![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Pompam monofaze ve 220 volt.Çalışan jeneratörde ...5700 yazıyordu.İkinci el oldugu için marka okunmuyor ama İtalyan malı idi.Tamirci ise 3 KWA lık dedi.Pompayı da küçültemiyorum zira 30 metre yukarıya, depoya su basıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
Sn. fatih2009 , Fiatlarını bilmiyorum ama 4 kVA. gücünde monofaze bir generatörün işinizi görmesi lazım. Burada göz önüne alınması gereken generatörün güneşte kalıp kalmadığı (Malum sıcak bir bölgede yaşıyoruz.) , gerekli havalandırmanın sağlanıp sağlanmadığıda önemli. Eğer gerekli havalandırma sağlanmıyorsa generatör sargıları aşırı ısınma nedeni ile tekrar yanabilir. Selamlar . . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2023
|
Fatih bey iyi akşamlar.8 kw honda jeneratör aldım.40 metre kuyudan dalgıç pompa ile su çıkarmak istiyorum.1.5 hp pompayı çalıştırırmı.... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Jeneratör ve dalgıç pompanızın monofaze mi yoksa trifaze mi olduğunu belirtmemişsiniz. Ben monofaze kabul ederek, 8 Kw'lik jeneratörün 1,5 hp pompayı çok ama çok rahat çalıştıracağını söyleyebilirim. Ancak ancak marka ve modeline ve kademe sayısına göre 1,5 hp pompanın 8 metreden 60 metreye kadar su çıkarabilmesi mümkündür. 8 Kw'lik jeneratörünüze bağlanacak bu pompa 8 metreden saatte 3 ton su çekebilirse, 60 metreden ancak 500 litre çekebilir. Çekeceğiniz su el yüz yıkamak içinse fazlası ile yeterlidir. Eğer 10 dönüm gibi bir tarım arazisini sulamak için kullanacaksanız, kuyunun su verim gücü yeterli olsa bile pompanın debisi az kalacağından pek yeterli olmayabilir diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|