agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bir bilene soralım (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/)
-   -   Mine Pakkaner 'e soralım 2006-2009 (Zirai danışma, bahçe tasarımı, peyzaj) (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/905.htm)

memet 17-03-2007 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mesut05 (Mesaj 85623)
.. sorusuna sizden cevap alamadım beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

Mesut05 yeni gelen üye arkadaşların sorularına cevap alabilmesi için önce yeni gelen arkadalşar başlığında kendisini tanıtmasını istiyoruz..
Sorularınıza cevap verecek arkadaşlar önce sizin tanışma bölümüne bir uğramanızı bekliyorlar.
Sonra cevapların geldiğini göreceksiniz.

Açelya 20-03-2007 20:19

1 Eklenti(ler)
Gardenyalarımda bariz bir bozulma var,önce demir eksikliği olabilecegini düşünüp,demir sülfat verdim.Fakat bir değişim olmadı ,üzerinde çok tomurcuk var,bütün bunlara ragmen.

Mine Pakkaner 22-03-2007 18:52

Daha net ve daha büyük , üzerinde bu kadar ışık parlamayan bir resim gönderebilir misiniz? Bir de bitkinin durduğu yer, ortam vs. bakım şeklinizi de anlatın.

sukranayalp 22-03-2007 19:36

Sn Açelya, sanırım sulama suyunuz kireçli su veya toprağın ph değeri büyük (alkalen). Bu durumlar bitkinin kökleri ile topraktan demir alımını engelliyor olabilir. Yine de Mine hanımın cevabını bekleyelim.

Açelya 22-03-2007 19:46

Bir aydan fazla bir zamandır,gardenyalarımı içeri aldım,belki düzelme gösterirler diye.Direkt güneş ışığını az alan fakat aydınlık bir ortamdalar.kaynatılmış su ile suluyorum içeri aldığımdan beri,demir sülfat verdim,şerbet yaptım,sürekliyeni yaprak çıkartıyor ve çok tomurcuk,verdi.yaprakların uçlarında kurumalar devam ediyor.Yarın resimleri,gün işığında alır eklerim.

Sergüzen 22-03-2007 20:22

Mine Hanım

Nitrikasit (HNO3) azotlu gübre olarak kullanılabilirmi?

Mine Pakkaner 23-03-2007 21:55

Kullanılır, yalnız dozaja dikkat edin.

MSaygin 24-03-2007 14:34

Mine Hanım merhaba,

Geçen yıl sizin yönlendirmenizle oya ağacımdaki küllenme için kükürt kullanmıştım.Tabi konuda oldukça bilgisiz olduğumdan, suda eriyen kükürtün varlığından habersizdim ve kayınbabamın çiftliğinden aldığım normal kükürtü kullanmıştım.Tabi kükürt tüm spreyleri tıkamış, bende kükürtlü suyu mümkün olduğunca homojen bir şekilde yapraklara dökmüştüm, çok fenaydı durumum.

Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına?

Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler.
Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım?

Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir.

Desteğiniz için teşekkürler.

Sergüzen 24-03-2007 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 (Mesaj 87644)
Mine Hanım

Mine Hanım
Teşekkürederim.

praecox 24-03-2007 15:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 (Mesaj 87644)
Mine Hanım

Bence çok asidik bunu amatör bazda işlemek, seyreltemk vs. zor.
ama ilaa nitrik asit kullanıcağım deniyor ise de equivalent miktarlarda sudkostik veya en iyisi mi potasyum hydroxid (KOH) ile nötr'e yakın bir pH a getirelim derim.
bunu yapraken de çok dikkat her ikisi kendi başına tehlikeli ikisi birden derişik bir halde tepkimeye sokmak çok daha tehlikeli olabilir.
bu kadar asidik bir gübrlemeye dayanıcak bir bitki tanımıyorum.
ha toprak şayet gereğinden fazla alkalin ise belki.

yine bana sorulmadığı halde atladım konunuza Mine hanım ama benim bildiğim bu halk arasında kezzap denen asit.

saygılar

Mine Pakkaner 24-03-2007 20:21

Sayın Praecox, nitrik asit hem topraksız tarımda besin solüsyonlarında azot kaynağı olarak kullanılmakta, hem de damla sulama sistemlerinde %0,2-%0.3 'lük dozajda kullanılmakta ve damlatıcıların kirecini çözmekte.

Aslında galiba bu gibi soruları detaylı ve teknik cevaplamalıyım ki boşluk kalmasın :) Sağolun bana bunu hatırlattınız.

Mahmut Leventoğlu 24-03-2007 20:55

[QUOTE=Mahmut Leventoğlu;85597]Mine Öğretmenim STARBUC'S lar Arabic Kahve çekirdeklerin den üretilen filtre kahvelerin işleri bittikten sonra isteyen müşterilerine elde kalan posayı ÇOK İYİ GÜBRE VAZİFESİ GÖRÜYOR diye dağıtmaktadırlar. Bu bana mantıklı geldi fakat bir bilginiz varsa bu konuda aydınlanmak isterim. Çünkü kahveler yanma noktasına kadar kavruluyor. Kafam karıştı; eğer mantıklı ise üyelerimize de tavsiye edelim ,oralara uğradıklarında posaları alsınlar. Fakat bir yanlışlık varsa uyaralım.

Şey Mine Öğretmenim ....:(

Mine Pakkaner 24-03-2007 21:01

Mahmut Bey merhaba http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif

Bunu atlamış mıyım çok özür dilerim.:o

Mahmut Bey kahve ve çay posaları kompostların karışımına giriyor. Bunları uygun bir şekilde biriktirip kompostlaştıktan sonra kullanmak mümkün. Bunu nasıl yapacağımızı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2181 başlığındaa konuşmuştuk hatırlar mısınız? Bu arada siz otelin baçesinde arkalarda biryerde bir kompost çukuru mutlaka açmalısınız. Seneye organik gübreniz hazır olur.

Selam ve sevgilerimle.

Mine Pakkaner 24-03-2007 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 88298)

Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına?

Bu ilacı tanımıyorum dolayısıyla yorum yapamayacağım.

Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler.
Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım?

Etiketinde her bitki için kullanım bilgisi mutlaka yazıyordur, yoksa aldığınız yerden öğreniniz.Yapraktan ve topraktan uygulamak için ayrı ayrı formülasyonlar olduğu gibi her iki şekilde kullanılanlar da var.

Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir.

Gübreler zararlı değildir ancak doğal yetiştiricilik yapmak istiyorsanız kimyasal gübre ve ilaç kullanmayınız. Organik gübre, humik asit ve fulvik asitler, aminoasitler, deniz yosunu özütleri kullanınız. Özellikle deniz yosununu hiç unutmamanızı öneririm.

Desteğiniz için teşekkürler.

Cevapları sorunuzun içine dağıttım :)

MSaygin 24-03-2007 22:53

Tamam, çok teşekkürler.Zaten organik gübre desteğiyle hazırladım tüm toprakları, en iyisi hiç bulaştırmayayım bu kimyasalları :)

Balıkcı 24-03-2007 22:54

Deniz yosunu nasıl kullanılır?
Bir işlemden geçmesi gerekir sanırım.
Denizden çıkan yosunu aynen bahçeye atsak, tuzlu olmaz mı?
Serde balıkçılık var ya,yosun bulmak kolay.:p

Mine Pakkaner 24-03-2007 23:04

Yok bu dediğim deniz yosunu özütü, okyanuslarda yetişen makro alglerden elde edilen alginat tuzları diyebiliriz. İçinde amino asitler, bazı vitaminler de oluyor.

Aslında İskoçya'da köylüler okyanustan hasat edilen yosunları yıkayıp kurutup tarlalarına karıştırıyorlarmış.

Laminaria ve Ascophyllum en fazla kulanılanları. Bizdekiler olur mu bilmiyorum. Ancak tarımda kullanılan alginatların elde edildiği makro algler soğuk denizlerde yetişiyor.

Mahmut Leventoğlu 25-03-2007 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 88447)
Mahmut Bey merhaba http://www.agaclar.net/forum/images/icons/icon9.gif

Bunu atlamış mıyım çok özür dilerim.:o

Mahmut Bey kahve ve çay posaları kompostların karışımına giriyor. Bunları uygun bir şekilde biriktirip kompostlaştıktan sonra kullanmak mümkün. Bunu nasıl yapacağımızı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2181 başlığındaa konuşmuştuk hatırlar mısınız? Bu arada siz otelin baçesinde arkalarda biryerde bir kompost çukuru mutlaka açmalısınız. Seneye organik gübreniz hazır olur.

Selam ve sevgilerimle.

Örtmenim çok teşekkürler yanıtlarınız için. Bizim otelde bir kompost çukuru oluşturduk.Çok iyi olacak. Teşekkürler; işlerinizde kolaylıklar dilerim.:))

Balıkcı 25-03-2007 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 88491)
Yok, bu dediğim deniz yosunu özütü, okyanuslarda yetişen makro alglerden elde edilen alginat tuzları diyebiliriz. İçinde amino asitler, bazı vitaminler de oluyor.

Tüh be. Beleşten gübre mi bulduk acaba demiştim.:p

Yine de bir denesem ne olur acaba?
Tuzunu yıkar, akıtır, bir köşede denerim.:o

Ferda Ülkümen 02-04-2007 14:27

2 Eklenti(ler)
Mine Hanım;
Her yıl yaptığım gibi çeşitli firmalardan,değişik çiçek tohumları alıp bir kısmını ektim,filizlendiler.Hepsi aynı mekanda,aynı toprağı kullandım,aynı suyu verdim.Üç firmanın fideleri gayet sağlıklı,diğer bir firmanın tohumlarından çıkan fidelerin renkleri tuhaf görünüyor,yapraklarında beyazlıklar var.Hiç rastlamadığım birşey.Acaba bu bir hastalıkmı? diğer sağlıklı fidelere de bulaşabilirmi?

merdiye 02-04-2007 15:08

Mine Hanım Merhaba,
Öncelikle dergideki yazınızı çok beğendim ve büyük bir ilgiyle okudum çünkü benimde bir tane yelken çiçeğim var. Şimdi üzerinde açmak üzere olan bir çiçeği var (tomurcuk deniyor mu bilemedim) ve oldukça sağlıklı görünüyor ancak saksısını değiştirmem gerekiyor. Aslında bir iki ay önceden değiştirmem gerekiyordu ama yapamadım. Şimdi çiçeği açamak üzereyken saksıyı değiştirmek doğru olur mu acaba?
Bir arkadaşım da yelken çiçeğini,hatta tüm çiçekleri, saksı tabağına su dökerek sulamam gerektiğini söyledi bu konuda ne dersiniz? Cehaletimi hoşgörün bu işlere yeni yeni merak sardım ben.
Teşekkürler...

AtameR 02-04-2007 18:51

http://www.atamer.gen.tr/adine.jpg

Bu çiçeğin adını öğrenmek istiyorum...

Ankarada herdem yeşil bir bitki.. kokulu..
bitki zaten sadece bu yapraklardan oluşuyor... bir apartmanın bahçesinde yerde yanyana bu yapraklardan oluşuyor...

sukranayalp 02-04-2007 19:37

Yaprakalrı mı kokulu Sn Atamer? Tam bilgi vermemişsiniz.Sadece yaprakları kokulu ise kokusunun daha çok neye benzediğini söyleyebilir misiniz?

Mine Pakkaner 02-04-2007 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AtameR (Mesaj 91324)

bitki zaten sadece bu yapraklardan oluşuyor... bir apartmanın bahçesinde yerde yanyana bu yapraklardan oluşuyor...

Atamer, bitkinin tek yaprağının değil tüm görünüşünün fotoğrafını görmek isterim. Bu şekilde ne yapıda olduğunu yaprak dizilişini, boyunu posunu vs. görebiliriz. Çiçekleri ne renk örneğin, hangi mevsim açıyor vs. Şu tek yaprakla bitkiyi tanımadım, diğer bilgileri de verirseniz el birliği ile buluruz umarım.

Mine Pakkaner 02-04-2007 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 91233)
Mine Hanım;
Her yıl yaptığım gibi çeşitli firmalardan,değişik çiçek tohumları alıp bir kısmını ektim,filizlendiler.Hepsi aynı mekanda,aynı toprağı kullandım,aynı suyu verdim.Üç firmanın fideleri gayet sağlıklı,diğer bir firmanın tohumlarından çıkan fidelerin renkleri tuhaf görünüyor,yapraklarında beyazlıklar var.Hiç rastlamadığım birşey.Acaba bu bir hastalıkmı? diğer sağlıklı fidelere de bulaşabilirmi?

Ferda Hanım, resim parlamış net değil.Ama hastalık olduğu kesin. Sanki virüs hastalığı gibi. Ben olsam o fideleri hemen imha ederim. Ekim yaptığınız bulaşık harcı da az miktardaysa atın.

Mine Pakkaner 02-04-2007 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merdiye (Mesaj 91245)
Mine Hanım Merhaba,
Öncelikle dergideki yazınızı çok beğendim ve büyük bir ilgiyle okudum çünkü benimde bir tane yelken çiçeğim var. Şimdi üzerinde açmak üzere olan bir çiçeği var (tomurcuk deniyor mu bilemedim) ve oldukça sağlıklı görünüyor ancak saksısını değiştirmem gerekiyor. Aslında bir iki ay önceden değiştirmem gerekiyordu ama yapamadım. Şimdi çiçeği açamak üzereyken saksıyı değiştirmek doğru olur mu acaba?
Bir arkadaşım da yelken çiçeğini,hatta tüm çiçekleri, saksı tabağına su dökerek sulamam gerektiğini söyledi bu konuda ne dersiniz? Cehaletimi hoşgörün bu işlere yeni yeni merak sardım ben.
Teşekkürler...

Köklerine zarar vermeden, sarsmadan saksıyı değiştirebilirsiniz.

Siz genel kural olarak saksıları üstten sulamaya devam edin. Son senelerde saksılarda sadece torf kullanılması ve ev yetiştiricilerinin de sulama suyunu iyi ayarlayamaması sonucu bu durum iyice yaygınlaştı. Kuruyan torf suyu hızla alta geçiiriyor ve tabaktan geri çekiyor. Anca bu durum bitkide strese yol açıyor veya kök hastalıkları başlıyor. Siz iyisi mi suyu kaçırmadan üstten sulama yapın.

Ferda Ülkümen 02-04-2007 21:55

Ben de şüphelendim Mine Hanım.Onları üzülerek yok edeceğim.
Böyle bir sorun bahçemde de oldu.Tigemden üç yıl önce aldığım japon eriği fidanının mantari hastalığa benzer şekilde yaprakları buruşuyordu.Şakayıkları görmek için gittiğimde Ekayaya bahsettim,O fidanların virüslü çıktığını ve imha ettiklerini anlattı.Meyvaları da çok güzel,nektarine benziyor,bir ilacı yokmu?imha etmeye kıyamıyorum.

Mine Pakkaner 02-04-2007 22:21

Ferda Hanım maalesef virüs hastalıklarının henüz tam bir tedavisi yok.

cyucel 04-04-2007 19:20

Merhabalar Mine hanım

Aranıza henüz yeni katıldım. Birçok konuyu izleyip öğrenmeye çalışıyorum. Balkonumda kocaman bir begonvil ağacım var ondan çelikleme yoluyla çoğaltabilirmiyim. Geçen sene denedim olmadı. Bir de Yasemin de aynı yöntemle mi olması gerekiyor.
Ne kadar çok öğrenmem gereken şey var . Ama ne hikmetse elim mi uğurludur nedir 200 taneye yakın çiçeğim var.
Birde balkon çiçeklerine nasıl bir gübre kullanabilirim. Çok oldum biliyorum, Teşekkür ederim

AtameR 04-04-2007 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AtameR (Mesaj 91324)

http://www.atamer.gen.tr/budane1.jpg

Tam görünümüde bu...

Mine Pakkaner 05-04-2007 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cyucel (Mesaj 92076)
Aranıza henüz yeni katıldım. Birçok konuyu izleyip öğrenmeye çalışıyorum. Balkonumda kocaman bir begonvil ağacım var ondan çelikleme yoluyla çoğaltabilirmiyim. Geçen sene denedim olmadı. Bir de Yasemin de aynı yöntemle mi olması gerekiyor.
Ne kadar çok öğrenmem gereken şey var . Ama ne hikmetse elim mi uğurludur nedir 200 taneye yakın çiçeğim var.
Birde balkon çiçeklerine nasıl bir gübre kullanabilirim. Çok oldum biliyorum, Teşekkür ederim

Begonvilya için http://www.agaclar.net/forum/showthr...ght=begonvilya başlığına, yasemin için http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3548 başlığına bakınız.

Mine Pakkaner 05-04-2007 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AtameR (Mesaj 92100)
http://www.atamer.gen.tr/budane1.jpg

Tam görünümüde bu...

Atamer bitkinizi tanımlayamadım, diğer arkadaşlardan da destek alalım.

Bilen yok mu, arkadaşlar?

tsrl 05-04-2007 15:19

Merhaba,
Benim de gardenyamla ilgili sorunum var . Gardenyamın önce birkaç tomurcuğu sarardı, şimdide yaprakları sararmaya başladı .Sararma yapraklarda damarların arasından değil kenarlardan başladı. Mine Hanımın tarifinizi uygulayacağım ama toprağından çok emin değilim, toprağını değiştirmek istiyorum. Gardenyanın üstü tomurcuk dolu. Tomurcuklu iken toprağı değiştirmem durumu daha da kötüleştirir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Mine Pakkaner 05-04-2007 15:44

Sayın Tsrl hangi tarifimi uygulamayı düşündüğünüzü anlayamadım. Toprağı şu aşamada değiştirmeyiniz. Ancak bitkiyi sarsmadan, toprağını dağıtmadan saksı değiştirip taze toprakla destekleyebilirisiniz. Sararan yapraklar genç yapraklar mı, yaşlı yapraklar mı, bir fotoğraf çekip yollar mısınız? Yalnız bitki yaprakları üzerinde flaş parlaması olmamasına dikkat ediniz. Bir de Bitkilerde Fizyolojik Hastalıklar başlığını dikkatle okuyunuz. Burada cevabınızı bulabilirsiniz.

Bitki ne kadar zamandır sizde. Nasıl bir yerde duruyor, nasıl bakıyorsunuz bunları anlatmanızı da rica edeyim.

sukranayalp 05-04-2007 15:46

Sn Atamer
çiçekleri kokulu ve kahverengi bir sap üzerinde bir merkezden çıkmış, yaklaşık 5 adet pembe çiçekli bir yer örtücü mü?
Bu sorulara evet diyorsanız = Geranium .(Türkçe adını bilmiyorum.)

Mine Pakkaner 05-04-2007 15:57

Şükran Hanım tek yaprağa detaylı bakmak isterseniz burada.

Geranium ve Pelargonium aynı. Yani Türkçe'de sardunya çeşidi.

sukranayalp 05-04-2007 21:26

Mine hn. Pelargonium ve Geranium aynı bitkiler değiller. Familyaları aynı sadece. Geranium 'un çiçekleri - eğer Malva çiçeğini biliyorsanız- Malva'nın çiçeğine benzer. Katmersizdir. Y da daha yakın tarif olarak yonca çiçeğini vereyim . Oxalis diğer adıyla. Pelargonium bitkisinde ise çiçekler yığın halindedir. Küme kümedir. Ayrıca Geranium 'un yeşil yaprakalrı sardunya (pelargonium) kadar tüylü değildir. Genel ortak özellik olarak söyledim. Alttürlere inince belki benzer özellikler görebiliriz. Yine de Geranium'un Türkçe karşılığını bilmiyorum. Eğer buna da sardunya diyorsak yanlış isimlendirmiş oluyoruz. Ayrıca Türk milleti olarak Sardunya'ya (Pelargonium'a) alışığız ama Geranium'a alışık değiliz.

Balıkcı 05-04-2007 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 92424)
Atamer bitkinizi tanımlayamadım, diğer arkadaşlardan da destek alalım.

Bilen yok mu, arkadaşlar?

Itır değil mi?:confused:

Eskiler yetiştirirdi, çiçek açar mı hatırlamıyorum ama yaprakları güzel kokardı.

tsrl 05-04-2007 21:59

3 Eklenti(ler)
Mine Hanım,
gardenyayı 31 Mart cumartesi aldım , yemyeşil tomurcuk dolu ve oldukça sağlıklı görünüyordu. Önce güneşliğin arkasından (güneşlik dediğime bakmayın oldukça aydınlık bir yerdi) kalorifere yakın bir noktaya koydum ama pazartesi günü itibarı ile sararmaya başladı.Sizin tarifiniz dediğim limon tuzu ile karıştırılmış su (şehir suyu değil içme suyu kullandım)ile biraz suladım, iki gün sonrada demirsülfatlı su ile suladım, yapraklarını da sulamayı ihmal etmedim. Ama hala sararma devam ediyor. Sararma önce tomurcuktan başladı sonra yaşlı yapraklara sıçradı. 'Yerini mi sevmedi' diye düşünüp mutfağa aldım orada aydınlık ama bizim mutfak camı sürekli açık acaba camdan mı etkilendi birtürlü çözemedim.Yaprakların altına üstüne baktım herhangi bir asalak bulamadım ama bazı genç yapraklarında şekilleri biraz bozuk (yaprak canlı parlak,tek tarafları büzüşmüş gibi)
Resimleri eklemeye çalışıyorum umarım başarabilirim, ilginiz için çok teşekkür ederim.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1175802147

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1175802232

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1175802307

sukranayalp 05-04-2007 22:26

Sn Balıkçı Itır değil.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025