![]() |
Japonyadan 7
1 Eklenti(ler)
Kimura Ustanın beğendiğim bir kaya çalışması. Bu çalışmada ilk dalın ön dal yapılmasının zorunluluktan değil de isteyerek yapıldığını düşünüyorum, birkaç ağaçtan meydana geldiği için ağaçları dilediği gibi dizebilirdi.
|
Japonyadan 8
1 Eklenti(ler)
Bu inanılmaz çalışma hayran kaldıklarımdan biri. Dallar sıfır seviyesinden başlıyor, ilk dal arkada.
|
1 Eklenti(ler)
Birleşik yapraklılardan bonsai çalışmak yaprak yapılarından dolayı zor. Hele birde ağaç ince ve dolayısıyle boyu kısa oldumu işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Ama buradaki Akasya çok hoş duruyor. Cesaret veriyor. |
1 Eklenti(ler)
İlk dal önden çıkmış. Ama gözü rahatsız etmiyor.
|
Japonyadan 9
1 Eklenti(ler)
Japonyadan bir başka orman çalışması. Bu çalışmada ağaçlar diğerleri kadar uzun boylu değil. Dalların yere kadar inmesi ilginç.
|
Alıntı:
Bu ağaçta o öne çıkan ilk daldan daha çok gözüme batan iki durum var, bunlardan biri, içbükeyde kalan ikinci dalın yapay şekilde bir yay yaparak çıkıyor olması. "Ben çok geç tellendim" diye ağlıyor sanki dal.:) O yapay eğim göze batıyor. Bir de ağacın genel dengesinde bir problem görünüyor. Folyaj üçgeninin solda kalan yarısı fazla, sağdaki kısım az, halbuki ağaçta genel dengeyi yakalamak için tam tersi yapılsa daha güzel olurdu. Bu tabii kolay çözülebilecek bir sorun, sol taraf toparlanıp sağ tarafla bir iki sezon ilgilenilirse. Yine bu konuya paralel bir durum da dal kalınlıklarında var, bunun için de yine sol dal zayıf tutularak sağ dal geliştirilmeli. Ağaç benim olsa nebariye yakın shari bölümünde de bazı değişiklikler yapardım ama daha fazla yazıp ağacı beğenmediğim izlenimi yaratmak istemem. :) Güzel örnek için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bir görselle pekiştirelim o zaman.
Solda ağacın orjinal hali, anlattığım düzenlemelerin kabaca yapılmış şekli sağda. Eklenti 529263 Yalnız bu şeklinde öne doğru çıkan ilk dal biraz sırıttı. Kessek mi bilemedim. ;) Herkese keyifli çalışmalar... |
1 Eklenti(ler)
Haklısınız Sayın Nicholai hel, soldaki küçük dal gözü rahatsız ediyor, hem de üçgeni bozuyor.
Sağ alt dalı biraz kalınlaştırıp biraz daha uzatsak daha iyi olacak zannediyorum. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
Japonyadan 10
1 Eklenti(ler)
Japonyadan bir örnek daha. Biraz fazla uzun olmuş, bu kadar uzun yapmazdım.
|
1 Eklenti(ler)
Bir de bu tarz çalışmalar var.
Eklenti 529672 Benzerlerine sık rastlıyoruz fakat bu örnek onların içinde bile biraz uçlarda kalıyor. İşin kural kısmını zaten dillendirmeye gerek yok, zevkleri de tartışmak pek bir anlam ifade etmiyor. |
Ben böyle bir şeyle bonsai adı altında uğraşmam. Görsel olarak güzel, üzerinde emek verilmiş ve güzel bir düzen içinde ama buna bonsai diyesim gelmiyor. Beni bonsai olarak heyecanlandırmıyor. Bu daha çok Roma İmparatorluğu zamanında ortaya çıkmış ve son dönemde Japonya sokaklarında popülerlik kazanmış Topiary çalışmalarını hatırlatıyor bana.
|
Ben de pek bonsai sınıfına sokamadım, daha önce görmediğim bir çalışma. Paylaşım için teşekkürler Sayın Nicholai hel.
İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Neolanders Trophy de sergilenmiş bir çalışma. Çok yoğun yapılmış, kış hali güzel ama yapraklı halini de görmek isterdim, bu kadar yoğun gövde varken nasıl duracak acaba.
|
Çok iddialı bir çalışma. Tek kökmü bu yoksa köklerin birbirine kanaşmasımı sağlanmış?
|
Sayın Badrobot,
Ben de merak ettim büyütüp baktım tek kökten gibi duruyor ama belki de kökleri kaynaştırmışlardır. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Neolanders Trophy de sergilenen bir başka çalışma. 3 lü gövdeli gürgen. Soldaki ikisi tek gövde gibi görünüyor sağdakine emin değilim. Gürgende kaynaştırma çok zor ama imkansız da diyemeyiz.
Bizim pek yapmayacağımız kadar sık dallı bir çalışma, keşke yapraklı hali de olsaydı. |
1 Eklenti(ler)
Yine Neolanders Trophy de sergilenmiş bir çalışma. Ağacın gövdesi hem hareketli hem de konik, oyma da güzel yapılmış.
|
2 Eklenti(ler)
Bu ağaç bana hediye gelse bunu bahçemde nereye koyardım bilmiyorum. Herhalde hediyeyi getiren arkadaşım görmeden böyle keserdim.
|
Sayın Badrobot,
O keseceğiniz kısmı havai köklendirme yapıp bana verseniz bu güzel ağaçtan birer bonsaimiz olur. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
Kusura bakma abi, gerçektende unuttum. Kesinlikle paylaşırız.
|
1 Eklenti(ler)
Dalları göremesek de renkler şahane.
|
sn. sağol
bonsaide dalların görünmesi ile ilgili kurallar varmıdır? katımıdır? yoksa üçgeni oluşturduğumuz an tamammıdır. |
Sayın caglarxx,
Gövde ve dalların kısmen bile olsa görünmesi tercih ediliyor. Genel kural ana dallar arasında kuş uçuşu bölgesi(ağacın boyutuna göre değişir) bırakılması yönünde ama her tarza uygulamak mümkün değil örneğin süpürge tarzında imkansız. Yaprak dökenlerde kışın zaten dallar ortaya çıkacağından bu tür çalışmalar da yapılıyor, bazıları sadece kışın yapraksızken sergilenmek için hazırlanıyor. Bu çalışmanın dallı halini de gördüm, dallar güzel değil yani kışın sergilemezler. Yapraklı hali ve renkler hoşuma gitti. İyi çalışmalar dilerim... Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
sayın sağol bilgiler için teşekkür ederim.
şahsen, böyle iğne atsan yere düşmeyecek derecede yaprak ve dalcık oluşumunu çok beğeniyorum. kurallara yüzde yüz uyamasakta bilmek faydalı.. ekte yapraksız hali görünen ağaç yapraklandığında muhtemelen ondada dalları göremeyeceğiz doğrumudur? |
Güzel çalışmalar.
1. çalışma çok güzel dallanmış, yapraklı halinde belki biraz dal gösteriyorlardır, sırf kış görüntüsü bile yeter. 2. çalışma da alt dal gösterilmiş, üstte de bazı dallar görünüyor o nedenle dal gösterme açısından pek sorunu yok, belki küçük boşluklar bırakılabilirdi. 3. çalışmada da gövde gösterilmiş, arada bazı boşluklar bırakılmış. Belki biriki yerden dal gösterilse olurdu ama yine de güzel görünüyor. Not: Çatallanma arttıkça yaprak sayısı da çok arttığından bazen dal göstermek çok kolay olmaz. Küçük yapraklılarda daha kolay tabi ki. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın caglarxx,
Dal gösterilmesi açısından aşağıdaki çalışmayı örnek verebilirim. İyi çalışmalar dilerim.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla Tony Tickle adlı İngiliz bonsai sanatçısına ait ve yanlış hatırlamıyorsam sağdaki (hafif arkaya doğru) bir dalını geçen sene taşıma esnasında kırarak kaybetmiş. Çok üzücü...! |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Güzel bir ikiz örneği. Gövdelerdeki hareket de şahane ama çalışmak için böyle bir ağaç bulmak milli piyangoda yılbaşı büyük ikramiyesi çıkması olasılığından pek farklı değil heralde.
|
Zhangjiajie National Forest Park - 1
1 Eklenti(ler)
Bonsai üstadlarından John Naka Ağacımızı bonsaiye değil Bonsaimizi ağaca benzetelim demiş. Üstadın izinden yürüyüp doğada kendiliğinden çıkan ağaçlara bir gözatalım.
|
Zhangjiajie National Forest Park - 2
1 Eklenti(ler)
Doğadan 2
|
Zhangjiajie National Forest Park - 3
1 Eklenti(ler)
Doğadan Bunjingi tarzına bir örnek.
|
Zhangjiajie National Forest Park - 4
1 Eklenti(ler)
Doğadan bir başka bonsai.
|
Ta prohm tapınağı Kamboçya
1 Eklenti(ler)
Tarih ve doğa birlikte neler yapıyor. Ta prohm tapınağı Kamboçya
|
1 Eklenti(ler)
Bileşik yapraklılarla uğraşmak çok kolay değil. Bileşik yapraklılarla yapılmış güzel bir orman çalışması.
|
Gerçektende müthiş bir çalışma. Cesaret veriyor. Türü nedir tam anlayamadım.
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Badrobot,
Benim de hoşuma gitti, bileşik yapraklı olmasa da bu sene ben de 2-3 tane orman çalışması başlatmayı planlıyorum. BU ağaç Brezilya yağmur ormanlarından Chloroleucon tenuifolium. Dalının yakından çekimini ve bir örnek daha ilave ediyorum. İyi çalışmalar dilerim... Alıntı:
|
haaa şu raintree dedikleri galiba. O tür gerçektende banada ilginç geliyor. Sadece internetten görüyorum tabii.
|
1 Eklenti(ler)
İlginç bir kayaüstü çalışması, hoşuma gitti.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025