agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2006, 18:07   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-05-2006
Mine Hanım,

Fabrikamızın yeşil alanlarında yaklaşık 10 sene önce dikilmiş olan bahçe süs bitkileri var. Sanıyorum dikilirken pek küçük oldukları için sık dikilen bitkiler zamanla büyüyerek birbirlerine karışmışlar.

Yeşil alan düzenlemesi için bugün görüştüğümüz bir firma yetkilisi, bu bitkileri nakletmenin mümkün olmadığını, fazla olanları ancak söküp atabileceklerini söyledi.

Oysa ben bu bitkileri fabrikanın başka alanlarına aktarabileceğimizi umuyordum.

Sorum bunun mümkün olup olamayacağı. Yanıtlarsanız sevinirim.

egökkuş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-09-2006, 23:27   #2
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egökkuş

Fabrikamızın yeşil alanlarında yaklaşık 10 sene önce dikilmiş olan bahçe süs bitkileri var. Sanıyorum dikilirken pek küçük oldukları için sık dikilen bitkiler zamanla büyüyerek birbirlerine karışmışlar.

Yeşil alan düzenlemesi için bugün görüştüğümüz bir firma yetkilisi, bu bitkileri nakletmenin mümkün olmadığını, fazla olanları ancak söküp atabileceklerini söyledi.

Oysa ben bu bitkileri fabrikanın başka alanlarına aktarabileceğimizi umuyordum.

Sorum bunun mümkün olup olamayacağı.
10 sene büyük zaman. Bu süre içinde bitkiler çok gelişmiştir. Bütün bitkiler nakletmeye uygun değildir.
Ancak pek çoğunu nakletmek de mümkün olabilir.

Ancak öncelikle taşınabilecek ve taşınamayacak olanların tespiti şart. Çıkarılacak bitkilerin düzenlemeyi bozmaması ve yeni yerlerinin seçimi önemli.

Büyük firmaların ağaç söküm dikim makinaları var, çok büyük olanlar onlarla nakledilebilir. Belediyelerde de bu makinalardan var, kiralamanız mümkün olabilir. Bu iş için profesyonel,uzman bir ekiple çalışmanız şart. Bitkiyi iyi tanıyan, kök yapısını bilen, nakledilme şartlarını sağlayabilecek bir ekip olmalı. Yoksa bitkiler ziyan olur üzülürsünüz.

Kolay gelsin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025