![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Fuyu - Gövdede çatlak ve aşı yeri problemi
Merhaba Mine Hanım, Saksıda yetiştirmeye çalıştığım fuyu fidanımın gövdesinde çatlaklar oluştu, aşı yeri biraz sıkıntılı. Sebebi ve çözümü konunda yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2016
|
Çilek Fidesi Dikim Zamanı
Mine hanım merhaba, Topraksız sistem, perlit-torf ortamında çilek çalışacağım. Bölge Güney Rusya, Kafkasya bölgesi. Fide olarak taze fide kullanacağım. Ancak gecikmelerimiz sebebiyle sera faaliyete geçemedi ve fideleri henüz dikemedik. Bir ay içerisinde dikime hazır hale gelebileceğiz ancak dikim sezonunu kaçırdık mı sizce? Yeni gelecek eylül-ekim dönemini beklemek daha mı mantıklı olur? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
agaclar.net
|
Nasıl bir yerde koşulda yetiştiğini öyküsünü bilmeden, hatta tam boy bir fotosunu bile görmeden cevap vermek ne zor bilseniz. Trabzon hurmalarının kabuk yapısı lentiselli ve yaşlanmaya başladıkça da çatlaklıdır. Üstteki fotoda biraz soğuk sıkıntısı da görülüyor gibi ama dediğim şekilde, nerede durduğunu bile bilmiyorum. Aşı uyumsuzluğu mu mekanik hasar mı tam karar veremedim. Ağacınız genelde sağlıklı mı, ne durumda? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Yaklaşık 2 senedir saksıda balkonda yetiştiriyorum, aldığımda 2 yaşında idi. Ağaç sağlıklı, meyve bile tuttu. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
|
Her şey yolunda görünüyor, adınıza sevindim. Ancak daha geniş bir saksıya almak gerekiyor balkonda bakmak için, seneye kış sonu saksı büyütün, geri kalan ne yapıyorsanız devam, baksanıza pek memnun halinden, maşallah. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|