![]() |
Kanatları olmayan İyilik meleği
|
Bu fotoğrafı aslında dolunayı görüntülemek için çekmiştim.
Çekerken bu şemsiye karanlıkta hiç görünmüyordu ama flaşı patlatınca görüntü bu.. Hayalet şemsiye.. |
Bir şemsiye ne hayyaller kurdurdu.
Cumhur Bey, "Kanatları olmayan iyilik meleği" eksik oluyor; "Kanatları ve kafası olmayan iyilik meleği" yazacaktınız herhalde :) |
1 Eklenti(ler)
Peki ya bu nedir arkadaşlar?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Su akarının kapağı gibi...
|
Küllük
|
Bence de su gideri....
|
Sobanın ızgarasına da benziyor.
|
Aslında ben cevabı hemen bulursunuz diye düşünmüştüm.
Küllük değil ama küllü bir şey:) Soba ızgarası olduğu doğru ama o kadarcık değil:) Yani soba ızgarası kullanarak yapılmış bir şey. Resmin tamamını da koysam herkesin cevaplayabileceği bir soru değil sanırım bu:confused: |
1 Eklenti(ler)
Bir resim daha yüklüyorum. Bir de ip ucu, gençler (benim gibi) bu şeyi ancak internette ya da belgesellerde görebilir sanırım.
Abiler ablalar, Siz bilin artık:p |
Eskiden, ısınmak içinde kullanılan ve bir mangal türü olan maltıza benzettim.
|
Kültablasının üstüne konmuş, izmaritleri tutmak için kullanılan bir ızgara gibi :))
|
saksılık.Izgara bölümü suyun süzülmesini sağlıyor.
|
''İskembi'' dedikleri şey mi bu o zaman ?
|
Bir tür ısınma aracıymış ama tam öğrenemedim, yemek yapmalıyım, siz devam edin, dönünce okurum.
|
Mangal gibi ama neden eğik
|
Çok net foto ve bilgiye ulaşamamakla beraber, sanırım tandırın üzerine kapatılıyor, hani içine düşüp yanan olmasın, kışın da ısısından yararlanmak amacıyla tasarlanmış galiba.
Bilmem anlata bilemedim mi? :) |
bahçe çeşmesi
|
Üzerinde kapak gibi duran kısım çamurdan mı yoksa mermer gibi birşey mi? onu çıkaramadım. Yoksa bu bir toprak fırının bacası gibi bir şey mi?
|
******* maltız bu, içine kömür konulur yanıp köz olunca üzerinde yemek pişer.
|
2 Eklenti(ler)
MALTIZ cevabını verenleri kutluyorum...
İkinci resimdeki maltız kadın dehasının nadide bir örneği. Günümüzde yapılmış bir maltız bu, hemde eski bir emaye tencere kullanarak :p Aşagıdaki bağlantıda maltız yapımı ilgili bilgiler ve benim burada kullandığım fotoğraflar var. http://www.gunluk.annemmutfakta.tv/k...di-baska-olur/ |
2 Eklenti(ler)
Buda benden olsun. Bilin bakalım bu nedir ?
|
Bu bi yaprak ama ne yaprağı olduğunu resimden anlayamadım.:)
|
Pancar yaprağına benziyor :)
|
Tettigonia viridissima
|
1 Eklenti(ler)
Tebrik ederim Herbaryum. :D
*Fotoğrafı ben bahçede çektim . |
Vayy, tebrikler Herbaryum, bir an için ''Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir?'' başlığında hissettim kendimi.;)
|
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandan sonra bir soru da benden. Sanırım biraz kolay gelecek.
|
Valla hiç te kolay değil, çam kozalağı gibi bir şeye benziyor, bir sürüngen de olabilir.
Acaba nedir... Nedir... |
Bisküvi denince akla ...
valla bence de hiç kolay değil biraz netleştirip büyütürsek zannedersem bir fikir beyan ederim. ;) |
bu bir bahçe ejderhasıdır.
|
Kobra olmasın sakın :)
|
Ben bir kere daha baktım da, sürüngen olduğuna karar verdim.
|
caucasus doğru bildi. Bu bir kobra. Genel olarak adalet yağcı da yaklaştı denebilir.
|
1 Eklenti(ler)
İşte kesitini eklediğim Kobra.
|
off..gene bilemedim gene bilemedimm... :(
|
Teşkkür ederim. Ben de bir resim ekleyeyim diyecem ama maalesef bilgisayarım alt üst oldu belki daha sonra :)
|
Şu fotoşop işinden anlasam hemen ben de katılacağım, ama beceremiyorum.
Neyse yakında elimden kurtulamazlar, bilgisayar kursuna yazıldım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025