres faktörleri de dökümü meydana getirir.

Ne mi yapmalısın? Stres yaratacak koşullardan bitkini sakın. Meyve tutumunu güçlendirmek için fosforlu ve potasyumlu bir gübreleme yap. Bir de ben doğal dayanıklılığı arttırmak için deniz yosunu ürünleri kullanıyorum. Daha binbir faydası var. Öneririm.


Kolay gelsin :)

Mine Pakkaner 14-04-2006 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kahverengiel
Yalnız en tepede de yeni çıkan bir dal var onuda budamam gerekir mi ? Fotoğrafını koydum.

Abarttım mı acaba :eek:

Hayır bu kadar yeter artık hiç bir dal kesmiyorsunuz.Sadece alttan sürgünler verirse onları koparmadan keskin bir makasla kesin. Koprama sırasında kabuğa istemeden zarar verebilirsiniz. Bu arada sudaki dallar hiç bir işe yaramaz. Bu şekilde üretim yapamazsınız.

Sahiden arkadaşlar, neden köklendirme ortamı olarak herkes suyu tercih ediyor:confused: Bu tercih edilen, makbul ve çok başarılı bir yöntem olsa ticari yetiştiricilikte hemen uygulanıp, başarı paraya çevrilirdi. :rolleyes: Lütfen birkaç basit bitki dışında bu yöntemi seçmeyin.

Ayrıca bahçecilik çalışmalarınızı abartın canım, ne mutlu size, mevsim de uygun. Ama deneme kurunca haber vermeyi ihmal etmeyin. ;)

Mine Pakkaner 14-04-2006 21:28

"Humeyra
Bir de, tohumdan dikilen limonlar çok geç meyve verir(10 yıl gibi), mutlaka aşılamak gerekir diye biliyorum, doğru mu bu?"

Narenciyede aşılı fidan yetiştirme sebeplerimizden biri de erkenciliği sağlamak. Çünkü narenciyeler gençlik kısırlığına sahip. İlk 3-5 yıl meyve vermezler.Tohumdan yetiştirdiğimiz çöğür üzerinde aşı yaparak istenilen nitelikte fidan yetiştirilir. Erkencilik de bunlardan biri ;)

Mine Pakkaner 14-04-2006 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Mine hanım İBA geldi. 6 dal Acer, 6 dal da Erguvan'ı köklendirme denemesine başladım. Umarım Hüseyin abi Erguvan dalı kestim diye kızmaz. Köklenirlerse erguvanların ikisini bir yere dikeceğim, ikisini bonsai yapacağım. İkiside senin abi :)

Haydi hayırlısı...

Bu konuyu merak etmeyen üye yok sanırım. :rolleyes:
Çoook meşhur oldunuz Bonsaisever, herkes acer macerelarınızı takip ediyor :cool:

malina 14-04-2006 21:39

Ayrı bir başlık açıp, erguvanlar hakkında bilgi verir misin? Tohum görüntüsü ve çimlendirme özelliklerinden başlayarak :)

Malum erguvan zamanındayız :)

Mine Pakkaner 14-04-2006 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Ben hindisktan cevizi torfuna diktim :)

Mantıklı seçim...

bonsaisever 14-04-2006 22:12

Mine hanım hindisktan mı yasmışım? Düzelteyim :)

Mine Pakkaner 14-04-2006 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Humeyra
Merhaba Mine, organik bitki ilaçları hakkında çok sordum ama bir konuda daha beni aydınlatabilir misin?
Beyaz sinek mücadelesi ile ilgili organik bir formül ararken Cine-Tarım diye bir derginin net sayfasında bazı formüller okudum:

"Alkol spreyi : 1-2 fincan %70'lik isoprophyl alkol ¼ su ile karıştırılarak kullanılır. Seyreltilmemiş alkol kullanımı bitki için risklidir. Afitler, beyaz sinek, tripsler ve unlu bite karşı uygulanmaktadır. Bir insektisidal sabunla karışımında prospektüs dikkate alınmalıdır."


İsoprophyl alkol nedir, anlayamadım. Bu adı tıbbi dezenfektanlarda gördüğümü hatırlıyorum. Pratikte temin etmesi kolay mıdır?

İnsektisidal sabun nasıl temin edilir, zirai zararlılar için kullanılan bir ürün müdür?

Bir de sarmısak yağı tavsiye edilmiş. Bütün bu maddeler bitkilere zarar verir mi? Sineklerden kurtulayım derken çiçeklerimi mahvetmekten çekiniyorum.

İzopropil alkolü kimyevi madde ve laboratuvar malzemesi sayıcılarından bulabilirsin.1-2 lt lik ambalajları da var.

İnsektisidal sabun olarak satılan bir maddeyi henüz görmedim. Biz insektisidal sabun olarak arap sabunu kullanıyoruz.
Beyaz sinek için,
%3 arap sabunu,%1 mavi alkol ve su karıştırarak ilaç yapabilirsin. Sarımsak yağı genel bir kaçırıcı.

Hümeyra, bu maddeleri bütün bitkine püskürtmeden önce bir minik yaprakta dene.

Bitkinin 10-15 cm üzerine sarı yapışkan tuzak asarsan ergin sinek miktarını azaltabilirsin.Tuzak dolunca yenisini asarsın. Biz bu yöntemi seralarda da çok kullanıyoruz.10-15 m2 ye 1 sarı tuzak, bitkinin 10 15 cm üzerine asılır. Bu tuzakların mavi olanları da tripsler için kullanılır aklında olsun. ;)

Mine Pakkaner 15-04-2006 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina
Ayrı bir başlık açıp, erguvanlar hakkında bilgi verir misin? Tohum görüntüsü ve çimlendirme özelliklerinden başlayarak :)

Malum erguvan zamanındayız :)

Geniş yapraklı ağaçlar topiğinde erguvan başlığı var artık :)

http://www.agaclar.net/forum/showthr...1042#post21042

Humeyra 16-04-2006 00:06

Mine, çok teşekkür ederim. Beyaz sinek açık havada pek problem olmuyor ama kışın kapalı balkona aldığım çiçekleri fena halde rahatsız ediyor. Ev şartlarında bu formüller çok işime yarıyacak.

denizakvaryumu 17-04-2006 10:38

Mine Hanım,
Bugün farkettim ki ,bahar dalı (japon ayvası) bitkimin yaprakları ,yüzlerce yaprak bitiyle adeta işgal edilmiş halde ,en kısa sürede hazırlayabileceğim bir ilaç tarifi verirseniz sevinirim.

Mine Pakkaner 17-04-2006 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu
Mine Hanım,
Bugün farkettim ki ,bahar dalı (japon ayvası) bitkimin yaprakları ,yüzlerce yaprak bitiyle adeta işgal edilmiş halde ,en kısa sürede hazırlayabileceğim bir ilaç tarifi verirseniz sevinirim.


Aşağıdaki mesajlarda evdeyapabileceğiniz bit ilaçları tarifleri var. Kimyasal ilaç kullanırsanız;
  • Mutlaka etiketinde yazan uygun dozda kullanın.
  • Sabah erken veya akşam geç saatte ilaçlayın.
  • Pompanızın çok çok ince püskürtmesine (sis gibi) özen gösterin,
  • Yaprak alt yüzeylerini de ilaçlayın,
  • Kaplama ilaçlama yapın,
  • Kireçli suyla ilaç karışımı hazırlamayın.
  • Çok ilaç hazırlamayın. Çünkü kullanmadığınız kısım, eğer suyunuzun pH sı uygun değilse etkinliğini kaybedecektir. Sadece kokar, çevreyi kirletir,böceği de öldürmez ama bağışıklığı arttırır, olumlu sonuç ta alamazsınız.
Kolay gelsin.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...34&postcount=7
http://www.agaclar.net/forum/showpos...6&postcount=28

Necdet Cankat Lehimcioğlu 17-04-2006 20:04

Merhaba Mine Hanım!
2003 yıllında hediye olarak 1.5m boyunda beş tane F.benjamin gelmişti. Bende bir çiçekçide o sıra örgülü olanlarını gördüm ve eve gelip bunu yapabileceğime inandıktan sonra operasyona başladım. Bir iki saatimi aldı ama güzel omuştu.Ağaçlar dan hiç birini kaybetmedim işik düzeyi yeterli düzenli gübreledim iki günde spreyle su püskürttüyorum ve yağmur suyu bulduğum sürecede bu suyla suluyorum. Fakat aradan 3 yıl geçmesine rağmen ağaçların gövdeleri satışı yapılanlar gibi olmadı(Bu arada örgü tipi bir ağaç hediye geldi) bunu üretenler nasıl yapıyor bu işi çözemedim neyi eksik yaptım bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Mine Pakkaner 17-04-2006 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Necdet Cankat Lehimcioğlu
Merhaba Mine Hanım!
2003 yıllında hediye olarak 1.5m boyunda beş tane F.benjamin gelmişti. Bende bir çiçekçide o sıra örgülü olanlarını gördüm ve eve gelip bunu yapabileceğime inandıktan sonra operasyona başladım. Bir iki saatimi aldı ama güzel omuştu.Ağaçlar dan hiç birini kaybetmedim işik düzeyi yeterli düzenli gübreledim iki günde spreyle su püskürttüyorum ve yağmur suyu bulduğum sürecede bu suyla suluyorum. Fakat aradan 3 yıl geçmesine rağmen ağaçların gövdeleri satışı yapılanlar gibi olmadı(Bu arada örgü tipi bir ağaç hediye geldi) bunu üretenler nasıl yapıyor bu işi çözemedim neyi eksik yaptım bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Necdet Bey,
Bu işlem fideler henüz çok gençken,yeni köklenen çelikler örülerek yapılıyor.Örgüde birbirine değen noktalar hafifçe yaralanıyor,ilaçlanıyor ve sıkıca bağlanıyor.

Siz lütfen yaptığınız örgüyü bozmayın.Gövdeler birbirini iyice germeye başlayınca kaynayacaktır.Fidanlarınız bu işlem için çok genç olmadığından zaman alacaktır.
Bir fotoğraf çekip yollar mısınız? Görüntüsüne bir bakalım.

Selamlar.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025