![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2016
|
![]() Bu bitkileri Türkiye'de özelliklede istanbul da hiç bir yerde bulamadım ? Nereden nasıl temin edebiliriz bilgisi olan paylaşabilir mi acaba. ![]() Özelliklede N.fireball ve tüm N. 'ile başlayanlar ilk sırada. ![]() Teşekkürler ; Not : Forum'da yeniyim yanlış bir yere yanlış bir şekilde konuyu açtıysam özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
İsimlerini yazar mısınız? Fotoğraftan okumak çok zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() Pardon küçük halini koymuşum bunda yazılar daha net sanırım ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Bilgisi olan ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Anubias türlerini, Pistia stratiotes, Taxiphyllum sp. 'Spiky' gibi su bitkilerini http://www.aqua-botanic.com/canli-akvaryum-bitkileri sitesinden alabilirsiniz. NEOREGELIA 'Fireball' gibi Bromeliad türlerini, saksılı çiçek satan bir çiçekçiye sormanız gerekiyor. En azından benzer bitkileri bulabilme şansınız var. Çiçekçi genel olarak Latince adını bilmeyecektir. Bitkiyi kendiniz seçmelisiniz. Bulbophyllum, Masdevallia, Macodes gibi orkide türlerini ise Avustralya'dan Flask List 2017 Macodes-Nephelaphyllum getirtmeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkürler evet bahsettiğiniz türler su bitkileri ama akvaryumlar için su altında yaşamaya maniple olduklarından su dışında ölüyorlar su dışındaki hayata alıştırılmışta bulamadım hiç. Çiçekçi kalmadı gezmediğim ama hepsi bi haber ![]() Yurt dışında ise her yerde var tabi çıkma durumu olmadığından elim kolum bağlı sanırım TR birinin getiriip üretmesini bekleyeceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkideler için referans verdiğim Avustralyalı üreticiden doktora eğitimim sırasında ve sonrasında steril tüp içerisinde yavru orkide bitkileri almışlığım vardır (en son geçen yıl almıştım). 3-4 steril tüp, gümrüğe takılmadan elinize geçiyor. Yalnız, dikkat etmeniz gereken şey bahar ve sonbahar aylarında bitkileri getirtmeniz. Aksi durumda kışın soğuktan, yazında sıcaktan ölürler. Türkiye'de satışı yapılan pek çok bromeliad türü var: Neoregelia caroliane, http://www.plantistanbul.com/Plantis...ne,PR-276.html Tillandsia http://urun.n11.com/ev-bitkisi/meyve...ida-P157997438 vriesea https://www.yalovasufidan.com/arama?filter_name=vriesea Düzenleyen Doku_Kültürcü : 18-02-2017 saat 02:08 Neden: Düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
Yağmur sistemi aldım exo terra manson rs 400 - 650 tl civarlarında oda. bahsettiğiniz bitkilerin bromeliad için işime yaramıyor ı ağaç dalına tutturulan bromeliad lardan lazım N. ile başlayanlar fireball dediği vs yurt dışından sipariş vermek için bana nasıl bir yol gösterirsiniz ? direk kartla alıp adres yazıp göndertimini nasıl sağlarım ? ve bu bitkileri nereden nasıl bulurum online ödeme yaparak ? (yurt dışından siparişle) anibuas önerinizi kesinlikleeee dikkate alacağım ve hemen deneyeceğim! Yani dala misina ile bağlasam kafimidir sadece nemli kalması için ? ve yağmur sistemi zaman ayarlı 2 saate bir mi ayarlıyayım ? nem buhar makinesinide kaç saate bir yamam lazım zaman rölesi taksam onuda o şekilde halledebilirim sanırım ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
devre orada yer alır, su girerse çalışmayabilir). Doku kültürü ile üretilmiş, steril tüp içerisinde bitki bulabilirseniz ve satıcı ile deklerasyon konusunda anlaşabilirseniz, büyük ihtimalle bitki sorunsuzca gümrükten geçer. Doktora eğitimimin başında yurt dışından getirtip gümrüğe takılmış bitkilerim olmuştu. Aqua Botanik'e terraryum bitkisi talebinde bulunun Aqua-Botanic, Tropica Firma, bu önerinizi dikkate alacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
6 saatte bir 15 dakika nem verir. Cihazın gücüne bağlı olarak 15 dakika süre sonuna kadar 100ml civarında su bırakabilir. Bunu deneyerek bulmanız lazım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Oldukça iyi ve pratik olur. Bitkilere fungisit uygulamayı ihmal etmemek gerekir, (nem küf gelişimini teşvik eder). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Şimdi ben şunu anlamak için soracağım fan neden herekli ? Teraryumun üstü elek teli tarzı telle kaplı zaman hava giriş çıkışı oradan sağlanmaz mı fan gerekli mi ? ben akvaryum bitkisi satan yere gittiğimde genelde anubiaslar irili ufaklı suyun içindeler akvaryumda yani oradan seçip alıp direk teraryuma dediğiniz şekilde dallara misina ile sabitleyip devamlı nemli kalacak şekilde uygulama yapsam ki yağmurlama sistemi var teraryumda yeterli oalcakmıdır yaşamasına ? bu arada led aydınlatma var bitkilerin spectum değerleri için kırmızı mavi beyaz şeklinde tüm bunlar yeterli olur mu ? akvaryumlarca co2 kullanılıyor bunu kullanmama gerek var mı ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
co2 ne aralıklarda verilmeli 60x45x60 ölçüdeki tanka ? ve böyle mantarlar olsun istiyorum bunlar nerden nasıl bulur ve bu şekilde büyümesini sağlarım hazır bu boyutlatda satılan yer var mıdır al ek mantığı ? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kadar yoğun nemde mutlaka mantar hastalıkları oluşur. Bu durum oluştuğunda, sistemik bir fungisit kullanmanızı öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yaşatırsınız. Nem sağlandığı sürece sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
![]() Lütfen hakkını helal edin çok ciddi tecrübeler kazandım dedikleriniz hakkında hepsinin işe yarar tecrübeler olduğunu gördükçe daha da mutlu olacağım. Sorularımı müsadenizle devam etmek istiyorum çünkü verdiğiniz bilgiler kitaplarda mevcut değil böyle bir platformu oluşturan emeği geçen herkesede teşekkürler. - Yağmur sistemi var mı önereceğiniz ? Exo terra manson rs400 sipariş ettim. - 6 saate bir demiştiniz buhar sistemine sanırım yağmur sistemi için aynısı geçerlimi? - yosunların en hızlı şekilde çevreyi kaplaması adına sıçrama gösterecek hileler var mı ? çok nem çok ışık **** vb katkılar gibi ? - ülkemizdeki en erdemli hangi btikiyi istesek getirecek seralar mevcutmu ? - akvaryum bitkilerinin %100'nü nem olduğu sürece yaşatabilirmiyiz ? Her şey için teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adresi: YIKIKHAN MEVKİİ BADEMLER KÖYÜ URLA / İZMİR Tel: 0 ( 232 ) 7766388 Faks: 0 ( 232 ) 7766388 Düzenleyen Doku_Kültürcü : 22-02-2021 saat 19:46 Neden: düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşırı gübre vermekten kaçının, terraryumu tek hücreli alg istila eder. Sonra bunlar ölürler ve bakteriler gelişir. Çok kötü kokar. Mutlak suretle su içerisinde yaşaması gereken bitkiler var. Bunlar terraryumda yaşamazlar. Terrayuma bir drenaj sistemi yapmanız, biriken suyu atmanız açısından önemlidir, bunu ihmal etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
labofem diye bir yer buldum seraya sorarım tüm bitkileri dedi varsa temin ederiz diye ama o bile bazılarını yeni görmüş sanırım ki şaşırarak konuştu çünkü. MistKing Misting Systems by Jungle Hobbies Ltd yağmurlama sistemi olarak bunu alacağım bir kere alayım ömürlük olsun diğeri hakkında kötü ref.lar aldım çünkü. sizcede yeterli olur mu ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() Ben tabanda normal toprak yerine akvaryumlarda kullanılan Vitasand Pro-89 Yıkanmış Akvaryum Bitki Kumu Siyah kullandım ortalama 60 kg kum kullanıldı bu konuda yanlış mı yaptım yoksa faydalı bir şey mi normal toprak yerine ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Kum kullanmanız iyi olmuş. Daha iyi drenaj olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
![]() ![]() Burada ki zemin bitkisi nedir sizce ? Çim değil sanırım değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bitki kumu kullanıldı tabana bahsettiğiniz alandan 'CUBA' siparişi vereceğim zira tabana sıvı gübreleme yapmam lazım mı yerleştirmeden önce ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar merhaba; Terrarium kuruyorum da taban kumu için '' vita sand '' aldım. Yanlış mı yaptım acaba ? Bunda terrarium için bir çok bitki kök tutabilir **** yaşayabilir mi ? Sarmaşık ekeyim dedim hemen soldu. Nerede yanlış yaptım ? Yapmak istediğim yeşillendirme durumu bu. ![]() Aldığım taban kumu bu. ![]() http://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/41928.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|