agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-02-2017, 19:44   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loving Mesajı Göster
Evet teraryumda istediğim o buharın dibe çökmesi zaten böylece bataklık similasyonu olmuş olacak tabanda. bu arada cam kısmını yaptım dediğiniz gibi olmuş mu bu kadar aralık kalması yeterli olur mu?

co2 ne aralıklarda verilmeli 60x45x60 ölçüdeki tanka ?

ve böyle mantarlar olsun istiyorum bunlar nerden nasıl bulur ve bu şekilde büyümesini sağlarım hazır bu boyutlatda satılan yer var mıdır al ek mantığı ?



Tank 162 litre.Bitki yoğunluğuna bağlı olarak, belki her gün yapmanız gerekebilir. Ama, pratik bir şey önermek gerekirse, bir adet akvaryum hava motoru alın. Ucuna bir hava taşı takın ve tankın içerisine yerleştirdiğiniz bir kavanoz içerisine sallandırın. Kavanoza su doldurup içeriye giren havayı nemlendirmek de mümkün. Kavanozu bir kütük vs. gibi bir şeyin arkasına gizleyin. Motorun, 48-100 watt/gün civarında bir elektrik harcaması olur. Bence mantar koymak pek iyi bir fikir değil. Bitkilerle geçinmeyebilir ve mantarlar şapkaları kısa ömürlüdür. Ama görüntü amaçlı, styropor ambalaj dolgusundan kendiniz yapabilirsiniz. Kara yosunlarını bulmak için ormanlık bir alana gitmeniz gerekiyor.
Bu kadar yoğun nemde mutlaka mantar hastalıkları oluşur. Bu durum oluştuğunda, sistemik bir fungisit kullanmanızı öneririm.

loving beğendi.
Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025