![]() |
Mine hanım,mandalina ağacımın sulamasını dün sabahtan bolca yaptım,fakat bugün yine bir değişiklik yok.Yapraklar ve dallar aynı durumda.Ağacın 1 metre kadar ilerisinde ortanca mevcut,onu hergün suluyorum.Acaba onu suyu mandalin ağacına ulaşıp,böyle birşeyemi sebep oluyor?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Assitlik çok yüksekse tarım kireci ile ıslah ederiz ama onu da toprağa karıştırmanız gerekirdi. |
mine hanım
iyi günler, sitede yaprak bitleri ve beyaz sinek mucadelesinde onerilen ilaclardan biri de , pelin otu + cok aci biber karisimi.. benim sorunum pelin otu ve biber taze mi olacak. herhangi birisi kuru olabilir mi? kuru olacaksa nasil karistirilacak ? yardimlariniz icin tesekkurler saygılarımla |
mine hanım
bir bilene soralim denilince benim aklima siz geliyorsunuz.. gecen yıl yanlislıkla yaprak biti ilaci yerine yabanci ot ilaci atildi Japon güllerinin ustune. aninda hepsi sararip soldular. bende daha fazla zarar gelmesin diye tum sararan yapraklari kopardim. o gun bugundur japon gulleri kendine gelemedi. bugunlerde kucuk kucuk yapraklar acmaya basladi. gelismelerine nasil katki da bulunabilirim. ikinci sorunumda portakal agacim. 30 yaslarinda. bahceden söküm ile alinmis. saksida yesermis ve portakal meyveleri vermeye baslamisti. ben bu durumda iken satın aldim gecen yil eylul ayinda. bahceye diktiler. ustundeki meyveler tam olgunlasmadi. oldugu gibi kaldilar. dikildikten sonra tek bir yaprak bile acmadi. bu sene tum narenciye agaclari yapraklar acti cicekler acti. meyveler olusmaya basladi. ama benim portakalda herhangi bir gelisme yok. ziraat muhendisin onerisiyle humik asit ve azot-potasyum-fosfor + 2me iceren gubre verdim. gene herhangi bir hareket yok. mevcut dallari ust kesme yapmam gerektigi soylendi onu da yaptim. mine hanım, portakalim icin ne yapabilirim. saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok yaşlı ve şu anda belli ki ölüm kalım mücadelesi veriyor. Çiçek açmaması ve buna bağlı olarak meyve vermemesi güzel. Buna harcayacağı gücü kendini yaşatmaya harcasın. Ziraat mühendisiniz güzel bir tavsiyede bulunmuş. Ben ek olarak bir yosun gübresi dediğimiz preparatı da uygulamanızı tavsiye ederim. Maxi crop güzeldir örneğin. Sonra beklemeye devam... |
mine hanım merhabalar... kurtköy de bir hobi bahçem var.elimizden geldiğince domates salatalık patlıcan biber ektik.fidelerimiz tuttu.çiçekler verdi .işin en zevkli tarafına geldik.ama bahçemizde kocaman bir ağaç var maalesef.bu hafta bahçeye gittiğimizde ağaçtan onlarca abartmıyorum tırtılın ağlarla aşagıya sallandığını gördük. hem sebzeleri yemeleri açısından hem de çocukların bahçeye girememesi açısından rahatsız olduk.kimyasal ilaçlama da yapamıyoruz bir çare lütfen...
|
Tırtıl
Sayın Mine Pakkaner,
Sayın solfejnur un karşılaştığı durum ile geçtiğmiz hafta Riva dan itibaren Gebze kuzey bölümüne kadar birçok bahçe, tarla sahibinin karşılaştığını duydum. Duyumum Gebze köylerinden Molla Fenari deki ziraat odasındaki Ziraat Mühendisi bir bayandan idi. Benim bahçemde de Sayın Çekirdeğin "Yeni Bir Yaşam Yine Yeniden" başlığındaki 100 nolu topiğinde yazdığı gibi yüzbinlercesi 1-2 gün içinde ağaç ve bitkilerime saldırdı. Ancak bizim buradakiler her tarafları siyah ve önce 4-5 mm uzunluğunda, 1mm kalınlığında idiler. Aynı durum komşularımda da mevcuttu. Hemen Delfin kullandım. Temas edenler etkilendiler ama daha az da olsa yenileri gelmeye birkaç gün devam ettiler. Bunun üzerine bahsettiğim ziraat mühendisi bayanın tavsiyesi ile sistemik bir ilacı alıp sebze meyvelerim dışındaki bitkilere uyguladım. Oldukça etkili oldu. İnanilmaz şekilde bitki ve ağaç seçiyorlar. Örneğin ben sistemik ilacı uygulayana kadar artık ağaç olmuş Mor salkımımı dal ve sap haline getirdiler. Ayrıca sayın Solfejnur un söylediği gibi insanın üzerine gelip deri ile temas ettiğinde sivrisinek ısırığı gibi kabartıp allerji yapıyorlar. Sitemizdeki bir bayanın antihistamin almak zorunda kaldığını biliyorum. Bu konuda daha yazabilirim ama sizin çok kıymetli vaktinizi almadan soruma geçmek istiyorum. Ayrıca resim çekmediğim için şimdi pişmanım. Bizim bölgede yaşadığımız 12 yıldan bu yana ilk kez karşılaştığımız bu doğa olayını nasıl yorumlarsınız? Sayın Çekirdek gibi sizin bölgelerde de aynı durum oluyormu? Aradım ama ağaçlar.net de zararlılar arasında benzerlerine rastlamadım. Tabii her sene bu mevsimlerde çeşitli tırtıllara rastlıyorduk ama bu miktarda hiç olmamıştı. Zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Herşey gönlünüzce olsun. |
çimlerim hakkında
2 Eklenti(ler)
Mine hanım iyi günler.Yaklaşık 3 hafta önce bahçemde çim ekimi gerçekleştirdim ve fotoğraftaki boya ulaştılar.Forumdaki çimle ilgili konuları dolaştığımda turf-set ve map kullanımı çoğunlukla tavsiye edilmiş fakat ben bunu henüz çok genç olan çimlerimde kullanıp kullanmamakta kararsızım.Kullanmamı tavsiye edermisiniz ? Ayrıca diğer fotoğraftada gözüktüğü gibi toprağın bazı noktaları hafif karardı,bu yosunlaşmanın habercisi mi? Çok dikkat etmemiştim fakat sanırım bu durum geçen haftalarda bol yağıştan kaynaklanan göllenmelerden oldu.Bu durum için tavsiye edebileceğiniz birşey varmı? Daha önce mandalina ağacım için peras ve peras bakır tavsiye etmiştiniz,eğer kullanmam uygun olursa turf-set ve map'ı da İzmir'de(hatta mümkünse Karşıyakada) alabileceğim bir yer tavsiye edermisiniz?
Şimdiden teşekkür ederim. |
Mine Hanım merhabalar.
Benim sorum; alıç fidanına(siyah ve kırmızı), armut(deveci ve tozlayıcısı) aşılayabilir miyiz:confused: Aşılanabilir ise hangi aşıyı önerirsiniz:confused: Teşekkürler... |
Merhaba Mine Hanım,
Öncelikle bir önceki sorumda vermiş olduğunuz tavsiyelerden ötürü çok teşekkür ediyorum.Geçen hafta Eminönü'nde zirai ilaç ve gübreler satan ve sahibinin de ziraat mühendisi olduğu dükkandan içinde doğal humik asit olduğu yazılı,ithal,beyaz renkte minik yuvarlak katı tanelerden oluşan gül coşturan aldım.5 yaş altı güllere bir çorba kaşığı(25 gram),5 yaş üstü güllere de en fazla 50 gr. güllerin dibine topragına karıştırarak verileceği ve 2 ayda bir kullanılacagı yazıyordu.Ziraat mühendisi beyefendi gül coşturanın potasyum ağırlıklı oldugundan çiçeklenmeyi teşvik edici olduğunu ve diğer süs bitkilerinde de rahatlıkla kullanabileceğimi söyleyince bende diğer süs bitkilerimin altına ki hepsi 5 yaşından küçük oldugundan hepsinin dibine 25 gram yani bir çorba kaşığı koydum.Ancak bazı bitkiler gül coşturandan olumsuz etkilendi.Mesela selluka fidelerimden birisinin gövdesi çürüdü,karardı ve öldü.Yine melisamın yaprakları kuruyuverdi.Birkaç dalı sağlam..Bu aşamada neler yapabilirim?Neden böyle bir sonuç ortaya çıktı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Toprağa inenlerle mücadelede toprak işleme önemli bir yardımcı. Bütün tırtıllar bütün bitkilerle beslenmez. Kimisinin besin kaynağı 2-3 le sınırlıyken kimi sadece bir bitkiye zarar yapar, bir diğeri ise polifagtır. Önüne ne gelirse yer. Eğer ergenler yumurta bırakmadan önce herhangi bir sebeple zararlanırlarsa veya yumurtalar zararlanırsa seneye bu kadar yoğun olmazlar. Ama koşullar çok uygun olursa, mücadele de olmazsa problemi artarak yaşarsınız. |
Alıntı:
Göllenmelerin olmasından sonra kararmalar varsa akla gelen kök boğazı hastalıkları ve çökertenlerdir. Peras2 la çimdeki mantar hastalıklarında çok güzel sonuç alıyorum. Tavsiye ederim. Ben zirai malzemelerimi Kemeraltı'nda ilaççı ve tohumcuların olduğu sokaktan temin ediyorum. Doğa Tohumculuk' ta bulabiliyorum. |
Alıntı:
|
Mine hanım Boludaki bahçemizde bulunan armut ağaçlarında aşağıdaki şekilde yanıklıklar oluşmuş. Acaba ne tür bir hastalık. Bilgi verebilirseniz sevinirim.http://www.agaclar.net/forum/showpos...3&postcount=12
|
Bunlarda yine bahçemdeki ve balkonumdaki elmalarda sanırım külleme hastalığı. Tedaviler konusunda neler yapılabilir. http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=62
|
begonyam bitlendi
Merhaba Mine Hanım;
Daha önceki tavsiyelerinizle balkon ve salonda yaklaşık 15 adet sağlıklı bitkim oldu. Tek sorunum en çok sevdiğim 'begonyam'daki' bitler. Aslında her şey 10 gün öncesine kadar gayet yolundaydı ancak 10 gün önce yapraklarında bit gördüm, hemen akşam Çiçek Coşturan yaprak temizleyici aldım ve uyguladım ertesi gün bir kaç ufak kalıntıya rastlayınca tekrar uyguladım ve bitler temizlendi. Ancak yaklaşık 5 gün önce tekrar bitlenme (ve daha yoğun şekilde) meydana geldi. Bu arada bazı yaprakları ve az miktarda çiçeği kaybettim. Asıl olan ana bitkiyi kurtarmak diyerek; Kırmızı toz biberli tarifinizden 1/6 oranını uygulayarak bitkiyi temizledim. Bu işlemi Pazartesi günü yaptım, şu anda bit yok ancak bitki genel olarak sağlıklı görünmüyor, 2 veya 3 adet yaprağı kaldı. ayakta duramadığı için orkide çubukları ile destek verdim. Her akşam eve girer girmez kontrol ediyorum ama pek bir değişiklik yok. Öneriniz nedir, özellikle üzerindeki biber kalıntılarını temizlemeli miyim? Ekstra besin v.b vermeli miyim? Saygılarımla, |
Mine Hanım merhaba,
Isparta gülüm ile ilgili bazı bilgiler alabilirsem sevinirim Saygılar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=37 |
Sevgili Mine PAKKANER ;
Size sormak istediğim bir soru var ama doğru yer burasımı bilemedim ve soruyu nasıl anlatırım onuda bilemedim Mine hanım ben bir internet sitesinden köklendirme tozu aldım. Alüminyum gri ambalajı vardı ve tozun rengi deve tüyü , pudra rengi gibi bir renkti. Ambalajda açıklama , kullanım talimatı namına bişey yoktu , bende bilir bilmez kullanıyorum. Hem kuru hem sulandırarak , ama tam olarak nasıl kullanabilirim , hangi bitkilerde kullanabilirim , mevsimi varmıdır , işte bunları bilemedim. Birde sanki bu tozu kullandığım bazı bitkileri yaktığı hissine kapıldım. SON SORU EN İYİ KÖKLEDİRME APARATLARI HANGİLERİ MARKALARI **** SATILDIĞI YERLEN NERELERDİR.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim , sizi yorduysam da şimdiden özür dilerim.. Saygılarımla... :D:o:confused: |
Sayın Mine hanım, kabuklu yaprak bitleri için ne yapılabilir? Erik ve Kiraz ağaçlarının gövde ve dallarında bayağı var. Normal böcek ilaçları sanırım fayda etmez bunlara, hazır ilaçları kullanmak istemiyorum, elde yapılabilen etkili bir ilaç hazırlanabilir mi? Teşekkür ederim..
|
şimşir ağacım kuruyor
|
Mine hanım
iyi günler marketler çim çosturan veya cicek costuran isimleri altinda bir suru solusyonlar satiliyor. iceriklerine baktigimda suni gubre (azot fosfor potasyum) ve bir kaç iz elementten olusuyorlar. NPK oranlari degisebiliyor. costurucu solusyonlari biz yapamaz miyiz ? nasilsa olsa hepimiz (hepimiz hatali olabilir cogumuz) suni gübre kullaniyoruz. bu gubreleri alip suda eriterek bitkilerimize costurucu olarak kullanabilir miyiz ? (elbette NPK oranlarini ayarlamak sartiyla) neden suni gubreleri kati halde topraga atip sonra da erisinler diye bol bol suluyoruz. gubreleri once eritip eriyigi topraga versek olmaz mi? saygilarimla |
Mine Hanım, keçi sakalı (spirea) üretimi ile ilgili internette biraz araştırma yapınca hep tekrarlanan şöyle biranlatım buldum:
...diğer bir çelikle üreiim yolu, Temmuz ayında o yılki sürgünlerden 5 - 7.5 cm uzunluğunda hazırlanan yeşil çeliklerle olmakladır. Hazırlanan çelikler, soğuk yastıklara dikilirler. Çeliklerin üzeri ayrıca naylonla örtülür. Dikimden takriben 5 halta sonra %100'e yakın oranda köklenme elde edilir. Çelikle üretimde üçüncü yol ise. çelikler Haziran ayında bir Önceki yöntemde anlatıldığı gibi hazırlanır. Hazırlanan çelikler alçak tünellere dikilirler. Merak ettiğim soğuk yastıklara dikmek ne demektir bu sıcakta toprak ve soğuğu nasıl buluşturabilirm ki, ve alçak tünel nedir ki nasıl dikim yapılsın? Yani sözün özü, ben bu ayda veya Temmuz ayında alacağım çelikleri direk toprağa dikip, sulasam yeterli olmazmı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Gübreleri suda eritip kullanacağınıza sıvı gübre alın. Katı gübreleri toprak değiştirirken kullanacağınız harca katın. Toprak üzerine serilen gübreden fayda alamazsınız. Gübrelerin de alınım derinlikleri vardır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025