![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2009
|
Mine hanım merhaba, yine ben ![]() Birkaç sorum daha olucak size. 1.Nar çekirdeklerini ufak plastk bardaklara ektm, bunları bi poşetle kapatmalımıyım yoksa balkonda dursalar çimlenirlermi? 2. Pazardan aldğmz biberlern tohmnlarını çimlendireblirmiyiz, eğer çimlendreblrsek hangi mevsmlerde bu işlemi yapmalıyız? Şimdi den teşekkrederm. Umarım sizi yormuyorzdur ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine Hanım; Kasım da bahçeme dikilmek üzere, saksı da bir Eskalonya aldım. Şu anda fidancı da olduğu için görüntüleyemiyorum. Ancak bana kalırsa, köklerinden ayırılıp, en az bir, hatta iki eskalonya daha elde edilebiliyor. (Üstelik toprağı ile birlikte kesilebilecek şekilde. Torf içinde değil yani.) Eskalonya' da kök ayırma yapılabilir mi? En azından biri, iki yapmak isterim. Ne dersiniz? Saygılarımla. Not: İki tane de alabilirdim ama, Samsun'a götürülecek ve oradaki bahçeme dikilecek. Üstelik onunla birlikte götüreceğim, 4-5 saksı daha bitki var! Bir de otobüsle götüreceğim için fazla yüküm olsun istemedim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi toprağıyla birlikte kesin. 2 saksıya alın. Bahçeye geçirmeyin, saksıda kuytu bir yerde kışı geçirsinler. Kökü yaraladığınız için yeşil aksamda da budama yapın. Kökteki yara yerlerine odun kömürü tozu ve elinizde varsa köklendirme hormonu sürün. Can suyunu aspirinli su solüsyonu ile verin. Yarım litre suya bir aspirin eritin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
2. Biber tohumlarını her mevsim çimlendirebilirsiniz. Ama fideleri dışarıda yetiştireceğinize göre ona uygun bir mevsimde çimlendirmelisiniz. Mart başı çimlendirme işlemini başlatıp sonra erken baharda fidelerinizi balkona veya bahçeye dikersiniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|