![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
NASA, Güneş patlamaları ile ilgili yeni bir video yayınladı. Müthiş görüntüler var. (Ateş topunun büyüklüğü ile Dünya'nın büyüklüğünü kıyaslamak için, bir ara Dünya'yı ekrana koymuşlar. Patlama nerede ise 15-20 Dünya büyüklüğünde). Özellikle, 1. dakikadan sonra ki Ateş şelalesi büyüleyici. Yalnız, uzmanlar Güneşte ki bu patlamaların, önümüzde ki bu YAZ mevsiminin olağanüstü sıcak geçmesine neden olabileceğini söylüyorlar. Güneş Yağmuru | NASA | Facebook |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Kışın bile (doğu bölgeleri saymazsak tabi) bu kadar yumuşak geçiyorsa yazı düşünemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
2 kuyruklu yıldız izleme şansı varsa eğer teleskobumu tozlu raflardan çıkarmanın vakti geldi demektir. fotoğraf makinesinide ayarladım mı herşey tamamdır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Lemmon ve PanSTARRS Kuyruklu Yldzlar Parlaklayor - GGG : 5 Mart 2013 - Bulutsu PANSTARRS ve LEMMON kuyruklu yıldızları parlaklaşmaya ve Kuzey yarı küreye yaklaşmaya başladılar. Her iki KY aynı kare içinde ve bu fotoğraf dün, Güney yarı küreden çekildi. Ben ilk kez 2 kuyruklu yıldızı birden aynı fotoğraf karesinde görüyorum. Çok güzel. PANSTARRS önümüzde ki haftadan itibaren (bir kaç gün sonra) bizim ülkeden de görülmeye başlayacak. 12 Mart günü Batı ufkunda AY ile beraber göreceğiz. LEMMON KY'nı ise Nisan ayında görebileceğiz. LEMMON çok daha küçük ama YEŞİL rengi ile daha çekici. Üst köşede ki yeşil renkli olanı Lemmon Alt köşede ki uzun sarı olanı ise Panstarrs . (Farenin imlecini fotoğraf üzerine getirip bırakın. Daire içinde işaretlenecekler). Dürbünümü ve teleskobumu hazırlamaya başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
İlk misafirimiz geldi. PANSTARRS yarın AY'ın yakınında olacak ama henüz 10 derecelik bir yükseliş gösterdiğinden, daha parlak ve uzun süre izlemek için önümüzde ki hafta daha iyi olacak gibi. Şimdilik Güneş hemen battıktan sonra görüldüğü için, birkaç gün daha yükselmesini bekleyeceğiz. Ankara üniversitesi - Astronomi bölümün'den Prof. Ethem Derman'ın facebook sayfasında da takip edebilirsiniz. Kendisi bol bol fotoğraf çekip yayınlayacak. http://www.facebook.com/#!/ethem.derman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|