![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Sitemizden keyif almanızı dileriz.Yeni gelen üyeler başlığında lütfen kendinizi tanıtınız, Çevre düzenlemesinde dikkat edilmesi şart olan bir kaç noktayı peyzaj mimarı moderatörümüz Plumbago aşağıdaki mesajda yazmıştı. Selamlar. http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=1341&page=2 |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ağaç dostu
|
Mine hanım anladığım kadarıyla bitkilerin 1. ve 2. sulamalarında oksijenli su kullanılmasını öneriyorsunuz. Bir de hatırladığım kadarıyla tohum ekmeden önce toprağı oksijenli suyla bir kez sulamak faydalı diye yazmıştınız. Sürekli olarak oksijenli suyla sulamanın zararı var mı? Bunu soruyorum çünkü oksijenli sulamadan sonra bazı bitkilerimde bariz canlanma oldu. Bir diğer sorum şu; Bazı bitkilerim olduğu gibi duruyor. Filizleri var ama açmıyor. Boyları büyümüyor. Solma da yok ama garip bir cansızlık hali var. Sanki "bitkisel hayatta" gibi duruyorlar )Aloe gibi köklerde bir sorun mu var diye düşünmeye başaladım ama sormadan da dokunmadım. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Oksijenli su aktivatör olarak da çalışıyor. Ancak her sulamada vermeyin.İlk birkaç sulamadan sonra her 3 sulamada bir tekrarlayın. B vitaminini de 15 günde bir verin. Bitkileriniz dışarıya çıktı ve daha az sulanıyor değil mi? Yeni saksı harcınıza dikim yaptınız sanırım. Genel olarak cansız duran bitkilere de şöyle bir uygulama yapalım; Aspirinli suyla sulayın ve yapraklarına da ya sabah çok erken ya da akşam üzeri oksijenli sulu solüsyon verin. Bir de siz bir Captan ve İSR 2000 alın isterseniz, ara ara dönüşümlü olarak onları da kullanmak durumunda olabiliriz. Bunlardan Captan fungusit, İSR 2000 ise bitki aktivatörüdür, daha önce belirtmiştim bağışıklık ve dayanıklılık mekanizmasını harekete geçirir. Kolay gelsin ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
mine hanım çok ilginize çok teşekkür ederim.saygılar |