agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2007, 09:13   #1
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
Söylediklerinizi uygulayarak, gelişmeleri bildireceğim. Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler.

habibe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-09-2007, 12:41   #2
Ağaç Dostu

Arzu Kasapoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2007
Galeri: 256
Merhaba Mine Hanım,
Sardunyalarımda uzun zamandır pas hastalığı var.Geçen yıl sardunyalarımın sağlıklı yerlerinden çelikler aldım ve yeniden diktim.Diktiklerimin bir kısmı tutmadı ve bir çok rengi maalesef kaybettim.Tutmuş olanlar iki ay öncesine kadar çok güzeldi.Fakat birkaç gün sürekli yağan yağmurla beraber bu hastalık yeniden ortaya çıktı ve sardunyaların üzerine yağmur yağdıkça bu hastalık daha da ilerledi.
Ziraat ilaçları satan bir dükkana durumu anlattğımda bana topas isimli bir ilaç verdiler.Bu ilacı begonyalarımdaki beyaz küf hastalığı içinde kullandım, onlarda işe yaradı ama sardunyalarımda hiç bir etkisi olmadı.
Sardunyalarımı bu hastalıktan kurtarabilek bir ilaç varmı acaba?

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2007, 13:23   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu Mesajı Göster
Merhaba Mine Hanım,
Sardunyalarımda uzun zamandır pas hastalığı var.Geçen yıl sardunyalarımın sağlıklı yerlerinden çelikler aldım ve yeniden diktim.Diktiklerimin bir kısmı tutmadı ve bir çok rengi maalesef kaybettim.Tutmuş olanlar iki ay öncesine kadar çok güzeldi.Fakat birkaç gün sürekli yağan yağmurla beraber bu hastalık yeniden ortaya çıktı ve sardunyaların üzerine yağmur yağdıkça bu hastalık daha da ilerledi.
Ziraat ilaçları satan bir dükkana durumu anlattğımda bana topas isimli bir ilaç verdiler.Bu ilacı begonyalarımdaki beyaz küf hastalığı içinde kullandım, onlarda işe yaradı ama sardunyalarımda hiç bir etkisi olmadı.
Sardunyalarımı bu hastalıktan kurtarabilek bir ilaç varmı acaba?

Topas külleme ilacıdır. Pasta işe yaramaz. Hastalık yeni başladığında kükürt etkili olabilir ancak daha sonraki aşamalarda maneb veya zinebli bir ilaç kullanmanız gerekir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-09-2007, 19:01   #4
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Bu narın sıkıntısı ne acaba?

Tamam, bu sene anormal tabiat şartları var, kuraklık, susuzluk, sıcak...

Bu nar da susuz mu kalmış dersiniz?

Yaprakların arkasında herhangi bir zararlı göremedim, sadece anormal renk ve şekil var.
Ne yapmalıyım?
Teşekkürler.

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2007, 13:14   #5
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BALIKCI Mesajı Göster
Bu narın sıkıntısı ne acaba?

Tamam, bu sene anormal tabiat şartları var, kuraklık, susuzluk, sıcak...

Bu nar da susuz mu kalmış dersiniz?

Yaprakların arkasında herhangi bir zararlı göremedim, sadece anormal renk ve şekil var.
Ne yapmalıyım?

Balıkçı narınız susuz değil. Bu durumu ise bir bitki besleme problemini akla getiriyor. Fosfor ve magnezyum ağırlıklı bir besleme yapınız.

Bir sonraki mesajda sorduğunuz ligustrumlarda bu kuruma sorunu son senelerde oldukça yaygınlaştı. Aynı sorun limoni servide devar. kesin nedeni henüz bilinmiyor, çünkü ülkemizde süs bitkilerine ilişkin bu tür araştımalar nadiren yapılıyor. Ben sert budamanızı ve bakırlı bir preparatla ilaçlamanızı öneririm.

Eski 06-09-2007, 19:13   #6
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Peki! ya bu ligustrumların bazısı neden kuruyor?(Bunlar ligustrum değil mi, yoksa yanılıyor muyum?)
Ötekiler de sırayla kuruyacak mı?
Şu ikisini yaptığım gibi derinden budayıp bol su versem yeniden canlanırlar mı acaba?

Tekrar tekrar candan teşekkürler

Eski 06-09-2007, 21:26   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Mine Hanım
koyun ve keçi gübresi ,balkon ve terasda duran saksı çiçekleri (böğürtlen-ahududu-frenk üzümü-yasemin-sarmaşık vs) için kullanılabilir mi?

Konuştuğum bir kaç çiçekçi koyun ve keçi gübresinin saksıda kullanılmayacağını çünkü hastalık yapacağını söylüyor...Siz ne dersiniz?

Eğer kullanılmaz ise pastörize edilen doğal gübreler hakkında ne dersiniz?Nereden bulabilirim?

Teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2007, 16:59   #8
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Koyun ve keçi gübresi eğer güzelce yanmışsa yukarıdaki bitkiler için harcına katmak suretiyle kullanabilisiniz. Ancak bulma şansınız olursa pastörize gübreyi öneririm. Ben Biofarm marka kullanıyorum. İzmir' de Doğa Tohumculuk bayisi.

http://www.camli.com.tr/yem.html adresi de firmanın sayfası.

Eski 09-09-2007, 13:46   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Mine Hanım teşekürler, bakalım Ankara'da biofarmın gübresini bulabilecek miyim?Sanırım bir de Keskinoğlu'nun organica diye pastorize tavuk gübresi var.

Mine Hanım bir de aklıma takılan bir husus var cevaplarsanız sevinirim,

Korumanın V-92 diye yazlık yağı var, litrede 700 mg mineral yağ içeriyor bu ürünü kırmızı örümcek için kullandım...

Bu ürünün etiketinde yararlı böceklere zararsızdır, antidotu yoktur ,zehirsizdir diye yazıyor bu durumda bu ürün için organik diyebilirmiyiz? Mineral yağdan kasıt nedir?

Teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-09-2007, 11:17   #10
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Mine Hanım Merhaba,

Bahçemdeki söğüt kalıntısı -forumda daha önce sormuştum- hakkında peyzaj açısından görüşünüzü alabilir miyim?http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=s%F6%F0%FCt
Bulunduğu yer evin arka bahçesi. Bu kısmı da kontrollü olarak ağaçlandırmaya çalışıyorum. Eve uzak kısımda bir kaç tane bodur meyva ağacı, erguvan, eve yakın kısımda bodur ardıçlar var. Kenarlarda değişik çalılardan oluşan öbekler var. Bu da eve yakın bir kenarda idi. Kalıntı yeşerdi, biz de çıkarmadık. Şimdi de daha çok büyümeden karar vermek zamanı geldi.

Tereddütüm bırakırsak görsel açıdan bahçe için uygun olur mu? Bu formu budasak bir şeye benzer mi? Olduğu gibi bıraksak nasıl olur? Büyüyünce nasıl olacağını bilemiyorum. Yoksa kendisi bonsai adayı olacak. :-)

Name:  sogut.jpg
Views: 1770
Size:  61.1 KB Name:  sogut2.jpg
Views: 1672
Size:  48.9 KB

sabah Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2007, 13:34   #11
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Mine Hanım Merhaba,

Bahçemdeki söğüt kalıntısı -forumda daha önce sormuştum- hakkında peyzaj açısından görüşünüzü alabilir miyim?http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=s%F6%F0%FCt
Bulunduğu yer evin arka bahçesi. Bu kısmı da kontrollü olarak ağaçlandırmaya çalışıyorum. Eve uzak kısımda bir kaç tane bodur meyva ağacı, erguvan, eve yakın kısımda bodur ardıçlar var. Kenarlarda değişik çalılardan oluşan öbekler var. Bu da eve yakın bir kenarda idi. Kalıntı yeşerdi, biz de çıkarmadık. Şimdi de daha çok büyümeden karar vermek zamanı geldi.

Tereddütüm bırakırsak görsel açıdan bahçe için uygun olur mu? Bu formu budasak bir şeye benzer mi? Olduğu gibi bıraksak nasıl olur? Büyüyünce nasıl olacağını bilemiyorum. Yoksa kendisi bonsai adayı olacak. :-)

Eklenti 20396 Eklenti 20399
Bahçenizin genel görünüşünü bilmeden bu soruyu cevaplamak zor, bu şekilde çalı gibi büyürse, eve de yakın bir konumda olduğundan hoş durmaz. Siz onu tek gövde bırakacak şekilde kışın budayın.

Eğer bu form hoşunuza gidiyorsa kışın tamamen yapraksızken söküp alın ve evin uzak bir noktasına taşıyın.

Eski 13-09-2007, 13:28   #12
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Mine Hanım teşekürler, bakalım Ankara'da biofarmın gübresini bulabilecek miyim?Sanırım bir de Keskinoğlu'nun organica diye pastorize tavuk gübresi var.

Mine Hanım bir de aklıma takılan bir husus var cevaplarsanız sevinirim,

Korumanın V-92 diye yazlık yağı var, litrede 700 mg mineral yağ içeriyor bu ürünü kırmızı örümcek için kullandım...

Bu ürünün etiketinde yararlı böceklere zararsızdır, antidotu yoktur ,zehirsizdir diye yazıyor bu durumda bu ürün için organik diyebilirmiyiz? Mineral yağdan kasıt nedir?

Teşekkürler.
Mineral yağlar organik değildir. Kimyasal yollarla edilmiş bir yağ emülsiyonudur.

Kanatlı gübrelerini kullanırken dikkatli olun. Yüksek oranda azot içerir, bir de tuzu yüksek olabilir. Analiz değerlerine bakın.

Eski 10-09-2007, 11:51   #13
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Humus nedir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sorularınız için burayı kullanabilirsiniz...
Nereden temin edilir.

celalsungur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-09-2007, 12:42   #14
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Humus nedir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Nereden temin edilir.

''Humuslu topraklar:Siyah enkte bir topraktır. koyu renk olduğu için çabuk ısınıp kolay tava gelirler.su tutma kapasiteleri iyidir.Besin maddelerince zengindirler. Tava gelince kolay işlenirler.''
Böyle bir açıklama buldum net te...

celalsungur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-09-2007, 13:37   #15
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Humus nereden temin edilir.
Humus topraktaki organik maddelerin temel ögesidir. İçerisinde hümik ve fülvik asitler bulunur. Toprağınıza ziraatçinizden alacağınız hümik ve fülvik asitleri ekleyerek humusça zenginleştirebilirsiniz.

Eski 13-09-2007, 13:40   #16
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu ara sorduğunuz soruları işlerim nedeniyle hemen cevaplayamadığım için üzgünüm. Ancak vakit buldukça atlamadan cevaplayacağıma söz veriyorum.

Teşekkür ederim.

Eski 13-09-2007, 14:16   #17
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Bu ara sorduğunuz soruları işlerim nedeniyle hemen cevaplayamadığım için üzgünüm. Ancak vakit buldukça atlamadan cevaplayacağıma söz veriyorum.

Teşekkür ederim.
Söyleyecek söz bulamıyorum.

Mine hanım kardeşimiz yine bir çırpıda hepimize derman elini uzatmış.

Bu mübarek Ramazan ayında can-ı gönülden Allah razı olsun diyorum.

Mesajlarımı daha önce gören Şükranayalp dostumuz da aynı görüşleri dile getirmişti. O'na da tekrar teşekkür ederim.

Yağmurdan sonra çimlerin de ligustrumların da yeşillenmeye başladıklarını farkettim sanki.
Kendimi kandırmıyorsam, yağmur yaramış(inşallah).

Nar ağacına gübre vereyim.
(Ben suni gübre kullanmıyorum, yarı yanmış ahır gübresinden şerbet versem veya kök toprağına yanmış gübre karıştırsam, nasıl olur?

Eski 13-09-2007, 19:33   #18
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bu kez bir sunni gübre takviyesi yapsanız iyi olacak gibi. Özellikle iz elementli olması gerek.

Eski 13-09-2007, 19:58   #19
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Pekala, usta sözü dinlerim.

Eski 14-09-2007, 09:38   #20
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Mine Hanım Günaydın,

Sabahları yürüyüş yaptığım yolun üzerinde erguvan ağaçları var. Tohumlar üzerinde kurumuş. Bu tohumları isteyen herkese göndermek istiyorum. Tohumları kolayca çimlenir mi? Erguvan, her bölgeye uyum sağlayabilir mi? Bu konuda görüşünüzü almak istiyorum. Teşekkürler.

yukka Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-09-2007, 17:58   #21
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1094 başlığında sorularınızın cevabını bulacaksınız.

Eski 18-09-2007, 10:55   #22
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Mine hanım merhaba,
Kurumuş kuş pisliklerini saksıda yetiştirdiğimiz sebzeler için kullanma imkanımız varmı? Hangi işlemlerden geçirilmesi gerekiyor? Direkt saksı toprağına katabilirmiyiz?
Teşekkürler.

Tuba Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-09-2007, 13:00   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Kanatlı Gübresi Hakkında Mine Pakkaner'in Görüşlerinden Derleme

tubaengin merhaba,

Ben sorunuzu görür görmez, örnek olması açısından "ARAMA" fonksiyonundaki "Gelişmiş Arama"yı seçerek, "Mine Pakkaner" tarafından gönderilmiş olup, içinde "kanatlı" ifadesi geçen mesajları tarattım ve aşağıya eklediğim bağlantılardaki mesajlara ulaştım:

"Kanatlı gübrelerini kullanırken dikkatli olun. Yüksek oranda azot içerir..."

"Orjinal Mesaj Sahibi EnquiRe
Muhabbet kuşlarının altında biriken dışkılarını afrika menekşelerimizin saksısına koysak nasıl etkilenirler acaba..?.

Ben koymamanızı öneririm. İllaki koyacaksanız, biriktirip uzun süre açık havada bekletin, sonra suya koyun bu su ile çiçek sulayın, ancak deneme yapmanız gerek. Çünkü kanatlı gübreleri çok güçlüdür, bitkinizi yakabilir.

Salon bitkileri için olan bir besin kullanın.
"

"Orjinal Mesaj Sahibi Mahmut Leventoğlu
Elimde bir miktar çatıdan toplanmış GÜVERCİN GÜBRESİ var . Ne gibi işlemlerden sonra kullanmalıyım ?

Mahmut Bey kanatlı gübreleri çok kuvvetli ve bitkiyi yakabiliyor. Bu yüzden iyice kompostlaşması gerekir ya da şerbet yaparak kullanınız. Bunun için de elinizdeki gübreyi su dolu bir kovaya ıslatınız ve gübreli suyu tekrar suyla seyrelterek kullanınız.
"

"Kanatlı gübrelerinin taze iken kullanılmalarını doğru bulmuyorum. Şimdiye kadar da kullanmadım. Bildiğiniz gibi bitkiyi yakıyor. Ayrıca tuzluluk problemi de yaratıyor. Ancak artık işlenmiş ,kompostlaştırılmış hazır kanatlı gübreleri var, ben onları üzerinde yazan doza göre kullanmayı öneriyorum(tuzluluk sorunu olanlar kullanmamalı)."

"...bütün kanatlı gübrelerini çok dikkatli kullanınız. iyi yanmamışsa çok yüksek azot içerikleri yüzünden bitkilerde fitotoksiteye sebep olabilirsiniz. Yarasa, güvercin, kuş ve tavuk gübreleri bu tür gübrelerdir. Çok kuvvetli olan bu gübreleri iyice seyreltik bir şerbet yapmadan kullanmayınız...."

Eminim yeterli bilgi temin edecektir bu mesajlardaki bilgiler.

Eğer olmazsa, Mine Hn zaten detaylı bilgilendirmeyi müsait olunca yapacaktır.

Forumun arama fonksiyonunu daha etkin kullanmak suretiyle, daha önce bahsi geçmiş konular ile uzmanlarımızı yormamak adına bu şekilde detaylı açıklamaya çalıştım arama yöntemini. Mesajımın uzun oldu bu yüzden, pardon.

Saygılar

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-09-2007, 22:07   #24
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Lerdemir çok teşekkür ederim, başka söze gerek kalmamış.

Eski 20-09-2007, 11:26   #25
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Mine Hanım merhaba. Sorumu buraya aldım daha uygun herhalde.
Babamlarda bulunan yaseminin yapraklarında toplu iğne başı kadar beyaz noktalar varmış. Unlu bit gibi olmadığını,yıkayınca geçmediğini ancak tırnakla çıkarılabildiğini söyledi. Şu an pekçok tomurcuğu da varmış. Resim olmadan zor ama bir çeşit mantar olabilir mi ya da beslenmeden kaynaklı birşey?
Teşekkür ederim

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-09-2007, 16:27   #26
Ağaç Dostu

Tuba's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Sn.Lardemir teşekkür ederim
"Kanatlı" olarak aramak aklıma gelmemişti. Sanırım sorularımı daha çok düşünerek sormalıyım.
Teşekkürler...

Tuba Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-09-2007, 18:53   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Burada toplanma sebebimiz de bu değil mi zaten?

Bilgi paylaşmak.

Faydam olabildi ise ne mutlu bana. Asıl ben teşekkür ederim anlayışınız için...

Forumda aktif günler dileklerimle...

lerdemir Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-09-2007, 22:48   #28
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Afrika akasyasının nasıl yetiştirileceği ve dikimi için marmara bölgesinin iklimi buna uygunmudur ?Afrika akasyasının tohumunu kuş adasından temin ettim.Tohumların içinden kızıla benzer kıl kalınlığında 1 cm kadar boyunda döküntüler oluyor.Resimini ekledim beliki yardımı olur.

Eklenen Resimler

caucasus Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-09-2007, 21:03   #29
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caucasus1 Mesajı Göster
Afrika akasyasının nasıl yetiştirileceği ve dikimi için marmara bölgesinin iklimi buna uygunmudur ?Afrika akasyasının tohumunu kuş adasından temin ettim.Tohumların içinden kızıla benzer kıl kalınlığında 1 cm kadar boyunda döküntüler oluyor...
Afrika akasyası diye bahsettiğiniz ağacın botanik adını biliyor musunuz? Ben verdiğiniz isimden ve meyveden tanımadım. Meyve bir akasya meyvesi değil sanırım. Tanıyan bir üyemiz varsa yardım rica edelim.

Eski 27-09-2007, 20:30   #30
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Afrika akasyası diye bahsettiğiniz ağacın botanik adını biliyor musunuz? Ben verdiğiniz isimden ve meyveden tanımadım. Meyve bir akasya meyvesi değil sanırım. Tanıyan bir üyemiz varsa yardım rica edelim.
Afrika akasyasının botanik adını bilmiyorum,tohumlarını aldığım kişi sadece ismini bildiğini üretimi hakkında bilgisi bulunmadığını anlattı.Resimdede görüldüğü gibi almış olduğum tohumlar ağacın gövdesine yapışık ve gövdesinde sıralı şekilde duruyorlar.Tohumlatın içinden 1 cm uzunluğunda kıl kalınlığında kahverengi birşeyler çıkıyor,virde çiçeği var onun resminide ekliyorum yardımı olur diye.

Eklenen Resimler

caucasus Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025