agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni17Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2017, 20:31   #1
Yeni Üye

loving's Avatar

Giriş Tarihi: 17-01-2016
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Tank 162 litre.Bitki yoğunluğuna bağlı olarak, belki her gün yapmanız gerekebilir. Ama, pratik bir şey önermek gerekirse, bir adet akvaryum hava motoru alın. Ucuna bir hava taşı takın ve tankın içerisine yerleştirdiğiniz bir kavanoz içerisine sallandırın. Kavanoza su doldurup içeriye giren havayı nemlendirmek de mümkün. Kavanozu bir kütük vs. gibi bir şeyin arkasına gizleyin. Motorun, 48-100 watt/gün civarında bir elektrik harcaması olur. Bence mantar koymak pek iyi bir fikir değil. Bitkilerle geçinmeyebilir ve mantarlar şapkaları kısa ömürlüdür. Ama görüntü amaçlı, styropor ambalaj dolgusundan kendiniz yapabilirsiniz. Kara yosunlarını bulmak için ormanlık bir alana gitmeniz gerekiyor.
Bu kadar yoğun nemde mutlaka mantar hastalıkları oluşur. Bu durum oluştuğunda, sistemik bir fungisit kullanmanızı öneririm.
Peki bu akvaryum bitkileri alacağım yerden moss alsam onuda anubias gibi yaşatamazmıyım ;? illa karasal mı olmalı ?

loving Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2017, 18:33   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loving Mesajı Göster
Peki bu akvaryum bitkileri alacağım yerden moss alsam onuda anubias gibi yaşatamazmıyım ;? illa karasal mı olmalı ?
Yaşatırsınız. Nem sağlandığı sürece sorun olmaz.

loving beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2017, 19:31   #3
Yeni Üye

loving's Avatar

Wink

Alıntı:
Yaşatırsınız. Nem sağlandığı sürece sorun olmaz.
Lütfen hakkını helal edin çok ciddi tecrübeler kazandım dedikleriniz hakkında hepsinin işe yarar tecrübeler olduğunu gördükçe daha da mutlu olacağım.

Sorularımı müsadenizle devam etmek istiyorum çünkü verdiğiniz bilgiler kitaplarda mevcut değil böyle bir platformu oluşturan emeği geçen herkesede teşekkürler.

- Yağmur sistemi var mı önereceğiniz ? Exo terra manson rs400 sipariş ettim.
- 6 saate bir demiştiniz buhar sistemine sanırım yağmur sistemi için aynısı geçerlimi?
- yosunların en hızlı şekilde çevreyi kaplaması adına sıçrama gösterecek hileler var mı ? çok nem çok ışık **** vb katkılar gibi ?
- ülkemizdeki en erdemli hangi btikiyi istesek getirecek seralar mevcutmu ?
- akvaryum bitkilerinin %100'nü nem olduğu sürece yaşatabilirmiyiz ?

Her şey için teşekkürler

Eski 23-02-2017, 23:45   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Lütfen hakkını helal edin çok ciddi tecrübeler kazandım dedikleriniz hakkında hepsinin işe yarar tecrübeler olduğunu gördükçe daha da mutlu olacağım.

Sorularımı müsadenizle devam etmek istiyorum çünkü verdiğiniz bilgiler kitaplarda mevcut değil böyle bir platformu oluşturan emeği geçen herkesede teşekkürler.

- 6 saate bir demiştiniz buhar sistemine sanırım yağmur sistemi için aynısı geçerlimi?
- yosunların en hızlı şekilde çevreyi kaplaması adına sıçrama gösterecek hileler var mı ? çok nem çok ışık **** vb katkılar gibi ?

Her şey için teşekkürler
Bitki getirtmek için Murat Kutsal TÜRKMENOĞLU ile şansınızı bir deneyin. Kendisi peyzaj mimarıdır. Eskiden ticari amaçla yurt dışından bitki getirirdi.
Adresi: YIKIKHAN MEVKİİ BADEMLER KÖYÜ URLA / İZMİR

Tel: 0 ( 232 ) 7766388
Faks: 0 ( 232 ) 7766388

loving beğendi.

Düzenleyen Doku_Kültürcü : 22-02-2021 saat 18:46 Neden: düzeltme
Eski 25-02-2017, 19:20   #5
Yeni Üye

loving's Avatar

Alıntı:
Bitki getirtmek için Murat Kursal TÜRKMENOĞLU ile şansınızı bir deneyin. Kendisi peyzaj mimarıdır. Eskiden ticari amaçla yurt dışından bitki getirirdi.
Adresi: YIKIKHAN MEVKİİ BADEMLER KÖYÜ URLA / İZMİR

Tel: 0 ( 232 ) 7766388
Faks: 0 ( 232 ) 7766388
Aradım ama gariptir tel meşgule düşüyor hep ulaşamadım yani.

labofem

diye bir yer buldum seraya sorarım tüm bitkileri dedi varsa temin ederiz diye
ama o bile bazılarını yeni görmüş sanırım ki şaşırarak konuştu çünkü.

MistKing Misting Systems by Jungle Hobbies Ltd

yağmurlama sistemi olarak bunu alacağım bir kere alayım ömürlük olsun diğeri hakkında kötü ref.lar aldım çünkü.

sizcede yeterli olur mu ?

Eklenen Resimler

Eski 25-02-2017, 21:24   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Aradım ama gariptir tel meşgule düşüyor hep ulaşamadım yani.

labofem

diye bir yer buldum seraya sorarım tüm bitkileri dedi varsa temin ederiz diye
ama o bile bazılarını yeni görmüş sanırım ki şaşırarak konuştu çünkü.

MistKing Misting Systems by Jungle Hobbies Ltd

yağmurlama sistemi olarak bunu alacağım bir kere alayım ömürlük olsun diğeri hakkında kötü ref.lar aldım çünkü.

sizcede yeterli olur mu ?
Fazla bile gelir. Drenaj bağlantısı MistKing Misting Systems by Jungle Hobbies Ltd almayı unutmayın. Bir de sistemi besleyen elektrik gerilimini 220volt olarak belirtin. 110voltluk bir sistem göndermesinler. Bu bitkilerin bir kısmı orkide türü. Türkiye'de bulabilme olasılığınız oldukça düşük, yurt dışından temin etmeniz gerekiyor.
Kolay gelsin....

loving beğendi.
Eski 26-02-2017, 20:58   #7
Yeni Üye

loving's Avatar

Wink

Alıntı:
Fazla bile gelir. Drenaj bağlantısı MistKing Misting Systems by Jungle Hobbies Ltd almayı unutmayın. Bir de sistemi besleyen elektrik gerilimini 220volt olarak belirtin. 110voltluk bir sistem göndermesinler. Bu bitkilerin bir kısmı orkide türü. Türkiye'de bulabilme olasılığınız oldukça düşük, yurt dışından temin etmeniz gerekiyor.
Kolay gelsin....
Teşkkürler son bir soru.. tek bir soru

Ben tabanda normal toprak yerine akvaryumlarda kullanılan Vitasand Pro-89 Yıkanmış Akvaryum Bitki Kumu Siyah kullandım ortalama 60 kg kum kullanıldı bu konuda yanlış mı yaptım yoksa faydalı bir şey mi normal toprak yerine ?

Eski 23-02-2017, 23:52   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:

Her şey için teşekkürler
6 sati referans verdiğim nemlendirici makina, saatte 400ml su bırakıyor. Buna göre sisteminizi ayarlayın.
Aşırı gübre vermekten kaçının, terraryumu tek hücreli alg istila eder. Sonra bunlar ölürler ve bakteriler gelişir. Çok kötü kokar. Mutlak suretle su içerisinde yaşaması gereken bitkiler var. Bunlar terraryumda yaşamazlar. Terrayuma bir drenaj sistemi yapmanız, biriken suyu atmanız açısından önemlidir, bunu ihmal etmeyin.

loving beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025