![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
mine hanım sedir çeliklerinin tutması ne kadar zaman alıyor.sediri çelikle üretirken özel olarak dikkat eilmesi gereken şeyler varmı.? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
agaclar.net
|
Çelikten sedir üretimi
Alıntı:
![]() Çelikleri hormonla muamele ettikten sonra bir de fungusit uygulayın. Köklendirme ortamı olarak perlit kullanmanızı öneririm. Şeffaf bir kaba dikim yapın ki, köklendi mi köklenmedi mi diye izleyebilin Ancak ışıktan yeşermemesi için kabı kaplayın, 4 -5 ay kadar sonra kökleri görme şansınız olur. Bir de ara sıra oksijenli su ile verdiğim tarifi uygulayarak sulayın ki hastalık gelişmesine engel olun. Çeliği perlite batırarak dikmeyin. Bir çubukla perlite delik açın,sonra çeliği dikin ve sıkıştırıp sulayın. Düzenleyen Mine Pakkaner : 08-05-2006 saat 21:18 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum)yoksa elimde limon ağaci(kabuklu ve pamuklu bit) için aldığım ilaci mi kullanıyım.İlacin ismi Koruma V-92.Dediğim gibi hem çok az şimdi hemde başka bitkide yok.Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Alıntı:
Bu pamuk bitiyle elle toplayarak mücadele bence etkili olmuyor. Öyle zannediyoruz ama olmuyor...Siz ellerinizle gördüklerinizi toplarken, gözlerinizle göremedikleriniz büyümeye ve yayılmaya devam ediyorlar. Siz en iyisi Mine hanım tavsiyesi Bayer Confidor u alın elinizin altında bulunsun. Pişman olmazsınız! Bu bit yüzünden bende dahil birçok bitkilerini kaybedenler var... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Tavsiyeniz için teşekkür ederim Sn.Petulya. Öyle yapacağım.Geçen sene sardunyamı bu şekilde kayıp ettim. Böylece bu bit türü ile tanışmış oldum ama tedavide geç kaldım malesev. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
dogal dusman
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum) yazmısınız eger pamutlu bitler yaprak basına az ıse orda bır dogal denge vardır eger artma goruyorsanız sıze tavsıyem pamukbitin dogal dusmanı bulmanız dogal dusman zaten pamutlu biti yok edecektır |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Shaitan, Sellukanın baş düşmanı Kırmızı ÖRÜMCEK. Dikkat edinde sellukanızı sarmasın. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
|