14-03-2017, 15:35 | #61 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bahco eğik uçlu aşı çakısı da eğer yanılmıyorsam karbon çelik çakılardan kesimi vs çok iyi çabuk körelmiyor fakat dediğiniz gibi dilcikli aşı için kullanacaksanız maalesef çeliği baya bir kalın . Tüm çakılarım bir yana Selahattin ağabeyin özel çakısı bir yana , hem özel dövme çelik hem yurdumun ustasının el imalatı hemde işini tam layıkıyla yapıyor . Bu tarz kuvvetli aşı çakıları yapılırsa alıcısı çıkar diye tahmin ediyorum. |
|
10-04-2017, 19:02 | #63 |
Moderatör
|
Bahçede gülleri, clematisleri budarken ben de döner saplı Felco 7 kullanıyorum. Kullanışlı ve güzel bir makas ama şimdi gözümü yeni çıkan akülü budamalara diktim, meyve ağaçları için büyük kolaylık. Felco'nun açılış çapı da bayağı güzel |
17-04-2017, 12:05 | #64 |
Ağaçsever
|
Benim Felco 11. Nedenini bilmiyorum fakat çabuk körelen bir ağız yapısı var . Bilediğim halde ağız yapısı kısa bir kullanımdan sonra bile yeniden eski haline dönüyor.(Kuru dallara vurmuyorum ,zorlamıyorum vs vs) Belkide bıçak üretim hatasına sahip bilemiyorum... Felco 11'in yedek bıçağı Felco 2/3 alıp kesici bıçağını değiştirmeyi düşünüyorum . |
19-05-2017, 09:24 | #65 |
Ağaçsever
|
Tina Aşı Çakıları (Tina Grafting -Budding Knife) Aile fotoğrafı. Soldan Sağa, Tina 685 (Sabit Çakı)- Tina 605/11- Tina 600A/12- Tina 628/11 600 'lü numaralar model numaraları yanlarındaki numaralar sap boyları. 628 budama çakısı üzerindeki siyahlıklar kullandıktan sonra temizlemedim sadece fotoğraf için yağladım ,genel temizlikte pırıl pırıl oluyorlar.. |
06-06-2017, 13:02 | #66 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2015
|
arkadaşlar merhabalar istanbul beylikdüzündeyim Huwasan Tr.50 Sportak + Pilben veya Benlate nereden edinebilirim. peyzajcılar yardımcı olmuyorlar.. istanbuldayım.. bauhause baktım bordocan 20 wp ve marduk 100 ec mevcut bunları kullanıp kullanamayacağım konusunda emin değilim çim problemleri bölümündeki kombinasyonu oluşturmaya çalışıyorum. lütfen yardım edin |
10-06-2017, 08:40 | #67 |
Ağaçsever
|
Selahattin Ağabey'in Aşı Kitabı . Kendisine çok teşekkür ederim ellerine sağlık ,aşıcılar için emsalsiz harika bir eser yazmış. Aşılarla ilgili bilmediğim tüm detayları fotoğraflı anlatımlar sayesinde kolayca anlayabiliyorum. Aşı konusunda bilmediklerimiz için çok önemli bir kaynak şüphesiz bundan sonra hep elimin altında olacak. |
24-08-2017, 15:06 | #69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2008
|
Hocam maşallah keseyi tinaya yatırmışsın sahibiyle bir akrabalık varmı tinanın |
Etiketler |
budama, budama makası |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|