![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2012
|
Merhabalar sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ve yeni kayıt olmuş bulunmaktayım. başlıkları okurken burası dikkatimi çekti 5 sene olmuş yazılalı ama yinede soranlar olur diye yazma gereksini duydum.Türk yay yapımı ile 4 senedir uğraşıyorum. İlk öncelikle Türkiyede yaylık ağaç bulmak neredeyse imkansız çünkü yaylık ağacın bakımı ilk 3 senede yapılıyor.Osmanlı yayı için Akça (Tarak akçası) kullanılır.Genelde belediyelerin yol kenarlarına ektiği ağaç olarak biliyorum.bazı bölgelerde ise kesimi yasak bilgisini almıştım. Tohum örneği ![]() Kısa söylemek gerekirse; Akçaağacı yurtdışından sipariş etmen daha doğru olur. Acemi olarak yay yapıyorsanız ceviz dut fındık (kürek sapları fındıktır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2012
|
Arkadaşlar ben öğrenciyim tarih dersinde yıllık ödev olarak ok ve yay yapımı çıktı. Fazla bilgim yok bu konuda nasıl yapılacağını neler gerektiğini bilmiyorum. Sadece meşakkatli bi konu oldugunu biliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Ben ancak destanlardan-kayın ağacından, Kullanılan 5 materyal; tahta+siyah boynuz+hayvan siniri+huş ağacı kabuğu+yapıştırıcı, Okçuluk, Savaştaki yeri, günümüzdeki yeri ile ok yapımı hakkında bilgi verebilecek siteler sunabilirim. Ustalarımızdan özür dileyerek. Saygılarımla lütfen. Düzenleyen mrduran : 16-12-2012 saat 10:43 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2012
|
Çok teşekkür ederim ama hayvan sinirini nerede kullanıcağımızı anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Yayın dış yüzeyi bu sinirle kaplanıyor, videoda önce çekiçle ezip sonra da balık tutkalına buladıktan sonra yaya yapıştırıyorlar. Videoyu izlemediniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|